Društvo Slučaj prijavljen policiji

Ukradeno ulje iz trafostanica u Beranama

Nepoznata lica ukrala su transformatorsko ulje iz beranskih trafostanica “Praćevac“, „Lubnice 1“ i “Bastahe”, saopštio je CEDIS.

Kako su kazali, lica su iskoristila beznaponsko stanje na dalekovodu „Dolac“, uzrokovano kvarom usljed nevremena 26. jula. Slučaj je prijavljen policiji i protiv NN lica su podignute prijave.

Pošto se vrijeme stabilizovalo, ekipe su obišle dalekovod, dolile nedostajućih 350 litara ulja, nakon čega su trafo-stanice puštene u pogon. U suprotnom, došlo bi do pregorijevanja transformatora.

Iz CEDIS-a kažu da ovog puta nije bilo značajnijih oštećenja na trafostanicama.

Podsjetili su da je ovo sedma krađa od početka jula sa distributivne mreže na području Berana i okolnih opština.

“Nas naročito brine, zašto kontinuirano havarisanje objekata na području Regiona 3 (Berane, Rožaje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Gusinje) ne rezultira otkrivanjem i sankcionisanjem počinilaca, iako sprovodimo sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitili svoju imovinu i omogućili korisnicima uredno napajanje električnom energijom. Naglašavamo da, osim materijalne štete koju trpi CEDIS, naši korisnici ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što nerijetko može da potraje i do 48 sati”, dodaju oni.

Podsjetili su da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

“Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit. Apelujemo na građane da svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafostanicama prijave CEDIS-u ili Upravi policije i na taj način pomognu u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe”, poručuju iz CEDIS-a.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Princ od KonikaDojčlandToto-kutunjo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Zna se kome to treba, onome ko ima elektranu, a nema stotinu Crnogoraca svoju elektranu.

Dojčland
Gost
Dojčland

Nestalo babi za prženje krtole, pa se moralo pribavit neđe

Toto-kutunjo
Gost
Toto-kutunjo

Kako bi volio da se vrati Titovo vrijeme pa sve ove lopove i bitange,što lome gradsku i državnu imovinu,poslati na Goli otok ili onaj stari ili formirati novi goli otok,pa ih sve poslat tamo godinu dana,a možda i pet godina da tucaju kamen. P. S. Pritom bi ih toliko izgladnio da bi im davao samo jedan obrok dnevno i to… Više »

Send this to a friend