Društvo

URA: Uprava policije hitno da zaštiti CZIP i omogući im nesmetan rad

Zbog ogromnog pritiska koji se nedeljama vrši na predstavnice/ke Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), otvorenih prijetnji, napada na njihovu imovinu i zastrašivanja neutemeljenim krivičnim prijavama, građanski pokret URA poziva Upravu policije (UP) da hitno reaguje i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se stalo na kraj takvom siledžijskom ponašanju.

“Žalosno je što jedna NVO uopšte i mora obavljati posao državnih institucija, koje godinama svojim nečinjenjem kumuju uništavanju crnogorskog ekosistema, ali je još gore da Uprava policije (UP) i tužilački organi sjede skrštenih ruku, dok se predstavnicima/ama CZIP-a nesmetano prijeti i podmeće, ne bi li odustali od časnog i sjajnog posla koji godinama uspješno obavljaju”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je, kao jedan do ključnih činilaca nove vlasti, pozvala Upravu policije (UP) da prekine pasivan odnos i ozbiljno se pozabavi svim dešavanjima vezanim za CZIP, jer se i za svjesno okretanje glave i nečinjenje mora odgovarati pred Ustavom i zakonima Crne Gore.

“Svi moraju biti svjesni da je Crna Gora okrenula novi list i da će se svako činjenje ili nečinjenje, koje je u suprotnosti sa Zakonom, uredno i odlučno sankcionisati. Zbog toga više nema prostora za beskonačno prebacivanje loptice odgovornosti, dok se mladi ljudi – samo zbog svog plemenitog i altruističkog rada za javni interes, na ovako bezobziran način napadaju i šikaniraju. Uprava policije (UP) mora preduzeti najhitnije mjere kako bi zaštitila predstavnike/ce CZIP-a i kako bi im omogućila nesmetan rad, shodno pozitivnim propisima Crne Gore“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) nedeljama su meta otvorenih prijetnji, koje su rezultirale i napadom na njihovu privatnu imovinu, dok je danas protiv njih podnijeta i krivična prijava zbog toga što su „uz odobrenje Uprave policije (UP), uklonili nelegalne naprave za lov (vabilice)“.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Nisam robotMontenegrinmarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nisam robot
Gost
Nisam robot

Sad ce te vi sigurno sve dovest ured kad se uvatite vlasti!!!kukala nam majka braco sa njima!!!

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Expertska vlada odma štiti ptice za narod ih bas briga samo da se dofate fotelje hahaahha

marius
Gost
marius

Ko napada te ljude, i zasto ?

Send this to a friend