Društvo

Vanja Đurišić protestuje opet od ponedjeljka, ulica u nadležnosti sudova

Zabjelčanin Vanja Đurišić od ponedjeljka će opet početi sa protestima ispred zgrade Glavnog grada i krenuti da obrađuje svoju imovinu sječom višegodišnjih stabala koja se nalaze u Jerevanskoj ulici u Podgorici.

Đurišić je opet početi sa protestima uprkos tvrdi šef aBiroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Vojislava Nedovića da Glavni grad nije adresa za rješavanje spora u Jerevanskoj ulici, već nadležne sudske institucije.

“Glavni grad će djelovati u skladu sa pravosnažnim presudama nadležnih organa i u tom smislu bi trebalo sačekati da ti organi donesu svoj konačan stav”, kazao je Nedović danas na sastanku sa Đurišićem.

Na sastanku je predočena obaveza uklanjanja postavljenih barikade u Jerevanskoj ulici kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje ostalim stanovnicima tog dijela Podgorice.

Đurišić odavno protestuje u podgoričkom naselju, ali i ispred zgrade Opštine. Nekoliko puta je blokirao i saobraćajnice, a često se sastajao i sa čelnim ljudima Podgorice, pisao premijeru i predsjedniku Crne Gore, dok do rješenja nije došlo.

Parcele zbog kojih protestuje su, prema saopštenju koje je ranije stiglo  iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom da je sudski proces riješen u njihovu korist.

Presudom Vrhovnog suda iz oktobra prošle godine, kojom se potvrđuju presude Višeg i Osnovnog suda, odbijen je predlog za određivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti, među kojima su i parcele zbog kojih Đurišić protestuje.

Đurišić je više puta hapšen zbog kidanja telefonskih žica.

13 Komentara na "Vanja Đurišić protestuje opet od ponedjeljka, ulica u nadležnosti sudova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend