Društvo

Uskoro u fukciji i postrojenje za tretman kabastog otpada na Deponij

Na deponiju „Livade“ u Podgorici dopremljen je roto-šreder, odnosno drobilica za kabasti otpad čiju je nabavku u avgustu ove godine Deponija d.o.o. ugovorila sa firmom Tehnix Donji Kraljevec. Vrijednost postrojenja iznosi 174.240 eura, a sredstava su opredijeljena budžetom Glavnog grada.

“Imajući u vidu da kabasti otpad predstavlja veliki problem za tretman u svim većim i razvijenim gradovima, nabavkom ovog postrojenja Podgorica će u velikoj mjeri riješiti jedan od gorućih problema upravljanja otpadom. Upotrebom mašine za tretman kabastog otpada će se postići smanjenje njegovih količina, pravilnije deponovanje, odnosno odlaganje u zavisnosti od materijala, a sve ukupno kao rezultat ima smanjenje negativnog uticaja kabastog otpada na sredinu u kojoj živim”, saopšteno je iz Deponija.

Prijem postrojenja obavljen je u krugu deponije Livade, a uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o mobilnoj mašini, njena pozicija mijenjaće se na ovom prostoru u zavisnosti od potreba Društva. U višestruke mogućnosti ovog postrojenja u drobljenju kabastog otpada, dodaje se, koji su demonstrirali stručnjaci firme „Tehnix“ uvjerili su se i izvršni direktor Deponije Arsenije Boljević, sa saradnicima i zaposlenima.

“Narednih dana ekipa stručnjaka za rukovanje postrojenjem boraviće na Deponiji radi praktične obuke i prenošenja teorijskih znanja radnicima Deponije o rukovanju drobilicom”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend