Društvo

UO smijenio Vojvodićku, Bjelica prijetio Pešiću da je završio sa karijerom

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore UCG smijenio je na današnjoj sjednici rektorku Radmilu Vojvodić koja, pak, sve odluke sa sjednice smatra nezakonitim, jer kaže da se o Vladinoj inicijativi najprije morao izjasniti Senat, čija je sjednica zakazana za petak. Dekan pomorskog fakulteta Danilo Nikolić sa 12 glasova za, jednim protiv i dva suzdržanim, izabran je v.d. rektora, nezvanično saznaje CdM.

Rektorka Radmila Vojvodić, na presu koji je organizovan nakon sjednice, kazala je da je smjena pravno neutemeljena, te da ovdje nije riječ o sukobu premijera i rektorke, već o nepoštovanju Vlade prema UCG.

“Prije svega ja ovdje ne govorim u odbrani vlasti i funkcije rektora, ne govorim kao smijenjeni rektor, već kao nezakonito smijenjeni rektor. Želim jasno i glasno da kažem da se ne radi ni o kakvom ličnom sukobu rektora i premijera, niti o partijsko- političkom sukobu. Takvi su sukobi fabrikovani u javnosti. Radi se o političkom nasilju Vlade i njenih komesara prema UCG. Radi se o nepoštovanju Vlade prema instituciji čiji je Vlada osnivač. Današnja sjednica Upravnog odbora govori u prilog tome. Smjena je pravno neutemeljena, sve to govori o kredibiletetu UO, ministra prosvjete, pa i kredibilitetu premijera”, kazala je ona.

Poručila je da je oportunizam, dikitrano i poslušničko ponašanje, instrumentalizovanje studenata poražavajuće za akademsku zajednicu.

“Ovdje nije riječ o staljinistčkim metodama, ovdje je riječ o trijumfu tzv. neprosvećenog staljinizma”, dodala je ona.

<<<UO sjutra o smjeni Vojvodićke i bez Senata<<<

Kako saznaje CdM, 12 članova UO glasalo je za smjenu Vojvodićke, dok je tri bilo protiv. Protiv su bili Vladimir PešićTatjana DlabačMartin Ćalasan.

Ostali članovi UO koji su bili za smjenu Vojvodićke nijesu željeli da komentarišu takvu odluku.

FOTO: CDM
foto: CDM

Bjelica prijetio Pešiću da je završio sa karijerom

Pred kamere stao je Pešić koji tvrdi da mu je Duško Bjelica prijetio da je završio sa karijerom na UO.

“Nakon današnje odluke ne očekujem svijetlu budućnost UCG. Ovo je klasično političko nasilje nad UCG. Ne samo nad UCG već nad akademskom zajednicom. Dobili smo komesare, činovnike, naučili smo da je to državni posao”, kazao je Pešić.

Pešić, CDM

Sjednica Senata UCG juče nije održana zbog nedostatka kvoruma. Međutim, sve i da je bila, praktično i teoretski ne bi donijela ništa novo kada je u pitanju inicijativa o razrješenju Vojvodić.

Naime, po Statustu, Senat UCG samo daje mišljenje o toj inicijativi, a ono ima pravno dejstvo u vidu mišljenja ili predloga koji se vraća nazad Upravnom doboru.

Statut je jasan i kod neodržavanja sjednica Senata i kaže da ako one ne budu organizovane u razumnom roku “Upravni odbor će i bez izjašnjavanja Senata razmotriti Inicijativu”.

Upravni odbor UCG ima petnaest članova, od kojih pet zastupa interese Vlade (Vlada ih imenuje), dok su ostali iz redova akademskog i neakademskog osoblja UCG, te studenti, koji su juče bojkotovali sjednicu Senata.

Radmila Vojvodić sve odluke sa današnje sjednice ne priznaje.

