Društvo

Unaprijeđenje ljudskih prava u Crnoj Gori je proces koji još traje

Unaprijeđenje ljudskih prava i zaštita manjina u Crnoj Gori je proces koji još traje ali i izazov koji je pred nama u dostizanju evropskih standarda, poručio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na otvaranju seminara “Izvještavanje o manjinama i etnička distanca u Crnoj Gori”, koji organizuje Škola političkih studija.

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će kroz sprovođenje strategije manjinske politike 2019-2023, dodatno unaprijediti uslove života manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i omogućiti njihovu veća integracija u crnogorsko društvo, uz očuvanje i promociju njihovog identiteta u svim oblasti”, saopštio je Zenka.

On je istakao da je poseban fokus Strategije kroz sve oblasti usmjeren indirektno na smanjivanje etničke distance u crnogorskom društvu, za koju nažalost ne možemo reći da ne postoji.

Seminari ovoga tipa predstavljaju dobar primjer za otvaranje dijaloga i vođenje razgovora sa svima, a posebno sa predstavnicima medija koji nam mogu pomoći kako izvještavati o manjinama u cilju afirmacije njihovih prava kroz reprezetativniji pristup u medijima.

“Siguran sam da novinari mogu da doprinesu stvaranju demoraktskog ambijenta a samim tim i bolje zaštite manjinskih prava u Crnoj Gori”, rekao je Zenka.

Seminaru su prisustvovali učesnici ovogodišnje generacije Škole političkih studija koju čine novinari najznačajnijih crnogorskih medija kao i alumnisti, koji će imati prilike da sušaju eminentne predavče iz oblasti ljudskih i manjinskih prava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Još samo da Crnogorci dobiju svoja prava i bog da nas vidi

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Šuplja priča da nemože biti veća.

Cg = geto
Gost
Cg = geto

Unaoredenje ljudskih prava u c.g je proces koji ce zazivjeti kad i moja pokojna bada.

Send this to a friend