Društvo

Vjerovali ili ne: Novogodišnja jelka u fontani na Trgu nezavisnosti

Novogodišnja jelka u Podgorici je, vjerovali ili ne, postavljena u gradskoj fontani na Trgu nezavisnosti. Iz Glavnog grada su ovu neuobičajenu odluku obrazložili održavanjem novogodišnjeg Pazara i potrebom da jelka bude postavljena u centru Trga.

Foto: Facebook

Mnogi žitelji glavnog grada iznenađeni su mjestom na kome je postavljena jelka.

“Mi smo prvi grad zasigurno koji ima jelku u fontani. Mogu da nam zavide evropski gradovi na ovom čudnom izumu”, ironično komentariše jedan Podgoričanin.

Pojedini smatraju da se Glavni grad odlučio za ovaj potez zbog huligana koji svake godine kradu ukrase.

“Možda je to zbog ovih koji kradu, pa da ne mogu da se približe”, smatra jedna Podgoričanka

Iz Glavnog grada su CdM-u objasnili da je Trg nezavisnosti od ove godine drugačije organizovan vizuelno i prostorno tokom novogodišnjih praznika i održavanja manifestacije koju su nazvali “Pazar”.

Foto: CdM

“To je zahtijevalo i novi plan zbog postavljenih kućica u kojima će se naći izlagači na “Pazaru”, kao i zbog bine na kojoj će se odvijati programi svakog dana od 19. decembra do 10. januara, a novogodišnjoj jelki svakako pripada centralno mjesto na Trgu tokom događaja”, tvrde oni.

Uvjereni su da će građani Podgorice biti zadovoljni i atmosferom na „Pazaru“ i svim ostalim što je Glavni grad pripremio za njih tokom novogodišnjih praznika, te da će “Pazar” iz godine u godinu biti sve bolji i prepoznatljiviji.

Podsjetimo ukrašavanje Podgorice počelo je krajem novembra, a planirano je da dekorisanje grada bude završeno 19. decembra, na Dan Podgorice.

A.Gajević

110 Komentara na "Vjerovali ili ne: Novogodišnja jelka u fontani na Trgu nezavisnosti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend