Društvo

Usložnjava se situacija na Cetinju, mnogi građani krše samoizolaciju

Prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje na Cetinju je 56 osoba inficirano koronavirusom, oporavilo se njih 124, a četiri su preminule. U samoizolaciji se nalazi 35 osoba, od čega i tri ljekara Doma zdravlja. Nijedan ljekar, kako navode u toj zdravstvenoj ustanovi, nije inficiran koronavirusom. Na koronavirus u utorak testirano je 27 osoba.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje održao je danas sjednicu u užem sastavu na kojoj je ocijenjeno da se epidemiološka situacija u gradu usložnjava, te je apelovao na građane da nose zaštitne maske, poštuju fizičku distancu i sve druge preporučene mjere Nacionalnog koordinacionaog tijela i Instituta za javno zdravlje.

Opštinski tim apelovao je na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da je poštuju, jer je primjećeno da se mnogi ne pridržavaju ove mjere, čime ugrožavaju zdravlje drugih ljudi, ali i javno zdravlje.

“To je, uz neprijavljivanje kontakata, najveći problem sa kojima se suočavamo u radu. Apelujemo na građane da budu odgovorni, da poštuju preporučene mjere i da pomognu u zajedničkim nastojanjima da se sačuvaju ljudski životi, jer koronavirus ne bira. Svako može oboljeti i svako može izgubiti bitku sa bolešću. Pokažimo da smo dostojni
svojih predaka koji su čuvali druge od sebe“, saopšteno je iz Opštinskog tima.

Iz Opštinskog tima najavljene su pojačane kontrole osoba u samoizolaciji, ugostiteljskih objekata i drugih javnih površina, kao i kontrole nose li građani zaštitne maske i poštuju li fizičku distancu.

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti i Komunalne policije u toj aktivnosti pridružiće se inspektori Uprave za inspekcijske poslove.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
mrkelacetinjeSuzanaPapiMarkoza
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrkela
Gost
mrkela

Cetinjanima se ne živi pod četničkom vlašću i nije ih stalo za koronu .

cetinje
Gost
cetinje

Narode garantujem Vam da 70 % mojih sugradjana ignorise preporuke,pogotovo “ljepotice”namazanih turina,smeta im zastitna maska.

mrkela
Gost
mrkela

cetinjanima je korona u odnosu na četnike mala maca !

Suzana
Gost
Suzana

Usloznjava? !

Papi
Gost
Papi

Isto je i u Pljevljima

Markoza
Gost
Markoza

O cemu vi pisete koja komunalna policija koja sve vidi a pravi se luda. Prodjite pored kafana i kafica i svaki komentar je suvasan. Ekstra starije osobe koje se ujutro rasetaju ulicama a niko ne nosi masku kako treba. Imaju je oni ali ispod brade im stoji.

zoran
Gost
zoran

Pa kaznjavajte
Svi se setaju bez maski

Send this to a friend