Društvo

Vandalizam u NK ne jenjava: Opet na meti sadnice na Šetalištu

Sadnice u Nikšiću (Foto: Onogošt.me)
Vandalizam je sinoć ponovo bio na djelu na Šetalištu Vita Nikolića u Nikšiću, a nepoznata osoba ili više njih slomili su nedavno zasađenu sadnicu crvene šljive, prenosi portal Onogošt.me.

Kako je kazala Ilinka Otašević, izvršna direktorka NVO Naša budućnost, vandalizam u gradu pod Trebjesom je izgleda postao hronično stanje.

“Neko iz “bolesnog” zadovoljstva riješio je da uništi sadnicu crvene šljive, tako što je slomio“, rekla je Otašević, čiji su volonteri, u okviru akcije uređenja Šetališta, prije nekoliko sedmica posadili 24 stabla i 64 ukrasna žbuna.

Kako bi sadnice bile zaštićene u narednom periodu, ta NVO preduzeće konkretne akcije, ali, kažu, potrebna im je pomoć građana.

Foto: Onogošt.me

„Molimo sve koji mogu uticati da se vandalizam u našem gradu iskorijeni neka prijave nadležnim institucijama, a mi u ovom trenutku radimo na uvođenju video nadzora“, poručila je Otašević.

U narednom periodu brigu o sadnicama, trebalo bi, po njenim riječima, da preuzme Opština, a procedura je u toku.

„Sredstva koja su uložena sa ciljem da se stvori prijatno mjesto za odmor i rekreaciju prikupili su naši volonteri, građani i privredni subjekti. Od velikog broja sugrađana imamo podršku za akciju koju sprovodimo i naravno da nećemo stati na ovome. Mi još uvijek zalivamo sadnice, dok se u lokalnoj upravi ne sprovede procedura oko preuzimanja održavanja sadnica“, objasnila je Otašević.

Kako je ranije najavljeno, ovog mjeseca biće uređene klupe, postavljene kante za smeće i česma na istom dijelu Šetališta.

Prije 15 dana takođe na Šetalištu ukradeno je devet sadnica, a ova NVO je podnijela tada krivičnu prijavu protiv NN lica. 

Send this to a friend