Društvo

Uprkos kaznama: Na sutomorskom šetalištu parkiraju auta gdje stignu

Autobili na sutomorskom šetalištu (Foto: Bar info)

Turističku sezonu u Sutomoru i ove godine narušavaju automobili koji prolaze Ulicom Iva Novakovića, koja preko ljeta služi kao šetalište.

Iako je ulica od crkve Svete Marije do “Tri duda” trebala da bude zatvorena od 1. juna, prema riječima mještana, automobili i motori i dalje nesmetano prolaze tuda.

Redakciji portala Bar info dostavljene su fotografije na kojima se vide spuštene rampe, kao i automobili parkirani duž ulice.

Jedan od mještana Sutomora Dejan Folić kazao je da je razočaran što su rampe spuštene u jeku sezone.

“Mislim da turisti stvaraju izuzetno ružnu sliku o našem mjestu kada pored njih prođe motor ili, još gore automobil. Prosto je nepojmljivo da šetalištem u sred sezone prolaze motorna vozila, to se može samo kod nas u Sutomoru vidjeti”, rekao je Folić.

Istog mišljenja je i Petar Jelić.

“Rampa je spuštena 24 sata, automobili non-stop prolaze, o motorima da ne pričamo. Iako po društvenim mrežama i medijima možemo vidjeti saopštenja da je Komunalna policija uvela red u Sutomoru, to je daleko od istine. To je trajalo jedan dan, već sjutra kao da se ništa nije desilo. Naveli su i to da su regulisali dio od ‘Tri Duda’ do hotela ‘Sato’, ali rampe su spuštene, bez katanca, kola i dalje stoje parkirana, ne može da se šeta, turisti se žale posebno na to“, istakao je Jelić.

Osim mještanima, ovakvo stanje smeta i turistima. Vesna Jeremić iz Sombora godinama ljetuje u Sutomoru, ali kako kaže, najviše joj, pored buke koja se ponavlja iz godine u godinu, smetaju i vozila koja prolaze šetalištem.

“Ove godine je posebno izraženo kretanje automobila na šetalištu. Stalno prolaze motori i automobili, a mi se, kao turisti, ne osjećamo bezbjedno da šetamo tuda. Smeta mi smeće, s obzirom da ima mnogo ljudi, mislim da bi trebalo da se postave neke kante. Znam da se čisti i održava, međutim smeća ima na sve strane. Mislim da bi o ovome trebalo da se povede najviše računa da bi sezona nama kao gostima ovdje bila ljepša, mirnija i opuštenija za uživanje i odmor“, objasnila je Jeremić.

Kako je za održavanje reda zadužena Komunalna policija, Bar info je kontaktirao i direktora ove službe Dragana Radulovića.

On je istakao da su službenici Komunalne policije 24 sata na terenu, te da svakom vlasniku vozila koje prođe ili je parkirano u zabranjenoj zoni pišu nalog.

“Postavljanje rampi i zatvaranje ulica je u nadležnosti Komunalnog preduzeća. Oni su u više navrata postavljali zaštitne stubove, međutim građani i ugostiteljski radnici ih svaki put polome. Kada je u pitanju regulisanje saobraćaja, za to je nadležna saobraćajna policija. Naše ekipe su stalno na terenu i ovim putem, još jednom, obavještavamo građane da ne prolaze i ne parkiraju svoja vozila na šetalištu, u suprotnom će biti kažnjeni. Dostavljene su nam fotografije parkiranih automobila i svima će biti uručene kazne“, poručio je Radulović.

Saobraćanje Ulicom Iva Novakovića zabranjeno je od 1. juna do 1. oktobra. Automobilima je dozvoljen prolazak samo u periodu od šest do devet ujutru.

Send this to a friend