Društvo

VIDEO: Uspjeh studenata UDG na kineskom Xihua Univerzitetu

Prijedlog rješenja vizuelnog identiteta takmičenja u produkt dizajnu, koji su radili studenti Fakulteta za dizajn i multimediju, Jovana Milović i Haris Bajramović, bio je prvorangiran i odabran je da bude zvanični vizuelni identitet ovogodišnjeg takmičenja na Xihua Univerzitetu.

Univerzitet Donja Gorica je uspostavio intenzivnu saradnju sa kineskim Xihua Univerzitetom koja je rezultirala razmjenom profesora, saradnika i studenata.

Tri studenta Univerziteta Donja Gorica već borave na pomenutom Univerzitetu, dok će do kraja godine još njih dvadeset imati sličnu ili istu priliku.

Takođe, u julu mjesecu će dvanaest studenata Xihua Univerziteta boraviti u studijskoj posjeti UDG. Tokom svih studijskih boravaka, studenti imaju priliku da učestvuju u različitim nastavnim i istraživačkim aktivnostima i time stiču međunarodno iskustvo.

Studenti, Jovana Milović i Haris Bajramović, tokom svog boravka na Xihua Univerzitetu u Kini, kreirali su prijedlog vizuelnog identiteta za takmičenje u produkt dizajnu koji je odabran da bude zvanični vizuelni identitet ovogodišnjeg takmičenja. Takmičenje u produkt dizajnu

“Universities Industrial Design Competition Si Chuan” organizuje se, tradicionalno, svake godine i na njemu učestvuje nekoliko hiljada studenata iz cijele Sičuan provincije koja broji osamdeset miliona stanovnika.

Studijska posjeta studenata dio je projekta ProDe laboratorije, koji za cilj ima razvoj produkt, grafičkog i modnog dizajna u Crnoj Gori.

Znanja koja su ovi studenti stekli na Univerzitetu Donja Gorica, dala su im mogućnost da sebe i Univerzitet promovišu na najbolji način.

Ovo je samo početak saradnje Univerziteta Donja Gorica sa Xihua Univerzitetom, a sve u cilju umrežavanja na međunarodnom nivou.

Za Harisa i Jovanu je, kako oni kažu, ovo posebno značajno jer čini da njihov portfolio više ne bude samo na našem jeziku, već stiču međunarodnu referencu koja ima je preporuka za buduće projekte.

Ova objava je dio plaćenog marketinga

Send this to a friend