Društvo

Uprkos negodovanju roditelja, II razred ide u popodnevnu smjenu

Učenici drugog razreda Osnovne škole “Štampar Makarije” u Podgorici ove školske godine, uprkos negodovanju roditelja, nastavu će pohađati u popodnevnoj smjeni od 14.30 do 18 sati, kazala je Dnevnim novinama direktorica škole Milica Stanković.

<<<Roditelji se žale jer će učenici II razreda pohađati nastavu poslijepodne<<<

Ona smatra da su roditelji pretjerali i da djecu koriste kao instrument, jer, kako ističe, neko mora ići u popodnevnu smjenu zbog kapaciteta škole.

Potvrdila je da je do ove školske godine drugi razred nastavu slušao u jutarnjoj smjeni, ali od ove je, poručuje, zbog manjka kapaciteta, to neizvodljivo.

“Da nismo primili još jedno odjeljenje onda bi o tome pričali i žalili se. Da ne organizujemo produženi boravak zbog nedostatka učionica onda bi se na to žalili. Jednostavno, ta učionica nam treba za produženi boravak, kapaciteti škole su takvi i jedino tako se može organizovati nastava ove školske godine”, kazala je Stanković.

Roditelji učenika II razreda OŠ “Štampar Makarije” uputili su otvoreno pismo ministru prosvjete Damiru Šehoviću i tražili mu da se uključi u rješavanje situacije nastale zbog odluke uprave da nihova djeca, koja kreću u drugi razred, idu na nastavu popodne.

48 Komentara na "Uprkos negodovanju roditelja, II razred ide u popodnevnu smjenu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend