Društvo

Veterinarska inspekcija da skloni stoku sa ulice, poziv Stijoviću da izgradi sklonište

NVO Prijatelji životinja uputila javni apel Veterinarskoj inspekciji da se krene sa rješavanjem problema stoke koja se sve češće može vidjeti u gradskim sredinama, na bulevarima, ulicama i magistralnim putevima.

U toj NVO ukazuju da je problem poslednjih dana posebno uočljiv u Budvanskoj opštini.

“Zbog neodgovornog vlasništva, koje je kažnjivo zakonom, te životinje su izložene opasnosti, ali i same predstavljaju veliku opasnost za učesnike u saobraćaju. Još ranije se naša organizacija obraćala Upravi za veterinu sa predlogom da se donese Uredba, po kojoj bi stoka koja se nađe na javnim gradskim površinama bila trajno oduzeta od vlasnika, međutim ništa od toga nije učinjeno, dok su ovakvi slučajevi sve češća pojava širom Crne Gore”, ukazali su u Prijateljima životinja.

Ukazuju i da bi oduzetu stoku trebalo smjestiti u sklonište, koje bi za tu namjenu bilo izgrađeno, a koje, kako navode, još ne postoji u Crnoj Gori.

“Nakon veterinarskog pregleda, ukoliko se ustanovi da su životinje zdrave, treba ih kao vid pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede davati na trajno korišćenje stočarima koji za to ispunjavaju uslove”, rekli su u NVO.

Porčuju i da se iskreno nadaju da će resorni ministar Aleksandar Stijović imati razumijevanja za inicijativu, te da će se u najskorije vrijeme krenuti sa realizacijom ideje.

“Sve do tada teško je govoriti o Crnoj Gori kao ozbiljnoj turističkoj destinaciji i zemlji uređenog sistema”, zaključili su u NVO Prijatelji životinja.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
DeksI juju.....Pomorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Deks
Gost
Deks

Opet litije ?

I juju.....
Gost
I juju.....

U Podgorici je sve super. Naš gradonačelnika je Doktor Ivan Vuković postavio ogradu i nemože stoka da prođe.

Pomorac
Gost
Pomorac

Cekajte…prvo da pohvataju mecice pa onda stoka. Experti rade savjesno polako, vidite sa vakcinama kako su “temeljiti”.

Send this to a friend