Društvo

URA Podgorica: Rakčević je preduzetnik koliko je i Belgija neutralna

Odbornik URA-e Luka Rakčević je “građevinski preduzetnik”, koliko je i Ivan Vuković astronaut i koliko je Belgija neutralna država, poručuju iz podgoričke URA-e.

Iz Glavnog grada su ranije saopštili da nemirna savjest Luke Rakčevića, mladog građevinskog preduzetnika, u slobodno vrijeme i odbornika u lokalnom Parlamentu, opet progovara u formi navodne brige za park-šumu Gorica.

“Nevjerovatno je kakvim se notornim lažima, usljed loše namjere ili potpune neupućenosti, bavi naš Glavni grad Podgorica. Koliko ponižavaju instituciju Grada, pišući potpune izmišljotine i gluposti, koje su izuzetno lako provjerljive i dokazive”, naglasili su u URA-i.

Kako ističu, Rakčević nikad nije bio dio nijedne građevinske kompanije, niti je ikada učestvovao u planiranju ili realizaciji bilo kakvih građevinskih projekata u našoj Podgorici. Kako dodaju, da jeste, te informacije bi bile javne, a sve se lako može provjeriti u državnim organima kojima rukovodi isti DPS.

“Samim tim, odbornik Rakčević nema nikakve veze ni sa stambenim kvartovima koje pominje Glavni grad, a za koje je isti Grad donosio plansku dokumentaciju koju su potom izglasavali odbornici DPS-a, pa je za njihovu realizaciju odgovoran koliko i za otopljavanje Antarktika. Da je nešto u navednim ili bilo kojim drugim gradskim kvartovima loše ili nezakonito, Glavni grad bi imao obavezu da reaguje i ispravi stvari. A ne da širi laži i neistine”, tvrde u ovoj stranci.

Iz URA-e ističu da ovako agresivnim, netačnim i besmislenim saopštenjem, Grad pokušava prikriti činjenicu da je – pod pritiskom građana i međunarodnih zelenih organizacija, nevoljno morao zabraniti gradnju na brdu Gorica.

“Jer, da je Grad “mjesecima planirao zabranu gradnje na Gorici”, kako je to belgijski astronaut Vuković kazao, ne bi prije svega nekoliko mjeseci usvajao štetnu plansku dokumentaciju kojom se dozvolila, ohrabrila i stimulisala devastacija Gorice. Navedena planska dokumentacija je usvajana tokom 2019. godine, a istu je potpisivao i predlagao upravo Vuković. Toliko o njemu i vrijeđanju zdravog razuma građana našeg grada”, dodaju oni.

Napominju da se odbornik Rakčević godinama bori i zalaže za zelenu Podgoricu i planiranje prostora prema potrebama građana, a ne investitora.

Da “radi za interese investitora”, kak”o je više puta isticao DPS i Vuković, ne bi tražio da se na području Njegoševog parka, Gorice, Bloka V ili Kasarne Morača ZABRANI SVAKA GRADNJA, već bi tražio da se ta gradnja stimuliše i poslovi dijele investitorima. Radnim angažmanom našeg kolege Rakčevića, koji je uvijek bio vezan za turizam van Podgorice i prodaju hotelskih kapaciteta na stranim tržištima, naša država je ostvarivala profit i imala samo velike koristi. Za razliku od armije vječitih uhljeba u DPS-u, koji decenijama grickaju javne finansije iz svojih udobnih fotelja i rade na štetu Grada i države, a u korist kleptokratske partije kojoj pripadaju”, objašnjavaju oni.

Podgorička URA nikada nije ulazila u rodbinske veze gradonačelnika Vukovića ili bilo kojeg drugog funkcionera DPS-a, već se uvijek bavila isključivo njihovim radom na javnim pozicijama i kritikovala ono šta je bilo loše.

7

avatar
1000
4
3
0
 
7
garaechoPekarŠileNera
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gara
Gost
gara

Ne možete odbraniti neodbranjivo. Bez Luke se ne može ništa odlučiti u Šajo group.

Pekar
Gost
Pekar

Javna je tajna da radi u strikovoj gradjevinskoj kompaniji. Onoj sto je kupcima stanova u najnovijem kompleksu zakinula po nekoliko kvadrata. Kazu da nisu dobro projektovali,ali ne bi da vrate novac kupcima…

echo
Gost
echo

Neka što hvali kvadrata, nego što je neviđeni fušeraj… Sve iz Kine nabavlja, najjeftinije

realan
Gost
realan

Što dodje ovom Luki, Žarko Rakčević?

Nera
Gost
Nera

Striko.

Šile
Gost
Šile

Jeste, treće koljeno, to mu je tatin brat od strica, prilično daleko..

Blok 5
Gost
Blok 5

Ne dirajte Blok V

Send this to a friend