Društvo

Vandali uništili izrezbarene bundeve na šetalištu Pine u Tivtu

Nepoznati počionici su u noći između subote na nedjelju porazbijali izrezbarene bundeve koje su bile postavljene na šetalištu Pine i duž Druge dalmatinske, na Trgu magnolija, pišu Dnevne novine.

Prema riječima direktorke Turističke organizacije Tivta, Gabrijele Glavočić uništeno je preko 60 bundeva koje su krasile Pine i Trg, posebno tokom noći, jer su bile postavljene na podnoj rasvjeti.

Izrezbarene bundeve su rad učenika OŠ “Drago Milović”, Srednje mješovite škole “Mladost” i članova Omladinskog kluba, a NVO “Maškarada” je svojim ukrasima htjela da doprinese ambijentu na lokacijama gdje su bundeve bile postavljene.

“Akciju smo pokrenuli s ciljem da se “Noć vještica” – “Halloween”, koji se obilježava 31. oktobra isprati tematski, a najmaštovitijim učenicima i ove godine dodijele nagrade”, istakla je Glavočić koja je izrazila željenje zbog uloženog truda đaka.

Pored bundeva, nepoznati počinioci su slomili i četiri kotla od gipsa, a jedino su ostali ukrasi na palmama, jer ih nisu mogli dohvatiti, a za njih je bila zadužena NVO “Maškarada”.

S obzirom da je slučaj prijavljen policiji, iz Turističke su saopštili da će se na osnovu kamera koje se nalaze na Pinama sprovesti istraga kako bi se vandali pronašli.

Inače, prošlog petka u TO je održan Izvršni odbor organizacije na kom je pohvaljen rad TO Tivta i, kako je saopšteno, izraženo zadovoljstvo svim realizovanim aktivnostima.

Članovi Izvršnog odbora dali su pozitivno mišljenje na izvještaj o radu “Ljeto 2017”, usvojili izmjene pravilnika “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” i donijeli odluku o raspisivanju Javnog konkursa za valorizaciju ornitološkog rezervata “Solila”.

Razgovaralo se i o namjeri za uvođenje izletničke takse na pojedinim atraktivnim lokalitetima na teritoriji Opštine Tivat, o čemu je pozitivno mišljenje dalo i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Send this to a friend