“Budući da je predsjednik Upravnog odbora zakazao sjednicu Upravnog odbora sa jedinom tačkom Dnevnog reda po pitanju inicijative za razrješenje rektora – i prije planiranog održavanja sjednice Senata UCG i bez pribavljenog izjašnjenja Senata iz stava 4 člana 55 Statuta UCG – jasno je da je bilo kakvo odlučivanje bez stava Senata suprotno članu 55 Statuta UCG i u krajnjem nezakonito”, kazala je Vojvodić.

Vojvodić je novu sjednicu Senata, kaže, zakazala u razumnom roku.

“I lično izjašnjenje i zakazivanje sjednice Senata obavila sam kao rektor hitno. Uvažavajući obaveze i moguću spriječenost senatora, i s obzirom na vikend dane, po uobičajenom tumačenju razumnog roka i sudske prakse, sjednica Senata je zakazana za 6. oktobar. O izjašnjenju Senata, odmah po okončanju sjednice Senata 6. oktobra, Upravni odbor će biti blagovremeno obaviješten”, navela je ona.

Predsjednik UO Duško Bjelica, pak tvrdi, da je sve urađeno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i Statutom UCG.

<<<Bjelica: Senat nije iskoristio priliku, na redu je UO<<<

Odlučivanje bez Senata samo izuzetak

Advokat Nikola Martinović ocijenio je da Upravni odbor ne može donijeti odluku bez izjašnjenja Senata.

“Izuzetak se odnosi na slučaj nezakazivanja sjednice Senata u razumnom roku. U tom slučaju, kao izuzetku od ustanovljenog opšteg pravila, Upravni odbor može i bez izjašnjenja Senata razmotriti inicijativu i donijeti odluku. Smatram da je i ova norma jezički dovoljno jasna da se može nedvosmisleno, samo jezičkim tumačenjem zaključiti da UO može samo i isključivo u slučaju nezakazivanja sjednice Senata razmatrati inicijativu i donijeti odluku bez predviđenog izjašnjenja Senata”, istakao je Martinović.

On dalje objašnjava da “ova norma propisuje da izjašnjenje Senata nije obavezno samo izuzetno, u slučaju nezakazivanja sjednice u razumnom roku, što nedvosmisleno vodi zaključku da u svakom drugom opštem slučaju, izjašnjenje Senata mora postojati”.

On napominje da ovo tumačenje potvrđuje i stav 5 ovog člana.

“Dakle, norma člana 55, stav 5 jasno ukazuje da inicijativa mora biti prihvaćena od dva organa Univerziteta i Senata i Upravnog odbora, jer se u normi koristi sveza ili, te da odbijanje Inicijative za razrješenje Rektora od strane jednog od ma koja dva predviđena organa Univerziteta posljedično vodi okončanju postupka razrješenja, i vremenski ograničava mogućnost podnošenja nove inicijative prije isteka roka od šest mjeseci”, ističe Martinović.

Na osnovu toga, on zaključuje da Upravni odbor može donijeti odluku o inicijativi uz ispunjavanje jednog od dva uslova.

“Prvi uslov je postojanje inicijative ovlašćenog predlagača (Senata ili pet članova UO). Drugi uslov je postojanje izjašnjenja Senata ili nezakazivanje sjednice Senata u razumnom roku. Ukoliko Senat ili UO odbiju inicijativu, nova inicijativa se ne može podnijeti prije isteka šest mjeseci”, predočio je Martinović.

Slađana Đukanović, Aleksandra Rahović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budo
Gost
Budo

Smuči mi se kad gledam sve ove likove.

Rajko
Gost
Rajko

Hrabrost i Istina!!! Radmila Vojvodic!

Valtazar
Gost
Valtazar

Dobro je što je konačno neko dao pravu i istinitu ocjenu režima……čak je i Milošević svrstan u prosvijećene apsolutiste …………

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Laku noc zelim pristojnom, uljudnom posebno skromnom svijetu. Dragutinima zelim da stignu vraga crnog kojeg slijede i vuku za rep.

Deniz
Gost
Deniz

Radmila, aj ti u aljine, nije ova palanka za tebe, ti si rođena za neke velike stvari.

Marko V.
Gost
Marko V.

