Društvo

Vatrogasci u Mojkovcu gase požare, taksiraju, spašavaju živote i pomažu ugroženima

Ilustracija

Pripadnici mojkovačke Službe zaštite i spašavanja ponijeli su na leđima najveći teret, kada su u pitanju gradske službe i preduzeća, u vremenu korona virusa koji je zahvatio cijeli svijet. Osam pripadnika pomenute Službe samo u proteklih 15 dana obavilo je preko 50 intervencija gašenja požara, braneći kuće, njive i šume od vatrene stihije.

Osim toga, odnosno uobičajenih aktivnosti, uspijevaju da skoro svakodnevno na najudaljenijim mjestima ove opštine ugroženim domaćinstvima dostave prehrambene pakete, donose ljekove onima kojima su potrebni i vrše dezinfekciju grada.

“Vremena za odmor i san skoro i da nemaju, ali kako kažu uspijevaju da odole i ovakvim situacijama, te da nema odmora već hrle ka novim pobjedama. Nas osam članova službe, bukvalno smo podijelili zadatke, od požara, pa do dostavljanja pomoći ugroženom stanovništvu, do dezinfekcije grada, samoposluga, šetališta… Na svim područjima opštine Mojkovac, seoskim, prigradskim , planinskim i šumskim, za proteklih petnestak dana imali smo 50 intervencija gašenja požara, koji je pri jetio da ugrozi kuće i imanja stanovnika. Neke kuće smo jedva odbranili i jedva živu glavu izvukli. Sve je gorjelo, šume, imanja…”, pričaju mojkovački vatrogasci.

Ističu da vozila imaju dovoljno, čak i više nego što je spasilaca u službi, što je posebno zanimljivo i čini urađeni posao još većim i nevjerovatnijim.

“Vozila imamo dovoljno, čak više nego što je nas. Najudaljenija mjesta na kojima nosimo pomoć za najugroženije stanovništvo je Prošćenje, nekih dvadesetak kilometara od grada, zatim Gostilovina, Bojna njiva… Nije bilo mjesta na koje nijesmo stigli da pomognemo. Odlazimo u apoteku i dostavljamo ljekove onima kojima su potrebni, na pomenutim mjestima. Borba je neprestana i svakodnevna”, kazali su mojkovački vatrogasci.

Osam veličanstenih koji su i najveća odbrana mojkovačke opštine u doba korone, nastavljaju sa aktivnostima, bez obzira na veoma teške uslove, tmurne svakodnevnice i brojčanosti ove službe.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
CecurDrazoQwerty
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cecur
Gost
Cecur

U pravu si Drazo

Drazo
Gost
Drazo

Ne biste radili da vam plata nije velika za Mojkovacke prilike,kad treba novi da se primi vi se prvi bunite

Qwerty
Gost
Qwerty

Podrška vatrogascima! Uvijek su bili heroji. A ovi što pale šume, u zatvor bih strpala. Malo duži.

Send this to a friend