Društvo

Uništen dio ograde oko Park šume Zlatica

U prethodnom periodu Glavni grad i nadležne gradske službe i preduzeća vrijedno su radili na uređenju što većeg broja zelenih površina koje će građanima služiti za odmor i rekreaciju u svim djelovima grada. Iako je većina sugrađana izrazila zadovoljstvo i pružila podršku ovakvim nastojanjima gradske uprave, neki sugrađani, međutim, očigledno ne smatraju da su ovakvi sadržaji neophodni i korisni Podgorici i njenim stanovnicima, saopšteno je iz Glavnog grada.

U prilog tome ide činjenica da su pojedine parkovske površine u prethodnom periodu bile i po nekoliko puta na meti vandala.

Novi ovakav primjer vandalizma desio se na Zlatici. Naime, nepoznati, nesavjesni pojedinici, otuđili su dio ograde oko Park šume Zlatica.

Radnici privrednog društva Agencija za stanovanje su u prethodnom periodu u više navrata realizovali postavljanje nedostajućih djelova ograde – panela, koje su takođe pojedinci uklanjali i otuđivali, kao i popravljanje rešetki koje su skidane kako bi se u ovaj parkovski prostor ulazilo na mjestima koja za to nijesu predviđena.

“Podsjetićemo i na to da je Glavni grad zahtijevao od mjesnih zajednica da dostave zahtjeve o potrebama stanovništva sa svojih područja i tom prilikom su predstavnici MZ Proleter tražili uređenje parka duž magistrale. Postavlja se pitanje da li uopšte ima smisla ulagati u ovaj vid infratsrukture i koliko će ona trajati nakon uloženih sredstava, vremena i truda?”, pitaju se iz Glavnog grada.

Prije nego što realizuju projekat postavljanja video nadzora na javnim površinama, iz Glavnog grada mole sve građane koji su istinski ljubitelji prirode i rekreacije da pomognu da se zajednički izbore sa ovakvim slučajevima, da prijave svako ovakvo devastiranje gradske imovine i na taj način daju svoj doprinos uređenju i očuvanju Podgorice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Neko naišao i nisu stigli da ga pobedu, sada sa se vratiš 90% nema toga više

Blagoje Koka
Gost
Blagoje Koka

Treba uvesti strozijie zakone, ko unistava zajednicu imovinu kazniti ga novcano do 2000 eura,i da o svom trošku nadoknadi pricinjenu stetu,kao i kaznu zatvora od jedne godine do 10,

Plav
Gost
Plav

Kud veceg divljavstva no u pg.

Konjic Aleksa
Gost
Konjic Aleksa

Cast izuzecima ali Najveći primitivci zive na Zlatici i Murtovini,i park sumi .Sve sto drzava uradi da bi bilo bolje ili ljepse oni uniste pasarelu, tribine stadiona Koma,park sumu ,stadion malih sportova ,mobilijar,klupe, cesme,evo sad ogradu,fasadu osnovne škole,a većina njih su uzurpatori imovine u Park sumi

zlatica
Gost
zlatica

To su lokalni zlaticki irvasi, autohtona vrsta nastanjena uglavnom u park sumi i zakonom zasticena. Pomazu im u devastaciji preplanuli sa vrela ribnickih, takodje zasticeni zakonom. Tako da je svako prijavljivanje devastacije uzaludan trud. Nista bez strazara, video nadzor bi polomili u roku od 24h

Irvasi
Gost
Irvasi

Već viđeno.Lokalci+RAE,sve raznesoše,polomiše,pokradoše.Bilo igralište,golovi,rasveta,česma,viseći stolovi,kante za otpatke…Sve su urnisali.Nije grad,za svakoga.Ima šuma,divljina,međedi…

Roni
Gost
Roni

Jedini nacin da se ovome stane na kraj, jeste da se zaposli par cuvara. Da se svako ko krade i unistava osudi na zatvotsku kaznu + novcanu kaznu. Posle par slucajeva nece vise nikome panut na pamet da krade i lomi. Stoka, cak su i bandere pokrali, kao i metlni oklopa sa manjih trafo stanica.

Send this to a friend