Da pomenem jos jednom Marka Vesovica koji nam je koliko toliko sacuvao obraz 90-ih i stao na stranu zrtve, u duhu Njegoseve poruke, koju neki citaju ko kuvar pa je nijesu razumjeli, ili se prave da ne razumiju. Marko je metaforicno rekao da je uzeo korbac u ruke da rastjera izvjesne bizine izvjesnog Dona medijskog magnata, koji su na komandu… Više »

Prijateljski
Gost
Prijateljski

Imate izbor da ovo sto sam vam rekao na objavite ka sto rade Vijesti ili da mozda nekog potaknete da malo pogleda i u bandu ako mu basta. Vjerujte spolja gledano zadnjih nekoliko mjeseci nije problem oce li ovaj ili onaj otici a neko drugi doci , nego je uslo ne samo u alternativnu realnost no u jednu ekspoloziju primitivizma… Više »

Prijateljski
Gost
Prijateljski

Objavite i ovo: Niste mi objavili vise od pola komentara i to bez nakog vidljivog kriterijuma. Eto i to je dio ovoga sto zelim reci u sirem smislu. U cemu se vi razlikujete od Vijesti in4s.net?! I oni objavljuju najnize vulgarnosti ali utemeljene kritike ne , jer se dira u njihov autoritet. Moze li biti autoriteta uz ovakvu politiku uredjivanja… Više »

Prijateljski
Gost
Prijateljski

Evo jos jedan komentar portalu. Takvi maliciozni, ekstremni, crno-bijeli, zatucani, provincijalni, surovi, vulgarni, …. u kontaktu sa civilizovanim svijetom ne mozete daleko. Stranci vas jos ne poznaju dovoljno jer srecom uglavnom ne poznaju nas jezik. Ali sam sreo i neke koji vise priviriti u Crnu Goru nece. Ubjedjeni ste da vam je vlast glavni problem i treba samo postaviti mandica,… Više »

Neobrazovani
Gost
Neobrazovani

Alo intelenktualac aj polako sa ovog portala.

Deniz
Gost
Deniz

Moglo je sve ovo, vrhunski botu Radmilin, u jednu, njenu omiljenu, riječ stati-palanački.

Udri!
Gost
Udri!

Pobite se, brate, ka’ pravi intelektualci. Ono, glavom u glavu!

Student
Gost
Student

konacno ! Studenti i profesori danas slave. Naravno profesori koji nisu bili u Radmiline skute… pocetak slobode na Univerzitetu

Dragutin
Gost
Dragutin

Ili, sto bi rekla DOO Ivana Šebek: moje je ime moje vlasnistvo! 🙂
Pa lijepo molim admina da me zaštiti.

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Vjerovatno hiljade ljudi sirom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore gdje je ime manje uobicajeno se zovu Dragutin. Ne razumijes ironiju kad trazis da se tvoje ime zastiti. Uzeto je da skrene paznju na momenat na tvoje vulgarne bezobrazluke. Ironija je da ti kroz glavu ne prodje misao da nekog treba zastititi od tvog prostakluka tipicno srpsko-dinarske provenijencije? Jesi li… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Svi…
Rado, providna si. Il si Rada il neka joj sestra. Skalaj malo. Nije Dragutin kriv sto vrijeme cini svoje… i sto stiže klimaks i godine.

Deniz
Gost
Deniz

Hvala ti Dragutine (PRAVI) sto me nasmija

Dragutin
Gost
Dragutin

Molim admina da ne pušta komentare pod mojim imenom koje ja ne pišem.
Bolesnici nek pišu pod nekim SVOJIM imenom.
Unaprijed zahvalan.

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Dragutine, nijesi shvatio poentu. Ti nisi bitan kao individua nego kao stereotip, kao uzorak jednog mantaliteta. Ja sam ovdje htio ukazati na tvoj prazan ali krajnje zao, vulgaran palanacki duh ako se moze tako nazvati. Epitom jedne nesretne generacije, bez procitane knjige, bez pogledanog stranog filma, generacija koja nije provirila u svijet nego se valja u blatu jedne nazovi culture… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Svi… Dragutin je samo surovo iskren i realan. I nista zlo nema u mojim komentarima. A to, naučniče, što ti imaš probleme sa sobom i svojom glavom, tu ti ne mogu pomoc. Eto niko nikad niđe ništa nije poročitao bez ti. I nijesam ja izlazio dalje od mataguža. Srećom, eto ti jesi. I ti pominjes ovđe 90. i liberalni savez…… Više »

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Dragutine, pisem ti iz jedne drzave u kojoj takve ko ti ne bi pustili ni smece da skupljas uz sav respect prema tom zanimanju. Naravno da nemas sto odgovoriti na moju poentu nego napadas osobu. Takav cutuk kao ti bez vulgarnosti i personalnih uvreda ostaje inferioran i nemocan. Dovoljno sam opisao nesretni soj u koji spadas. Sto se mene tice… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Svi…
Mislim da si zaljubljena u mene. To je jedino objašnjenje za tolku opsjednutost jednim Dragutinom.
Probaj da spavaš. Možda ti dođem NA SAN.

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Cutuku, rekoh li ti da si samo jedan bijeli pacov , kao vrlo dobar uzorak jednog soja koji kritikujemo. Ne pridavaj sebi suvise znacenja. Nije tesko shvatiti, ali ti treci put zborim

Deniz
Gost
Deniz

Zato postoji jedna zemlja đe takve poput tebe postanu rektorke.

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Nijesi ti kriv. Takvog te je Bog stvorio, ka sto je stvorio zmiju, tvora, hijenu … Ali zmija , tvor i hijena nemaju mogucnost da sikcu , smrde i ujedaju zrtvu svakog dana pred auditorijumom od stotine ljudi. Dakle, problem vidim u onom ko je dozvolio tvoju sramotnu predstavu.

CdM
Gost
CdM

Dragutine prijatelju što si euforičan? Ovo je samo jedan dobri portal.

Dragutin
Gost
Dragutin

A e CDM. I s mirom komentarišem članke koje čitam, kako JA oću. Bolesnici koji imaju probleme s glavom pa imaju potrebu mene da komenrarišu, nek skalaju malo i nek potraze pomoć. Ima u bolnici jedan čiko koji je učio školu da pomaže takvima pa nek mu se obrate.
Pozdrav tebi.

Svi Dragutini
Gost
Svi Dragutini

Dragutine, vidim da si senzibilna osoba :), ali nemoj ove kritike uzeti licno. Obracam se jednom soju obracajuci se tebi. Covjece ti reprezentujes po slobodnoj procjeni bar 200000 ljudi u Crnoj Gori. Ti si samo jedan od nesoja. Ja te optuzujem da nisi normalan, definisuci normalnost po nekim standardima van CG, a ti meni uzvracas da ja nisam normalan?! Pa… Više »

ccccccc
Gost
ccccccc

Putuj Rado i ne brini za Univerzitet !!!…..kako si zasluženo postavljena tako si i poćerana….još se nešto čudiš …

Niko
Gost
Niko

Martinovic je u pravu, ali izgleda problem nije oko stava 5 nego stava 4. Da li se Senat izjasnio u razumnom roku ili ne? Sta je to “razumni rok”? Da li se prethodni bojkot sjedinice koja je imala samo tu tacku dnevnog reda i odlaganje za petak moze smatrati probijanjem “razumnog roka” ili ne? Neko ce reci, bojkot tako osjetljive… Više »

Budo
Gost
Budo

Opa,od clana komisije za polaganje vozackih ispita do VD Rektora UCG.Srecna vam voznja studenti ,sa Bjelicom i Nikolicem.Ako vas budu pitali,ovi strucnjaci za voznju,s kojom idete-nemojte reci:”s jednom malom sa Vise medicinske iz Podgorice”,jer cete pasti na ispitu.

cinik
Gost
cinik

Članovi komisije za polaganje vozačkih ispita su pravi kadar za državne funkcije. I Stojanović je sa mjesta člana komisije uskočio u fotelju direktora policije.

Neobrazovani
Gost
Neobrazovani

Tako su joj i rođaka Rada gen. direktora RTCG smijenili, a sada nju. Mislim da gospođa Rada ima problem sa SD partijom i Muberom Kurpejović. Ispravite me ako sam pogrešno napisao.

toliko
Gost
toliko

Cerka Petra Vojvodica, narodnog heroja.

ispravka
Gost
ispravka

U porodici Milana Kneževića iz DF su tri Spomenice, ali Milan za Milana a Radmila za Radmilu.

toliko
Gost
toliko

Sto se mene tice cast i Milanu i Radmili. Oboje imaju stav, i zbog stava stradaju. Sta god mislili o njihovom djelovanju. Doslednost postujem. I nepodilazenje.

eto
Gost
eto

E propalo se kad Mubera Radmili kapu kroji..

Šućko Zastitnik
Gost
Šućko Zastitnik

Kako je došla tako je i pošla…

Canton ticino ⛴
Gost
Canton ticino ⛴

Srce bujicu ⚘?

Canton ticino ⛴
Gost
Canton ticino ⛴

Živio petar vojvodic ??⚘

vale
Gost
vale

Članovi Upravnog odbora – član Glavnog odbora DPS, potpredsjednica SD, direktor Uprave carina… Upravnog odbora Univerziteta.

Radin ljubitelj
Gost
Radin ljubitelj

Ne daj se, lijepa Rado!!!

Radin ljubitelj
Gost
Radin ljubitelj

Na daj se, lijepa Rado!!!

Student
Gost
Student

Šehovic joj dodje glave, i svaka mu cast. I zasluzila je nakon svega.

Mirko
Gost
Mirko

zašto je zaslužila? ajde nam pojasni baka, iznesi ako znaš nešto?

Milan
Gost
Milan

Zaletjela se da trazi ostavku Sehovicu povodom Berana, pa je smijenise. Ipak su jaci igraci od nje u Vladi 🙂

Piter
Gost
Piter

Pravda za radmilu

Canton ticino ⛴
Gost
Canton ticino ⛴

Pozdravila vas je sanja vojvodici sa vma ?

komentari
Gost
komentari

Bravo na likovanju Srba. Oni to rade interesa Crne Gore radi.

ND
Gost
ND

Od Bjelice nista novo. A ima li nas da ga protjeramo na Madagaskar,da pocinemo malo!

Tripko
Gost
Tripko

i oni iz kuće poluđeše od njega

Canton ticino ⛴
Gost
Canton ticino ⛴

Dajte nam doktore da ne idemo na VMA ?⚘

CRNA UDOVICA
Gost
CRNA UDOVICA

“Spada među najpoznatije i najotrovnije paukove na svijetu …….. ako ga ženka prihvati dolazi do parenja, u protivnom ženka pokuša napasti i pojesti mužjaka” OVO JE JEDINI NACIN DA MILASA SKINU SA VLASTI. (Ako rada bude htjela)

beli
Gost
beli

Boze, kakva smijurija.. rektorka ne da fotelju kao da je sa njom rodjena!! A nije davmo bilo lada smo na javnoj sceni imali nezapamcenu hajmu na direkforicu rtcg, Radojku Rutovic, pa zena, iako nije morala, dostojanstveno podnese ostavku, oztacljajuci sve aktere te sramne igre da se stide! A ova nece da se odlojepi sa fotelje nevo ce morati razredjivacem da… Više »

Durmitor
Gost
Durmitor

A SAD ADIO!!!

...
Gost
...

Da zanemarim na kratko sve ovo sto se desilo, ne mogu se i dalje oteti utisku koliko je ova zena zapravo lijepa, zenstvena, magicna. Stvarno je posebna.

Dragutin
Gost
Dragutin


A e. Samo kasniš. Milo je to davno zaključio. I oposlio.
I da ti bar malo olaksam, ovo su slike… nije u prirodi vise ovako lijepa. Sad je lijepa, srednjovječna žena. Sa sve borama i onim sto slijedi u tim godinama…

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

1 za ,2 suzdrzana i 1 protiv…partijsko glasanje,kap u Parlamentu Crne Gore.Ko ne misli kao “glava” CG taj je ostao bez uhljebljenja.Ne cudim se “obicnom narodu” vec “INTELEKTUALCIMA”.

kerkez
Gost
kerkez

Na slikama se vidi Mubera silna kako prilazi limuzini koja je čeka . Kako je važna i moćna . Muslimani su nas oslobodili Srba i sada nam kroje kapu . A srbin Bjelica se prodao , dduše za silne pare .

ispravljac
Gost
ispravljac

Mubera nije Muslimanka ona je Bosanka /Bošnjakinja …ne brkaj pojmove

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Da je tebe ispravim-sto je bila do prije 10 godina?

Milos
Gost
Milos

Duško pobjedio Mila u prvoj rundi.Meč još traje a završiće se u Spužu hahahaha

Ce-tinje
Gost
Ce-tinje

E sad ce NVO-I poceti da se bave biografijom Nikolica. Da li je doktorirao stvarno? Je li mu Japanac nesto dodao ili nije I slicno

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Možete se smijati koliko ocete ali smjena vojvodicke će debelo uzdrmati DPSnaleteli su na magazinu minu.postoji granica dokle će tolerisati a ako nastave neka im je Bog u pomoć.vise cese nje bojati nego bilo koje opozicije.kad joj udarite na čast a i ego nema tih para sa kojima je mogu ucutkati.ovo je možda i početak kraja DPS a ako nastave… Više »

Budo
Gost
Budo

Da je dozvoljeno,sa uzivanjem bih opsovao(iako ne psujem,osim u izuzetnim prilikama poput ove!) Bjelicu i sve Bjeelice-licemjere i poslusnike.

Patriota
Gost
Patriota

Ma lijepa je, sve joj prosto,eto 🙂

Dragutin
Gost
Dragutin

Sad Milo pjeva: Rado lepa radooooo, đe je tvoje stado, zalud smooo se mi voljeli, i na vječnu ljubav kleli….
Rado, opet ti kažem, stari se, sve manje smo zanimljivi pojedinim personama, vrati se Branu i stari dostojanstveno.

Dragutin
Gost
Dragutin

Svi ste vi Dragutin ! I kad vam ovo pisem, znam vrlo dobro da je uzaludno. Referenciranjem na vase vlastita pravila na standardnu praksu nema efekta. Upravo obrnuto. Prkosni dinaroid ce uraditi suprotno. Ima nas koji smo od 1990 kad smo se uclanili u LSCG bili za ovu zemlju. Ali nisu nam je cetnici ogadili, nego ovakvi ko vi ,… Više »

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Dragurtne,nadam se da ce moj komentar upucen tebi adm.objaviti.Kazes od 1990g. si u LSCG.Sa koliko mrznje pises komentare zaista sumnjam(jer u iskrenim liberalima nema mrznje) ja sam iste se te godine zajedno sa suprugom uclanio u LSCG.Onog momenta kad je g.Slavko Perovic prestao da se bavi politikom ja i moja supruga smo prestali da izlazimo na izbore(3/4 godine provodimo u… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Admine, da ti kazem nesto. ovakav pasjaluk me ne iznenadjuje. Ja ovdje ukazujem na komentare izvjesnog Dragutina odnosno najnize , i najvulgarnije uvrede upucene zeni, bilo kojoj. Komentari prepuni provincijalne pakosti. U njima nema cinejnica iz kojih bi neinformisan covjek shvatio zbog cega ovu zenu zele spaliti na trgu (metafora), nego je ogledalo danasnjeg mentaliteta Crne Gore. Grupa hijena koji… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

I od svih komentara objavio si jedan da bi mogao guslati o LSCG da bi mogao moralizirati svojom seljackom retorikom, a prikrio sustinu mojih protesta. Ne, niej me iznenadilo. naprotiv, ovakav pasjaluk sam ocekivao i bio spreman na njega. Iskreno, volio bi da nazovem urednika i da porazgovaram sa njim. Je li Sasha Rashovic jos tamo ?

Dragutin
Gost
Dragutin

Ako sam tada bio clan LSCG to je bio momenat. Ja nijesam provincijski cuk da se vezem za jednu osobu niti me interesuje, niti osoba niti stranka. U CG ne zivim cetvrt vijeka nego u jednoj Zapadnoj zemlji, hvala Bogu i kad vas vidim takve pasa me volja da dodjem na odmor. Sve sto sam ovdje htio reci jeste ono… Više »

Prijatelj
Gost
Prijatelj

A ja volim da zapjevam pjesmu sa radija D+
“Oj Rado, oj Radmila šta si od Univerziteta učinila”?? ???♩????????

kerkez
Gost
kerkez

Ostavi je Milo definitivno .

Dragutin
Gost
Dragutin

Dosta je i prčio. Ostara je i on. D)

xxx
Gost
xxx

hahahha

Dado
Gost
Dado

UO jedino moze bit ljubomoran na vasu ljepotu gospodjo Vojvodić

Dragutin
Gost
Dragutin

Dado, prave gospođe su vjerne svom muzu i porodici. Ma kolko lijepe bile.

dijana
Gost
dijana

Duško Bjelica…3,14.

kerkez
Gost
kerkez

Ustanova koja ima ovakav UO sa repulzičnim predsjednikom i ovaku rektorku koja je do sada bila nedodirljiva nije univerzitet i zastiđe je svake džave uključujući i Sjevernu Koreju.
Jedini spas je izbor novog senata i Upravnog odbora u kom će biti većina sa univerziteta i to relevantni i normalni ljudi .

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Najveca steta je pricinjena onda kad su je postavili na to radno mjesto i treba da odgovara onaj ko je predlozio jer je lose procijenio…a sad moze da napravi buns u drzavi jer su studenti za to vazda spremni…

prof.
Gost
prof.

OVakva studentska svijest za bunt nije spremna!

Dzidzi
Gost
Dzidzi

A ko ih je do sad postavljao i na koji način? Ovi predhodni su bili kao stručni ili su i oni politički zavrijedio tu funkciju i klimali glavom.da se ne kažemo.sistem je isti kao i pltroni.sta god vojvodicke radila,uopšte je ne branim,ovo je nečija Licna i politička odluka.pricam o sistemu ne o vojvodicke.

Ce-tinje
Gost
Ce-tinje

Sve si u pravu. ALi mi nije jasno kako mozes uporedjivati nas univerzitet I Sjevernu Koreju. Njhovi naucnici su samostalno uspjeli da ovladaju nuklearnom tehnologijom I skoluju elitu na svjetskom nivou ( na stranu ideologija). Mi smo vise za poredjenje sa africkim I latinoamerickim cokolada banana drzavama.

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Dolje Sjeverna Koreja! Dolje režim! ??

Realno
Gost
Realno

Statut je odje jasan – ako je Senat zakazan u razumnom roku (a jeste)
smjena ako se usaglase i UO i Senat.
No ne treba sumnjat da ce Rektorku UO smijenit,
a posto je to protivzakonito, ona napustit Rektorat nece – dakle – saga ce se nastavit 😉
Ili i ako ga napusti, sud ce je vratit ubrzo …

Marko Z.
Gost
Marko Z.

Ovdje je Statu jasan! Ako se Senat i UO ne usaglase onda se NOVA inicijativa ne moze podnijeti u roku od sest mjeseci. Naravno UO moze i MORA odlucivati po postojecoj inicijativi u skladu sa svojim ISKLJUCIVIM nadleznostima u postupku izbora i razrjesenju rektora.

Canton ticino ⛴
Gost
Canton ticino ⛴

Zivjeli vojvodici ?

Ljuta
Gost
Ljuta

ostavite ovu ljpoticu na miru dosta nam je muskog shovinizma

Rektor
Gost
Rektor

Mislio sam da je “rektorka” bajata vijest… Dule, ima li kvoruma za UO jer bi to tek bila božanska komedija!

Send this to a friend