Društvo

Uručenje udžbenika za đake prvake u Baru

Foto: Opština Bar

Opština Bar, već tradicionalno petu godinu zaredom, đacima prvacima na teritoriji barske opštine obezbjeđuje besplatne komplete školskih udžbenika. Tim povodom, danas je u Opštini Bar upriličen svečani prijem za direktore i profesore razredne nastave – učitelje barskih osnovnih škola, na kojem je u ime Opštine Bar potpredsjednica Tanja Spičanović uručila simbolično po jedan udžbenički komplet.

“U školskoj 2019/2020 godini obezbijeđeno je 539 kompleta udžbenika za prvi razred devet lokalnih osnovnih škola, od čega 529 na crnogorskom jeziku i 10 na albanskom jeziku, ukupne vrijednosti 21.536 eura”, saopšteno je iz Opšine Bar.

Spičanović je podsjetila na važnost nastavničke profesije koja djeluje kao pokretačka sila, razvojni zamajac društva, a posebno istakla važnost
uloge učitelja, koji su glavni misionari vaspitanja naše djece i koji ih postepeno uvode u čarobni svijet obrazovanja. Potpredsjednica je istakla da je donacija udžbeničkih kompleta simbolična podrška Opštine Bar svim školama, jer omogućava adekvatne uslove za rad i postizanje zavidnih rezultata, ali i porodicama školaraca u cilju rasterećenja kućnog budžeta u ovom važnom razvojnom koraku djeteta.

Uspješnosti ove akcije značajno je doprinijela saradnja sa kompanijom AD Port of Adria koji su svim školarcima donirali vaučere za kupovinu školskog pribora. U ime firme Port od Adria kao donator poklon paketa školskog pribora za đake prvake, vaučere je uručila Danijela Čejović Vuković, pomoćnik izvršnog direktora.

Ona je poželjela uspjeh svim direktorima i nastavničkom kadru, ističući njihovu nemjerljivu ulogu i doprinos razvoju i stvaranju posvećenih, uspješnih i ambicioznih ljudi, koji su nosioci naše budućnosti. Posebno je poželjela srećan i uspješan polazak u prvi razred najmlađima, uz poruku da ih očekuje period sticanja životnih prijateljstava, velikog znanja i postizanje zavidnih rezultata.

“Opština Bar je još jednom dokazala da cijeni učeničku i studentsku populaciju i da ulaže u obrazovanje i školstvo. Prvaci, srećan polazak u školu”, poručili su iz barske Opštine.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Equinoxe 🍀
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Equinoxe 🍀
Gost
Equinoxe 🍀

Potrošili su se!

Send this to a friend