Društvo

MUP poziva na pripravnost: Očekuju se olujno vremenske nepogode i jak južni vjetar, moguće poplave

FOTO: Arhiva CdM-a

Na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, a u cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je obavještenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja u cilju podizanja nivoa operativne spremnosti.

<<<Do nedjelje moguće poplave, slijedi zahlađenje, od četvrtka ponovo kiša<<<

Naime, od 9. do 11.decembra očekuje se ciklonska aktivnost, koja će u južnim-primorskim i centralnim djelovima pa prema sjeveru (Kolašin, Žabljak i sjeveroistočni dio prema granici sa Albanijom) usloviti jaku kišu, lokalne kratkotrajne olujno vremenske nepogode i jak južni vjetar.

U nedjelju popodne na sjeveru će doći do osjetnog zahlađenja uveče i tokom noći u većini mjesta na sjeveru u pravcu centralnih viših predjela kiša će preći u snijeg.

“Zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu, očekuje se kratkotrajno podizanje nivoa mora, jaki talasi-uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale. Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su određeni problemi na terenu, a zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, potencijalno su mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama, na saobraćajnicama i na potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni, posebno gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati gdje je narušena prirodna povezanost tla”, navodi MUP.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

10

avatar
1000
10
0
0
 
8
vekiEvropljaninPrešoMinut dva i odoNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

plivanje a skijanje ne može, može samo da se slomite

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Vrijedno rade ljudi u direktoratu, kad ne putuju onda izdaju saopstenja

Prešo
Gost
Prešo

Pa veče su i penzije od plata u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Minut dva i odo
Gost
Minut dva i odo

Meni izgleda kao ekonomska prognoza vremena

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad priča Micev,gotov je smak svijeta,ajde đaole ovo je potpuno normalno vrijeme za ovo doba.

Bojana
Gost
Bojana

Evo povuklo se more, i popadali svi krovovi ovo je već 2 put ova izjava mup o nevremenu to je priroda sto je tu je niko ne zna sto moze bit.

Cetinje
Gost
Cetinje

E koji je vama tunel kroz glavu podrepnici Abazovića,važno da vama “sto ne bude”koga ste vi “pricuvali pukla mu je pogibija”,lezilebovići.

Perovan
Gost
Perovan

Cijevi od sahti pune pijeska , kamenja , zemlje. Rijeka korita nisu produbljena , kanali su uradjeni mali , a treba ih prosiriti. No nema ko.

Stari
Gost
Stari

Promijeni pomocnike direktore

Stari
Gost
Stari

Smijeni te nacelnike vise

Send this to a friend