Društvo

Više od milion eura za gradnju kanalizacije u podgoričkim naseljima

Investicione aktivnosti gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija u gradskom području odnose se, prije svega, na izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od osam kilometara u preko 25 ulica u podgoričkim naseljima.

Kanalizacija će se raditi u Zagoriču, Zlatici, preko Morače, Koniku 2, Vrelima ribničkim, u Maslinama, Murtovini, a ugovorena vrijednost radova je  1.067.077,18 eura.

Ovaj projekat će se finansirati iz Budžeta Glavnog grada i Vodovoda.

“Osim toga, u planu je i ekonstrukcija i izgradnja nove sekundarne vodovodne mreže na području GO Golubovci – Mahala, II faza, procijenjene vrijednosti 100.000 eura, takođe iz Budžeta Glavnog grada i Vodovoda. Što se tiče izgradnje sekundarne vodovodne mreže na području GO Tuzi, radi se o investciji  vrijednoj 100.000 eura, koja će se realizovati na osnovu Budžeta Glavnog grada Podgorica i ‘ViK’ Podgorica”, saopštili su iz Glavnog grada.

Lokalna zajednica i  Vodovod i kanalizacija će finasirati izgradnja vodovoda na Kakarickoj gori, II Faza, što je projekat vrijedan 400.000 eura.

“Za rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže i zamjena dotrajalih azbestno cementnih cjevovoda, preduzeće Vodovod i kanalizacija je opredijelilo 200.000 eura, u cilju smanjenja tehničkih gubitaka na vodovodnoj mreži”, navode iz Glavnog grada.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

U pravu si a legalizaciju oce naplatiti papreno a prakticno smo skoro sve sami doveli do kuća,struju,vodu, put a o kanalizaciji da ne pričamo,nje ni nema.

Gledalac
Gost
Gledalac

Tolosi 1,2 osta za bruku. A nije ni cudo, kad ne mogu asfaltirat ni dvije ulice.

A

Send this to a friend