Društvo

Uprava carina uputila donacije na 18 adresa

Uprava carina, u skladu sa svojom dobrom praksom, u toku decembra uputila je donacije na adrese osamnaest ustanova i organizacija u Crnoj Gori.

Predstavnici Uprave carina su tokom decembra posjetli su ustanove i organizacije na sjeveru, jugu i u centralnom dijelu Crne Gore i uručili donacije.

“Donacije su upućene JU ‘Komanski most’, Dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju u Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Bijelom Polju i Beranama, NVU ‘Staze’, NVO ‘Dom nade’, Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i samostanu časnih sestara u Petrovcu”, saopštili su iz Uprave carina.

Kako je navedeno, uručeno je ukupno 11.000 komada odjevnih predmeta i obuće, 1.618 komada sredstava za higijenu, 510 komada peškira i posteljine, 400 komada kuhinjske i druge opreme, 200 komada torbi, 300 komada razne galanterije, 100 komada igračaka i 10 koleta slatkiša.

“Takođe, Opštoj bolnici u Nikšiću, Specijalnoj bolnici ‘Dr Jovan Buljić’ Brezovik, Bolnici ‘Danilo I’ Cetinje, Opštoj bolnici u Baru, Specijalnoj bolnici u Risnu i Kliničkom centru u Podgorici donirano je 2.388 paketa vode”, dodaju oni.

Uprava carina će i u buduće, u slučajevima u kojima su ispunjeni zakonom propisani uslovi, trajno oduzetu robu donirati ustanovama i organizacijama koje se bave humanitarnim radom i kojima je potrebna za obavljanje djelatnosti.

A.G.

Send this to a friend