Društvo

Uprava carina uputila donacije na 18 adresa

Foto: youtube

Predstavnici Uprave carina, tokom decembra, posjetli su ustanove i organizacije na sjeveru, jugu i u centralnom dijelu Crne Gore i uručili donacije.

Donacije su upućene JU „Komanski most“, Dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju u Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Bijelom Polju i Beranama, NVU „Staze“, NVO „Dom nade“, Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i samostanu časnih sestara u Petrovcu.

Uručeno je ukupno 11 hiljada komada odjevnih predmeta i obuće, 1.618 komada sredstava za higijenu, 510 komada peškira i posteljine, 400 komada kuhinjske i druge opreme, 200 komada torbi, 300 komada razne galanterije, 100 komada igračaka i deset koleta slatkiša.

Opštoj bolnici u Nikšiću, Specijalnoj bolnici „Dr Jovan Buljić“ Brezovik, Bolnici „Danilo I“ Cetinje, Opštoj bolnici u Baru, Specijalnoj bolnici u Risnu i Kliničkom centru u Podgorici donirano je 2.388 paketa vode.

Uprava carina će i u buduće, u slučajevima u kojima su ispunjeni zakonom propisani uslovi, trajno oduzetu robu donirati ustanovama i organizacijama koje se bave humanitarnim radom i kojima je potrebna za obavljanje djelatnosti.

Ža.B.

Send this to a friend