Društvo

Vlada spremna da pomogne ugroženima

Foto: Vlada Crne Gore

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, posjetili su danas barake romskih porodica zahvaćenih požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u opštini Tuzi.

Dvadeset dvoje pripadnika romske populacije pogođeno je ovom elementarnom neogodom, a ministri su bili na terenu, kako bi pružili podršku porodicama i saopštili spremnost Vlade Crne Gore da pomogne.

“Vlada Crne Gore u fokusu svoje politike ima ostvarivanje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih svojih građana i građanki”, rekao je Zenka i dodao da je najvažnije da uz potvrđenu spremnost, ta pomoć i stigne pravovremeno.

On je obišao na terenu barake koje su jutros bile zahvaćene požarom i ugrožene porodice, zajedno sa  Vučinović, koja je i predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Vučinović je istakla da pomoć ugroženima neće izostati, a da su ministri lično izašli na teren, kako bi imali kompletnu sliku događaja i razgovarali sa porodicama, čiju je egzistenciju ova situacija ugrozila.

Obavijestila je porodice koje su pretrpjele štetu da je Vlada urgentno reagovala i preko Ministarstva unutrašmjih poslova, preciznije Direktorata za vanredne situacije obezbijedila dva kontejnera, koja su opremljena za normalan život.

Send this to a friend