Društvo

Uništen park u Nikšiću: Polomljene klupe, stolovi, klackalice…

foto: Onogošt

Proteklih 10 dana Eko park Blace u Nikšiću je u dva navrata bio na meti vandala, kazali su portalu Onogošt iz Društva mladih ekologa.

Kako kažu, nečiji hir, nedoraslost, nekultura življenja ili već šta drugo su uzrokovali znatnu štetu u parku i polomljene su klackalica za djecu, dva stola i četiri klupe, info tabla, oštećen je krov na roštilju, oštećana dva i polomljeno jedno mlado stablo lipe.

foto: Onogošt

“Studenačke glavice i manji lokalitet Blace, gdje je smješten i park, su izuzetan prirodni predio sa izvorima, ponorima, livadama, raznosvrsnom florom i pružaju posjetiocu izuzetan ugođaj. Eko park Blace je nastao prije četiri godine uz veliko angažovanje volontera koji kontinuirano oplemenjuju ovaj lokalitet i namjena parka je da služi posjetiocima dobre volje za odmor i rekreaciju, a nikako za devastaciju”, kazali su oni.

foto: Onogošt

Povodom najnovijeg slučaja uništavanja parkovskog mobilijara izrazili su javno negodovanje ovakvim ponašanjem pojedinaca ili grupe.

“Pozivamo nadležne lokalne instucije (Komunalnu policiju i Centar bezbjednosti Nikšić) da izvrše aktivnosti koje su im u opisu posla po ovom slučaju i da se potrude da počinioci budu u najskorijem periodu zakonski procesuirani. Takođe mi iz NVO Društva mladih ekologa pozivamo građane, ukoliko imaju bilo koju informaciju o počiniocima, da je dostave našoj kancelariji ili direktno nadležnim institucijama jer je u 21. vijeku neprimjereno da se ovakve stvari događaju u našoj zajednici”, poručili su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Te vandale treba na prinudni rad. Brzo bi se opametili.

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Gotov je !!!!!!! …… park……

Leopold
Gost
Leopold

Jedno divno mjesto đe je svak mogao da dođe, da se druži i opusti uz roštilj. Pi, sram ih bilo. Dođe mi da zaplačem.

nas grad
Gost
nas grad

samo dva policajca u civilu par dana ,a onda novcana kazna i nece nikad vise…

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Eto to su Niksicani delije.

Prava
Gost
Prava

Jedino pravo rjesenje je (da ucimo od zapada) da se postave nadzorne kamere na svakom koraku. A Kinezi vec uvode face recognition tehnologiju gdje se automatski recomo naplacuje kazna pjesaku koji prelazi na crveni ili mimo pjesackog. Da ne pricamo o tezim prekrsajima kao ovaj. Ko nosi neki masku na javnom mjestu ili pokriva lica da ga nije moguce identifikovati… Više »

Mimara
Gost
Mimara

Becicevi protestanti… Nisu bolji od DF-ovih koji su 2015 rusili Podgoricu.

Vukčevićka k
Gost
Vukčevićka k

To su ovi što se bore za “slobodu” (vraćanje pod srpsko-rusku čizmu)

Raulio
Gost
Raulio

Vidio sam ja Putina lično prije neki dan u Nikšić, pominjao je vraćanje pod rusku čizmu i lomljenje parkovskog mobilijara kao prvi korak. Ja ga išamarah, dođe policija, ja reko “dps milo kralj”, puštiše me.

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Komunalnoj policiji je najvažnije da ponadeljkom pišu prijave po buvljaku na željezaru i da love auta po trotoaru nego da sačuvaju ovo malo izletišta što je ostalo u gradskoj okolini.milović se šepuri da će uvesti neki red u Nikšić a divlje deponije niču na svaki vidikovac i pristupačni mjesto.a njegovi nazovi policajci izigravaju manekene po korzu. Dati seljaku vlast napravite… Više »

MK25
Gost
MK25

Za takve ljude nije Spuz, vec Dobrota

Bolero
Gost
Bolero

Nedostatak kulture, nepostovanja, sopstvenog zadovoljstva. Narod je potpuno nezadovoljan svojim zivotima, uvjek im je neko drugi kriv i dok god je tako mi necemo moci naprijed. Ovaj park je prelijep, ulozen trud od strane NVO organizacija koje su svojim dobrovoljnim radom uljepsalje ovaj prirodni ambijent, Niksicka pivara koja je donirala sredstva za taj projekat. I cemu sve to?? Da ljudi… Više »

Danko
Gost
Danko

Potpuno podrzavam!!! Samo lomite i ne zaboravite nove solarne klupe!!! Ako nekome nije jasno da objasnim: NIKAKVE kazne se ne primjenjuju i naravno da ce da lome!!! Samo naprijed!!!

Baba Jaga
Gost
Baba Jaga

Definitivno su nam geni gadno mutirali,vise nista ne zasluzujemo.

vnk
Gost
vnk

Oakve treba sankcionisati jačim kaznama nego lopove, jer koristoljublje nije opasno kpliko zlo u čovjeku, koje se ovakvim postupcima hrani i u jednom trenutku počne iživljavanje i na nedužnim odobama.

Bart
Gost
Bart

Ja mislim da je ipak međed u pitanju.

Yes
Gost
Yes

Mentalna slika nase proslosti, sadasnjosti, buducnosti……hm..buducnosti?

Slobodan
Gost
Slobodan

Kakvi olosi…ne mogu da zamislim da ljudi rade ovakve stvari. I to vise puta u niksicu.. omladina nema sta da radi pa nasla da unistava i lomi, to sto ti je djed ostavio to zapali ako oces!

marius
Gost
marius

Sve dok se ovakve stvari ne pocnu sankcionisat, desavace. Nisam jos niti ijednom procita da je neko za ovakav vandalizam kaznjen. Kultura nam je na najnize grane spala.

Duklj.pogrijebn
Gost
Duklj.pogrijebn

Stoka.

Boka
Gost
Boka

Niksicani…

Blazo
Gost
Blazo

Sto ce mo sad, idemo dalje.

Danilo
Gost
Danilo

Da nije vjetar slomio? 😀

Send this to a friend