Društvo direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković

Više od 1,6 miliona eura za rekonstrukciju Kliničkog centra

Klinički centar Crne Gore danas je jedno veliko gradilište, saopštio je direktor te ustanove Jevto Eraković, ističući da je, kad se sve sabere, vrijednost radova veća od milion i 600 hiljada eura.

“Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odeljenja Kliničkog centra, tako da je u Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja naših najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera”, navodi Eraković.

Trenutno je, dodaje, u toku i rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranje Kliničkog centra Crne Gore.

“Ova investicija vrijedna je više od 230.000 eura. U Klinici za urologiju, u toku su radovi na adaptaciji novih uroloških sala koje će, uz opremu koju smo nabavili u vrijednosti od 400.000 eura unaprijediti značajno i ovaj segment rada Kliničkog centra”, ocjenjuje direktor KCCG.

Napominje i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji Stomatološke poliklinike, koja će, kako kaže, dobiti najsavremenije uslove za rad, tako da, pored velikog broja pacijenata koji su već korisnici njihovih usluga očekuje i nove pacijente.

“Sa ponosom takođe mogu da istaknem da će uskoro da počnu radovi i u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore na opremanju i uspostavljanju nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti Kliničkog centra, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje. Pored svih navedenih investicija želim da napomenem da su u toku radovi na adaptaciji bunkera gdje će biti smješten novi linearni accelerator. Vrijednosti tih radova su oko 60 hiljada eura”, nabraja Eraković.

Naglašava da, ukoliko bi se to sve rezimiralo, ukupna vrijednost trenutnih radova koji se obavljaju u Kliničkom centru Crne Gore je nešto više od milion i 600 hiljada eura.

“Značajan dio ovih sredstava smo obezbedili iz budžetskih sredstava, dakle uz pomoć Vlade Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje, a moram da istaknem i veliki udio naših donatora u okviru ovih sredstava”, kaže direktor KCCG.

Navodi da se tim radovima u Kliničkom centru Crne Gore trude da zaokruže sistem koji su počeli intenzivnom edukacijom kadra, nabavkom značajne najsavremenije opreme i sada, stvaranjem boljih uslova za rad doktora i boravak pacijenata, trudiće se da kompletirana ta slika.

“Naravno ovo nije kraj. Imamo značajne planove i za sledeću godinu i nadamo se da ćemo po sličnom principu realizovati i buduće projekte, a takođe ovom prilikom želim da se zahvalim i našim pacijentima koji su u jednim u drugim prostorima, naravno ostvarivali sve ono što je u obavezi Klinički centar da im pruži, a to je najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Uskoro će biti u mogućnosti da se vrate u prostorije i prostore koji pripadaju ovim klinikama, gdje se vrši rekonstrukcija tako da će, i na njihovo i na naše zadovoljstvo, zajedno ćemo biti u prilici da svjedočimo jednom novom i pravom unapređenju rada u Kliničkom centru Crne Gore”, zaključuje Eraković.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
NinoNenadMomoPrc CGPosmatrač
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nino
Gost
Nino

Svala cast za modernizaciju KCCG i predan rad. Trud i zalaganje se moraju primijetiti iak je to dug put al se ide krupnim koracima! Sve pohvale za Dr. Jefta Erakovica i njegov tim.

Nenad
Gost
Nenad

Kako se ovaj Erakovič hvališe

Momo
Gost
Momo

Bjeseli ono Primorka Bar firma kojoj je vlada bila garant za 5 miliona €

Prc CG
Gost
Prc CG

Samo malo,skoro je bio tekst gdje je cifra koja se ulaze u KBC drastično veća od ove 1,6miliona,gdje nestadoše te pare??????

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Klinika za psihijatriju je ogledalo odnosa vlasti i kadrova iz zdravstva. To mjesto nije za ljekare i pacijente, greota bi bilo držati i zivotinje u toj polusrušenoj baraci.

Gabriel
Gost
Gabriel

A na psihijatriji mogu dobri horor filmovi da se snime

Kotor
Gost
Kotor

Svaki euro se isplati koji se da za bolnice,pa svi se lijecimo a sve ce nam vise trebat kako je krenulo. Treba povecat i plate svima koji rade u zdrastvu. A sve ove stanove sto ste davali ovima koji ne zasluzuju,uzet i dodijelit doktorima!

Aloalo
Gost
Aloalo

Je li u to uracunata i rekonstrukcija mozga vecine u KBC? Uzalud krecis.

Send this to a friend