Društvo

Veći dio Zete večeras ostaje bez struje, u mraku Sutomore i Riječka nahija

Ilustracija

Olujno nevrijeme u Crnoj Gori uzrokovalo je i kvarove na elektromreži, pa će večeras bez struje ostati veći dio Zete, saopšteno je CdM-u iz CEDIS-a.

U mraku je Sutomore, naselje Đurmani i Riječka nahija u cetinjskoj opštini.

Kako nam je kazala potparolka CEDIS-a Tanja Zečević Miranović, jak vjetar je polomio stubove dalekovoda koji napaja Zetu.

Uslijed jakih udara vjetra više puta u toku noći bilo je problema na dalekovodu Bar-Sutomore-Đurmani na kojem je došlo do lomljena stuba. Zbog toga je trenutno bez napajanja Sutomore i Đurmani. Ekipe rade na otklanjanju kvara”, dodala je Zečević Miranović.

Bez struje bio je i dio Nikšića, jer je oko 16 sati došlo kvara u trafostanici Kličevo, ali je kvar uspješno otklonjen.

Prema riječima Zečević Miranović, vremenske neprilike praćene jakim vjetrom i snijegom imaju uticaj na elektrodistributivnu mrežu.

“U protekla dva dana imali smo probleme uglavnom na seoskom području. Na sjeveru Crne Gore nije bilo ozbiljnijih kvarova. Imamo problema na mreži prema Ostrosu i na Luštici, a ekipe od jutros rade na tim djelovima mreže. Posao našim ekipama umnogome otežava snijeg i olujni vjetar, pa će zaostale kvarove otkloniti rano ujutro”, konstatovala je ona.

Navodi i da je prethodnih dana došlo do porasta u potrošnji električne energije zbog niskih temperatura.

“To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, osim na dijelu seoskog područja Crne Gore, stanje na mreži stabilno”, zaključila je Zečević Miranović.

 

Send this to a friend