Društvo

Uspješna saradnja Glavnog grada i penzionera primjer drugim opštinama

Glavni grad će nastaviti uspješnu saradnju sa Udruženjem penzionera i Fondom PIO, a sve u cilju unapređenja njihovog društvenog položaja i većeg kvaliteta života, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića sa direktorom Fonda PIO Dušanom Perovićem i predsjednikom Udruženja penzionera Ilijom Stanišićem.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, na sastanaku se razgovoralo o unapređenju položaja penzionera, o dosadašnjim zajedničkim projektima, kao i budućoj saradnji sa Glavnim gradom.

Vuković je podsjetio da je najvažniji projekat iz te oblasti izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za potrebe Udruženja penzionera.

“U skladu sa tim donijeli smo odluku o prenosu prava svojine nad parcelom u zahvatu Konik-Stari aerodrom na Udruženje penzionera. Na ovaj način stambeno pitanje je do sada riješilo 288 porodica penzionera. Vrijednost te parcele je veća od 320.000 eura, a površina urbanističke parcele je 1.423 kvadratnih metara”, istakao je Vuković.

On je saopštio da se drugi važan projekat u ovom domenu realizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, a riječ je o izgradnji Domu za stare.

“Glavni grad je doprinio tom projektu ustupanjem zemljišta, izgradnjom trafostanice, kao i pristupne saobraćajnice. Objekat je predviđen za boravak 270 korisnika”, naglasio je Vuković, dodajući da je još jedna povoljnost za penzionere i senior kartica, za čije je softversko rješenje raspisan tender, a taj servis će pružati penzionerima jednokratne popuste na različite proizvode i usluge.

Stanišić je, pak, naglasio da više od 35.000 penzionera živi u Glavnom gradu, te da sve ono što je gradska uprava uradila za najstarije sugrađane može poslužiti kao primjer i ostalim opštinama u Crnoj Gori.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović istakao je da je krov nad glavom nije samo potreba, već i humana akcija, ukazavši na još nekoliko koraka koje je ta institucija preuzela na polju boljeg položaja penzionera u našem društvu.

Sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić podsjetila je da su u planu i povlastice za penzionere u pogledu korišćenja javnog linijskog prevoza.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Zapamti već jedLipovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Sve u svrhu marketinga DPS. Izbori sve bliže i bliže.

Lipovo
Gost
Lipovo

Imate li podatak koliko je penzionera preprodalo stanove ili ih izdaje?

Send this to a friend