Društvo

Više od 400.000 eura biće uloženo u škole u Tivtu

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat uložiće više od 400.000 eura u infrastrukturu tivatskih obrazovnih ustanova, po modelu sufinansiranja u visini od 50 odsto obje strane, a djeca tivatske opštine dobiće znatno kvalitetnije uslove za rad, kazali su ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Šehović je rekao da su se stavljanjem potpisa na taj dokument obavezali da će zajedno raditi na najvažnijim projektima u oblasti obrazovne infrastrukture u opštini Tivat.

“Uloženi novac ćemo iskoristiti kako bismo izvršili rekonstrukciju sistema grijanja, krovnog pokrivača i fasadne bravarije na OŠ Drago Milović, kao i rekonstrukciju krova, sistema grijanja i zamjenu fasade na Srednjoj mješovitoj školi Mladost. Podsjećam i da smo nedavno po istom ovom modelu saradnje zamijenili bravariju u pomenutoj školi Mladost, za šta je izdvojeno oko 100.000 eura”, poručio je Šehović.

On je istakao da će se tražiti održivo rješenje i za rekonstrukciju postojećih ili gradnju novih objekata područnih odjeljenja OŠ Drago Milović u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, kao i OŠ Branko Brinić u Radovićima, te zahvalnio predsjedniku i potredsjedniku Opstine Tivat, Siniši Kusovcu i Dejanu Maslovaru, koji su prepoznali da interes djece mora biti apsolutni prioritet, pa čak i onda kada to nije direktna nadležnost opštine.

Kusovac je kazao da ulaganje u školsku infrastrukturu i poboljšanje uslova za boravak i rad djece predstavlja najbolje ulaganje.

“Današnjim potpisivanjem Memoranduma otvara se kvalitetna priča za naredni period za poboljšanje infrastrukturnog stanja objekata obrazovanja u opštini Tivat”, rekao je Kusovac i zahvalio Ministarstvu prosvjete na spremnosti za saradnju, kako bi se zajedničkim snagama priveli kraju pomenuti projekti i započeli novi.

Prema Memorandumu, za rekonstrukciju sistema grijanja u objektima OŠ Drago Milović i SMŠ Mladost biće izdvojeno 20.000 eura, za rekonstrukciju krovnog pokrivača i fasade na objektu SMŠ Mladost biće izdvojeno 200.000 eura i isto toliko za rekonstrukciju krovnog pokrivača i fasadne bravarije na objektu OŠ Drago Milović.

Potpisivanju Memoranduma u prostorijama Ministarstva prosvjete prisustvovali su i Maslovar, kao i načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
mitar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mitar
Gost
mitar

Opet vijest Šehovića sa futurom “biće”. Kad će preći na prezent ili aorist?

Send this to a friend