Društvo

Vakcine protiv gripa u carinskoj hladnjači

Vakcine protiv gripa nalaze se u hladnjačama carinskog skladišta u Crnoj Gori i biće isporučene kada dobavljač FarmaLab dostavi kompletnu dokumentaciju na osnovu koje će dobiti dozvolu od CALIMS-a za stavljanje pomenute vakcine u promet, saopšteno je iz Javne zdravstvene ustanove JZU Apoteke Crne Gore Montefarm, pišu Dnevne novine.

“Vaxigrip tetra-vakcina protiv gripa u količini od 22.700 doza nalaze se u hladnjačama carinskog skladišta u Crnoj Gori. Procedura prilikom nabavke vakcina i njihove distribucije je strogo regulisana, stoga je dobavaljač FarmaLab u obavezi da dostavi kompletnu dokumentaciju na osnovu koje će dobiti dozvolu od CALIMS-a za stavljanje pomenute vakcine u promet. Nakon toga, vakcine će biti isporučene Montefarmu”, kazali su iz ove zdravstvene ustanove.

Dodali su da se to očekuje narednih dana.

“U narednih nekoliko dana očekujemo da će se ispuniti gorenavedeni uslov, pa će samim tim Montefarm početi sa distribucijom vakcine i o tome blagovremeno obavijestiti javnost”, kazali su iz Montefarma.

Podsjećamo, kako su Dnevne novine ranije prenijele, vakcine protiv sezonskog gripa još nijesu stigle u domove zdravlja, iako je Montefarm ugovor sa dobavljačem Farma Lab potpisao još 5. septembra. Tenderskom dokumentacijom za otvoreni postupak javne nabavke vakcine protiv gripa je predviđeno da maksimalan rok isporuke bude 15. oktobar, te da “nedostatak vakcine protiv gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u što kraćem zakonom dozvoljenom roku”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suncokril
Gost
Suncokril

U hladnjači na Carini… danima… pa onda nama u tijelo…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Opet o vakcinama ….

Send this to a friend