Društvo Direktor Eraković tvrdi

Više je ljekara koji dolaze da rade u KCCG, nego onih koji ga napuštaju

Klinički centar Crne Gore (KCCG) je u posljednjih godinu napustilo osam, a u istom periodu zapošljeno je 13 novih ljekara, kazao je direktor te ustanove Jevto Eraković, navodeći da istaknuti stručnjaci iz regiona prepoznaju KCCG kao mjesto gdje će nastaviti uspješnu karijeru.

Eraković je, u izjavi za PR Centar, kazao da u KCCG-u u proteklom periodu postoje jasni pomaci kada je riječ o kadrovskom poboljšanju.

„Za proteklih godinu imamo povećanje od 20-ak ljekara specijalista i 10-ak supspecijalista, što itekako utiče na poboljšanje rada KCCG-a“, istakao je Eraković.

Fokus KCCG-a je, kako je rekao, edukacija i osposobljavanje mladih specijalista.

„U tom smislu, uz pomoć Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja obezbijeđena su značajna finansijska sredstva za edukaciju mladog kadra i ističem da imamo najbolju saradnju sa Kliničkim centrom Ljubljana, Bolnicom AKH u Beču i planiramo saradnju sa Univerzitetskom klinikom u Hamburgu“, naveo je Eraković.

Prema njegovim riječima i afirmisani univerzitetski profesori u najboljim radnim godinama prepoznaju KCCG kao ustanovu gdje mogu da dalje nastave uspješnu ljekarsku i profesorsku karijeru.

„Sa ponosom mogu da istaknem da smo u KCCG-u angažovali tri takva profesora, dva interventa radiologa i jednog dječjeg neurologa. Veliko priznanje za KCCG je da istakuti stručnjaci iz regiona prepoznaju našu ustanovu kao mjesto gdje će da nastave da se afirmišu“, rekao je Eraković.

On je kazao i da mladi doktori koji su studije i specijalistička i supspecijalistička usavšavanja sticali van Crne Gore, prepoznaju KCCG kao mjesto gdje će nastaviti karijeru.

„Ubrzo ćete biti informisani o konkretnim imenima naših istaknutih uspješnih doktora, koji će doprinijeti da crnogorski zdravstveni sistem funkcioniše na još bolji način. Jako nam je važno da naši kadrovski kapaciteti jačaju iz dana u dan. Kada sve zaokružimo dobijamo dobru cjelinu koja garantuje uspjeh u daljem radu i nadam se da će podrška države, koja ni do sada nije izostajala, biti upotpunjena povećanjem osnovnih materijalnih sredstava, a posebno nas radije, što smo čuli i najavu premijera da će tako biti“, rekao je Eraković.

On je istakao da je u posljednjih godinu KCCG napustilo osam ljekara, a u istom periodu se zaposlilo 13 novih.

„To je dinamičan proces. Neko nalazi svoju šansu u drugim organizacionim jedinicama, prije svega u privatnoj praksi, dok drugi nalaze svoje mjesto u KCCG-u. Imamo primjere da su se ljekari, koji su ranije napustili KCCG i zaposlili se u privatnoj praksi, ponovo vratili da rade u KCCG-u“, naveo je Eraković.

Određen broj ljekara je, kako je kazao, napustio KCCG i otišao da radi u inostranstvu.

„Priznanje je da ljekari koji rade u KCCG-u mogu bez ikakvih problema da nađu zaposlenje u bilo kome referentnom evropskom centru. Jasno je da postoji migracija doktora i to je nešto što je prisutno svuda u svijetu. Ali mi možemo biti zadovoljni jer imamo pozitivan trend i jer je više doktora koji dolaze da rade u KCCG, nego onih koji ga napuštaju“, poručio je Eraković.

U nekim segmentima su, kako je kazao, potrebna kadrovska pojačanja.

„Toga smo svjesni, ali naši pacijenti nijednog trenutka ne trpe zbog nedostatka doktora. Mi imamo potpuno razvijen sistem, kojim uspjevamo da nadomjestimo nedostatak ljekara u pojedinim rijetkim segmentima. Ali imajući u vidu veliki broj specijalizacija, siguran sam da ćemo brzo i te nedostatke nadoknaditi“, kazao je Eraković.

On je zaključio da slijedi značajan period napretka rada u KCCG-u.

38

avatar
1000
31
7
0
 
37
Budimo realniCucajovankPjerruss
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Јесте долазе млади љекари који би сад требали уз старе и искусне колеге да улазе у посао али управо искусни одлазе. Не подцјењујем никог али ти што оду иако их је мање су губитак који ови што долазе не могу надомјестит лако. Није све математика у животу. Још ако међу придошлим има лажних диплома и добијених преко везе онда нека… Više »

Cuca
Gost
Cuca

Veliki humanista i covjek!

jovank
Gost
jovank

Ljekarska komora izdaje saopštenje u kom navodi da je KCCG napuštilo 20 ljekara ove godine, a onda daju imena njih 6 od kojih je četvoro iz KCCG otišlo prije 2-3 godine to i vrapci znaju.

Ljekarskoj komori je svaki posa takav.

Pjer
Gost
Pjer

Ako koga Bog ne sacuva
Osudjen je na vjecna lovista

russ
Gost
russ

Ne liječio se ja kod ovih što ostadoše…

Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

Vazno je da PREPOZNAJU !!!!

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Iznajmljuju a mi poreznici placamo te avanture, vikend doktore iz beograda,kojima je placen let,hotelski smeštaj i dnevnice,eto sta rade,jer ovi naši mamini i tatini doktorčići pojma nemaju.

LSCG
Gost
LSCG

Kada si duzan 100 miliona , podignes novih 100 miliona i vratis ovih prvih 100 i saldo je 0. To je ta skola !!!

Pjetro
Gost
Pjetro

Dovodite li ih sa plantaza, ili stancate diplome kao Segrtu i ostalima? Recite koji se DPS-ovav lijeci kod tih vasih novih ljekara?

Kokot
Gost
Kokot

Eh eh eh …..nista novo od ovoga

Bot sendvicar🥪
Gost
Bot sendvicar🥪

Beee beeeee beeeee dong ding ding beee

SV...IV
Gost
SV...IV

E KOJI MULJATORI

Komsija
Gost
Komsija

Imate povecanje jer dolaze iz Srbije da vas uce kako alat da drzite i kako da previjate rane.Sve sto valja davno je dzadu uhvatilo.

Majka
Gost
Majka

Da…Upravo tako..Medjutim ” gospodin””” nesto nije upoznat sa DR…iz BG… Mora da mu pripravnik nije znao objasniti jer vidi se da ovaj “” gospodin “”” nema vremena od zarade odbora privatnih poslova Sve pohvale za DR.. IGNJATOVICA I DR.BORKOVICA. Bilo bi dobro da nauce ove nase kako se postupa sa pacijentima I ujedno kako se lijece djeca.

Prc CG
Gost
Prc CG

Aaaaoooooo sto reče ovaj čovjek pa ostade živ,aaaooooo po njemu nam dolaze sva europska elita da radi u klinički.
Nekoga od njih zasvrbi gdje misli da ne treba,ne možeš ih iz Beogradskih raznih klinika i VMA izvaditi bez puškom,kako su kontradiktorni i bezočni!!!!

Vinsent
Gost
Vinsent

Brao ti ga bate moj

Send this to a friend