Društvo

Uskoro završetak sportskih terena u Plavu i Gusinju i škole u Vojnom Selu

Uskoro će biti završeni izgradnja sportskih terena i uređenje dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, ukupno vrijednih više od 250 hiljada eura, kao i izgradnja nove škole u Vojnom Selu, vrijedne oko 200 hiljada eura, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete, nakon što je prvi čovjek tog resora Damir Šehović sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine Plav, Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, obišao te objekte.

Kako ističu u Ministarstvu, Šehović je naglasio da će dva multifunkcionalna sportska terena i uređenje dvorišta biti u potpunosti završeni za desetak dana.

“Projekat podrazumijeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mjesta, uređenje prostora sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dječijeg igrališta. Radovi se izvode po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi Plavljani imati priliku da se bave sportom u modernom i sigurnom ambijentu”, istakao je ministar.

I grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni.

“Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim namještajem, kao i uređenje školskog dvorišta i prilaza školi, što će u narednih mjesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve učenike sa ovog područja, koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca i to obećanje ispunjavamo”, rekao je Šehović.

Uskoro, najavio je, očekuju i početak rekonstrukcije školske sportske sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” u Plavu, ukupne vrijednosti oko 100 hiljada eura.

“Projekat podrazumijeva zamjenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će ona biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtjevnija sportska takmičenja. To će, vjerujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat”, podsjetio je Šehović.

Ministar se uvjerio i kako teče izgradnja sportskih terena u Gusinju, vrijednih više od 300 hiljada eura, koji će u narednih mjesec dana biti završeni. Riječ je o projektu koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

“Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju, u poslednje dvije godine iznose preko milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja”, zaključio je Šehović.

11

avatar
1000
6
5
0
 
7
PodgoričaninPonos gradaMaksGoganEnigma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ponos grada
Gost
Ponos grada

Svaka čast ministre Šehoviću što vodite računa o rodnom kraju, ali i mi u centru Podgorice imamo školu, a i vi ste se preselili u Glavni grad, pa bi mogli i ovamo da uložite u školu “Savo Pejanović” koja je skroz zanemarena od vas i vašeg ministarstva. Nadam se da ćete to shvatiti za vrijeme svog mandata.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Čudo neviđeno ili ljudi ne znaju šta pišu.U školu Savo Pejanović je uloženo u zadnjih deset godina više nego li u sve škole u kraju ovog ministra.Uostalom,putajte Darinku Adžić direktoricu škole.Ukoliko je strategija ove države,da se uloži malo nešto i u sjever ili sjeveroistok države,onda ministar promišlja potpuno logično.Ja sam već 50 godina stanovnik Podgorice i imam sasvim dobro pamćenje… Više »

Ponos grada
Gost
Ponos grada

Ako niste znali, roditelji djece koja žive u centru Podgorice upisuju svoju djecu u druge škole iz razloga što su doveli rome sa Konika i djecu sa posebnim potrebama u tu školu, koja dolaze iz drugih djelova grada. A, da vam ne pričam o fasadi , dvorištu i klupama. To se upravo dešava tih poslednjih 10 godina o kojima pričate.… Više »

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Moguće je.Upravo sam živio na 200 metara od škole.U tom kvartu je uglavnom staračka struktura stanovništva,a njihova djeca su dobijala stanove u drugim djelovima grada i tamo se nastanjivals.Tako se dogodilo da se iz godine u godinu smanjivao broj djece u školi. Što se tiče romske djece,tačno je da se neveliki broj dovozi na nastavu u školu Savo Pejanović,ali sa… Više »

Ponos grada
Gost
Ponos grada

Moji prijatelji od reda šalju djecu u druge škole, a žive neposreno pored nje. Razloga je mnogo, ali srećom nova direktorica je preduzela već određene korake, tako da će se škola vratiti na stare staze slave sa ili bez podrške ministarstva!

Maks
Gost
Maks

Od ukupnih ulaganja vlada je mozda ,ali mozda doprinijela sa 10%, ostalo salju iz NY, da je do vlade nebi cvijet posadili.

Gogan
Gost
Gogan

Pi sto radi ovaj Šehović, gradi škole, vrtiće, sportska igrališta. Da je Demokrata bilo bi vrh.

Enigma
Gost
Enigma

Vratite sve ove Kadrove u svoj zavičaj rasteretite administraciju u Podgorici 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Nevjerovatno je kako se rezonuje kod vas.Da vam kažem da je 1975 godine u Podgorici bilo 7-8 profesora matematike sa područja podgoričke opštine(dakle iz Pupera,Kuča,Zete,Lješanske nahije,..).Šta misliš kako bi radile škole,obrazovala se djeca,da nije bilo kadrova izvan centralne Crne Gore,prije svega iz Vasojevića,Bijelog Polja,Pive,Nikšića,…itd

Mornar
Gost
Mornar

Nadam se da će ih to zadržati na sjeveru…

Bnjj
Gost
Bnjj

A radna mjesta ko će da ide u te škole

Send this to a friend