Društvo

Uručena Povelja Nini Maraš: Ovaj gest se mora nagrađivati i cijeniti

Foto: Onogošt.me

Ovo što si ti uradila je jedan zaista humani gest koji se rijetko u drugim sredinama dešava i to je nešto što moramo nagrađivati, cijeniti i podržavati, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović prilikom dodjele Povelje za humanost Konstantini Nini Maraš.

Maraš je donirajući bubreg sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, a Grbović je istakao da je Konstantina još jedna heroina iz Nikšića koja je napravila human podvig.

„Sa Konstantinom sarađujemo na više polja i imamo uspješnu saradnju. Sada smo u toku jednog novog projekta. Konstantina je pokrenula projekat Narodne kuhinje koja bi se otvorila u Nikšiću, tako da će Opština Nikšić sa svoje strane učiniti sve da se taj projekat realizuje i zaista Konstantina svojim djelima i svim onim što je do sada pokazala zaslužuje ovu povelju koju joj danas uručujemo“, istakao je Grbović.

Maraš je kazala da joj je drago da su i u Turskoj nju i Iliju Bulajića, kom je donirala bubreg, odvojili kao poseban slučaj i da su čak imali poslovnih ponuda u toj zemlji.

“Prioritet nam je sada Crna Gora. Ponosna sam na svih 48 akcija u prethodnoj godini. Ispred nas je akcija dodjele novogodišnjih paketića koja je tradicija koju ćemo raditi i ove godine. Radićemo projekat narodne kuhinje. Još jedan mladić iz Nikšića ide na transplataciju bubrega zahvaljujući meni. Donor je jedna naša sugrađanka. Otvara se ta lijepa prićča o humanosti što je možda pohvalno i za cijelu Crnu Goru“, navela je Maraš.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegrina
Gost
Montenegrina

Sve je to super I povelja I sve zahvalnosti ,al zar ova mlada zena ne zasluzuje barem tu famoznu nacionalnu penziju kad joj stan ili nesto vise ne dodijeliste.Veliko pistovanje za Konstantinu❤❤❤

Send this to a friend