Društvo

Vjerovali ili ne: Novogodišnja jelka u fontani na Trgu nezavisnosti

Novogodišnja jelka u Podgorici je, vjerovali ili ne, postavljena u gradskoj fontani na Trgu nezavisnosti. Iz Glavnog grada su ovu neuobičajenu odluku obrazložili održavanjem novogodišnjeg Pazara i potrebom da jelka bude postavljena u centru Trga.

Foto: Facebook

Mnogi žitelji glavnog grada iznenađeni su mjestom na kome je postavljena jelka.

“Mi smo prvi grad zasigurno koji ima jelku u fontani. Mogu da nam zavide evropski gradovi na ovom čudnom izumu”, ironično komentariše jedan Podgoričanin.

Pojedini smatraju da se Glavni grad odlučio za ovaj potez zbog huligana koji svake godine kradu ukrase.

“Možda je to zbog ovih koji kradu, pa da ne mogu da se približe”, smatra jedna Podgoričanka

Iz Glavnog grada su CdM-u objasnili da je Trg nezavisnosti od ove godine drugačije organizovan vizuelno i prostorno tokom novogodišnjih praznika i održavanja manifestacije koju su nazvali “Pazar”.

Foto: CdM

“To je zahtijevalo i novi plan zbog postavljenih kućica u kojima će se naći izlagači na “Pazaru”, kao i zbog bine na kojoj će se odvijati programi svakog dana od 19. decembra do 10. januara, a novogodišnjoj jelki svakako pripada centralno mjesto na Trgu tokom događaja”, tvrde oni.

Uvjereni su da će građani Podgorice biti zadovoljni i atmosferom na „Pazaru“ i svim ostalim što je Glavni grad pripremio za njih tokom novogodišnjih praznika, te da će “Pazar” iz godine u godinu biti sve bolji i prepoznatljiviji.

Podsjetimo ukrašavanje Podgorice počelo je krajem novembra, a planirano je da dekorisanje grada bude završeno 19. decembra, na Dan Podgorice.

A.Gajević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

Pa, što je tu čudno? Glup naslov.

Twin Peaks
Gost
Twin Peaks

Smijurija. Ali, to je jadoDPS. I jadograđani koji su ih birali.

Jovo
Gost
Jovo

Gori su ovi tvoji teroristi.

todor
Gost
todor

OVO JE NOVI PAZAR

H.Novi
Gost
H.Novi

Todore, znamo da ti je malo teško da se privikneš na grad, ali budi uporan…

oooo
Gost
oooo

Nista li ne valja ovom narodu. Interesantno je ako nista drugo. Mi bi oko svega da se pitamo a kad treba dic glas oko vaznijih, zivotnih pitanja zabijemo se u misju rupu.

minjas
Gost
minjas

Uvjek su pojedinci imali sjajne ideje,zato su i zaposljavani preko veze

Toni
Gost
Toni

Nikakvo čudo, ne znam šta vam je ovdje spektakularno. Čak je fontana i logično mjesto, kao centralno. Neće stajati tu dovijeka već par sedmica. Pokušavate napraviti senzaciju tamo gdje je nema.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

“Huligani kradu ukrase”….kakav komentar…prije će bit da sirotinja krade…još malo pa će i hleb da kradu…jer smo liderii u regionu…tako kaze premijer…a presjednik nam je obeća olatu od 1300e ali 2064g…..polako ali sigurno grabimo naprijed…od kako smo u Nato doslo je (nula(0) fabrika…otvoreno u njima (0) nula radnih mjesta…nezapislenost nilad manja…postajemo pilako ali sigurno drugi Monte Karlo…..i jelku stavili u… Više »

Putnik
Gost
Putnik

Ajde ti polako gde ti je bolje, mozda tvoja Srbija je pravi izbor, tamo je sve med i mleko.

Tijana
Gost
Tijana

Trebalo je okačiti da visi u vazduhu na par metara visine, da ne može niko da je dohvati i čerupa, a ne bi ni prostor zauzimala, bilo bi više mesta za vašar (bazar). Od fontane napraviti ribnjak i ograditi da ne kradu ribu.
I tako..
XD

moje i
Gost
moje i

E to su ti Montenegrini lopovi i izdaice.

Tijana
Gost
Tijana

Nisam ja aludirala na to. Ne generalizujem nikada. Moj komentar je neka mala doza ironije na text i neke predhodne komentare. Možda više i zjbncija, nego ironija.

Konicanin
Gost
Konicanin

prije ce biti da ristonoidi kradu

Titograd
Gost
Titograd

Tijana, srbijančice mala, baš si vickasta. Nije tebi lako da se navikneš na grad poslije Ćićevca.

Tijana
Gost
Tijana

@Titograd, Ćićevac je bliži tebi nego meni u svakom smislu i geografski i po mentalitetu : D

veseli
Gost
veseli

saska kraljicaa

Jukan
Gost
Jukan

Bravo, da se ne piljka. Kakvi smo, trebali ste je na zgradu popeti…

Pgtg
Gost
Pgtg

Oko jelke obicno idu i pokloni,djeca koja se slikaju sa deda mrzom…prostor oko jelke zahtijeva slobodan prilaz,gospodin gradonacelnik je u prvi plan stavio bazar…a jelka dje moze,stradno,preskakacemo u fonta u da se slikamo sa deda mrazom….mogao je da se zatvori prostor fontane sa nekom konstrukcijom….ma do k…. i sa jelkom sve nam je ka ta jelka….

Nemanja
Gost
Nemanja

Kako reče Miki Manojlović na pitanje: Šta mislite o kinematografiji u CG ?… Nasmija se čojek i reče, vi nemate kinematografiju, ali vama je sve ovdje film….

Gost
Gost
Gost

Neka puste vodu pride makar malčice da se ovi huligani i lopurde makar pošteno okvase dok vandalizuju jelku, jer ostati nemože od ološa svakojakog, pi. Makar dječiju radost da imamo pa ni to ostati ne može.

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Šta kažu Šok Radojičić i Andrej Nikolaidis na ovu jelku?… Vjerovatno su je četnici dovukli i provociraju i vrijeđaju mladu demokratiju u Podgorici… A, kukala ti majka, ovo je svijetski fenomen, Jelka u fontani… heheheheheh…

Mrgud
Gost
Mrgud

Nikakav fenomen u poređenju s tobom i tebi sličnim.

neum
Gost
neum

A sto ce Ibro je prestavnik njegovog naroda. Vidi se po komentarima kakve su to seljacine.

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Šta je to šokantno g.Gajeviću? Mene više šoknu ovaj Vaš naslov nego jelka, pa neka je u fontani što smeta…sav nam problem to bio😊

Send this to a friend