Društvo

Uoči popisa u Albaniji, Ćulafić se sastao sa Ademi u Skadru

U okviru sastanaka povodom početka popisa stanovništva u Republici Albaniji, predsjednik Zajednice Crnogoraca Albanije, Marinko Ćulafić, imao je sastanak sa Predsjednicom Opštine Skadar, Voltana Ademi.

“Danas sam imao zadovoljstvo, da se sastanem sa Predsjednicom Opštine Skadar, Voltanom Ademi, gradu u kom živi većina Crnogorske zajednice, koja je kroz vijekove suživela u potpunoj slozi sa albanskim narodom. Takođe Skadar, zauzima posebno mjesto u mom životu, jer tu sam završio studije za Istoriju i Geografiju na Univerzitetu “Luidj Gurakuci””, naveo je Ćulafić.

Na sastanku su razgovarali  o prezentaciji Udruženja “Crnogorske manjine u Albaniji”, zajedničkoj raspravi o životu Crnogorske Zajednice u Skadar, problemi i mogućnosti za razvoj, kao i o popisu stanovništva, i drugim podacima o Crnogorskoj zajednici, kao dobroj mogućnosti za upoznavanje i poštovanje njihovih prava, za bolji suzivot!

Posle sastanka sa Ademi, Ćulafić je posjetio prostorije crnogorskog udruženja “Alba- Montenegro. ” i sastao se sa predsjednikom Udruženja Buchanon Culic.

Posle dvije godine saradnje između Crnogorske Zajednice u Albaniji i “Alba Montenegro” odlučeno je stvaranje “Konfederacije Crnogorskih Udruženja” sa ciljem bolje saradnje i usaglašavanjem naših programa i aktivnosti za bolju budućnost Crnogorske Zajednice Albanije.

Send this to a friend