Društvo

Velimir Mijušković odlikovan Ordenom rada

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović uručio je dosadašnjem predsjedniku Privredne komore, Velimiru Mijuškoviću Orden rada.

Predsjednik je istakao da iza Mijuškovića stoji blistava karijera, rezultat koji je u svim oblastima bio za poštovanje.

“U godinama koje su bile važne i bitne za Crnu Goru i gdje je Privredna komora imala veoma vrijednu i zapaženu ulogu u promociji privrednih potencijala naše zemlje lidersku ulogu imao je predsjednik Privredne komore koji je pokazao na koji način Privredna komora treba da osnaži i promoviše i obogati dobre privredne veze Crne Gore unutar nje, i dobre privredne komunikacije Crne Gore prema Međunarodnoj privrednoj zajednici”, istakao je Vujanović.

Posebno se zahvalio na pomoći u organizovanju brojnih biznis foruma koje su organizovali u promociji Crne Gore.

“Ovdje je bilo mnogo biznis foruma na predsjedničkom nivou koji su organizovani uz vašu pomoć besprekorno i koji su dali šansu da kompanije koje su tu i ljudi iz biznisa vide što se radi u Crnoj Gori i koja je šansa investicija. Isto tako i u inostranstvu. Bili smo na mnogo zajedničkih foruma, od Malte do Jordana, i bili u prilici da afirmišemo ono što su vrijednosti Crne Gore i što je bogatstvo njene ekonomije i kvalitet investiranja u nju”, istakao je Vujanović.

Podvukao je da je  Mijušković, u jednom teškom vremenu, na jedan sjajan način promovisao ekonomiju Crne Gore, da je Privrednoj komori dao jednu apolitičnu dimenziju i da je tu stručnu vrijednost, koju Privredna komora treba da afirmiše maksimalno pokazao, predstavljajući jedan dobar model onoga što Privredna komora treba da radi.

Vujanović je čestitao novoizabranom predsjedniku Privredne komore, Vlastimiru Goluboviću na izboru i poručio da treba nastaviti ovim pravcem.

Mijušković je kazao da je ovo odlikovanje potvrda da je sve što je radio bilo dobro i zahvalio se Vujanoviću na pomoći.

“Vi ste svakako učinili dosta da u tim međunarodnim aktivnostima kao što ste i naglasili, znači u svakoj posjeti bilo kog državnika, predsjednika drugih država, ili Vi bili u posjeti nekome, Vi ste uvijek potencirali da se privredne komore povezuju i na taj način smo, vjerujte, mi uspostavili kontakte sa mnogim privrednim komorama sa kojima nijesmo imali prije toga komunikaciju. Dakle, Vi ste otvorili vrata da onda nakon toga mi kao komore i onda dublje još od toga, povezujemo našu ekonomiju i našu privredu”, kazao je on.

Mijušković je uvjeren da će Privredna komora, sa novim predsjednikom na čelu,  ne samo nastaviti, nego još više unapređivati.

Istakao je da se nada da će Vujanović krajem ovog mjeseca potpisati Ukaz o proglašenju novog Zakona o komori.

A.R.

Send this to a friend