Društvo

Vlahović: Glavni grad da se izjasni o izgradnji groblja za kućne ljubimce

Prošlo je tačno dva mjeseca od kada je nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica uputila Glavnom gradu inicijativu za izgradnju groblja za kućne ljubimce u Podgorici. Vođeni primjerom većine evropskih, ali i gradova iz nama susjedskih zemalja, te ekonomskom održivošću ovog projekta i potrebom za istim, odlučili smo da upitimo inicijativu Glavnom gradu, očekujući da će oni imati razumijevanja za taj izuzetno važan i neophodan projekat. Međutim, ni poslije dva mjeseca od njih nismo dobili nikakav odgovor, saopštio je izvršni direktor ove NVO Dragoje Vlahović.

Podsjeća da je ova inicijativa naišla na ogromnu podršku građana Podgorice, a pogotovu vlasnika kućnih ljubimaca, koji imaju ogroman i nerješiv problem u momentu kada njihov kućni ljubimac ugine.

“Zbog činjenice da realizacija ovog projekta ne zahtijeva velika materijalna sredstva, te da bi sa druge strane Glavni grad imao značajnih prihoda od prodaje parcela, očekivali smo da će ovu inicijativu objeručke prihvatiti i odmah krenuti u njenu realizaciju. Međutim, iz nama nepoznatih razloga nije bilo tako”, tvrdi Vlahović.

Prema njegovim riječima, Glavni grad za četiri godine postojanja ove organizacije nije odgovorio ni na jedan njihov dopis, pozive za organizovanje sastanaka i dogovore oko rješavanja problema vezanih za životinje.

“Ako imamo u vidu da je u normalnim sistemima upravo saradnja između institucija i civilnog sektora ključna za rješavanje mnogih problema, te činjenicu da je naša organizacija prepoznata kao jedna od najaktivnijih u Crnoj Gori, onda nam nije jasno zašto Glavni grad odbija bilo kakvu saradnju sa nama. Čak su nedavno u jednom saopštenju izjavili da bismo mi trebali da sarađujemo sa njima, pa bismo voljeli da nam objasne na koji način je moguće tu saradnju realizovati, jer mi svakako jesmo za saradnju i mislimo da je ona neophodna”, ističe on.

Poziva predstavnike Glavnog grada da se konačno izjasne po pitanju naše inicijative, kako bi vlasnicima kućnih ljubimaca u Podgorici dali odgovor koji željno iščekuju.

“Takođe pozivamo sve organizacije, političke partije i sve društveno odgovorne pojedince da se priključe našoj inicijativi, kako bi konačno i Podgorica, po ugledu na moderne gradove dobila groblje za kućne ljubimce”, kazao je izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica.

 

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
Budimo realniStara VarošVelimir136@gmaiKikEmi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Може ли ова НВО купити парцелу или и то чекају од општине?!

Stara Varoš
Gost
Stara Varoš

Nemamo kud ni sa ljudima

Velimir136@gmai
Gost

Sramno ,da se stide pokoljenja !

Kik
Gost
Kik

Jel ovo neka zezancija?! Cu groblje za pascad! Da necete pogrebno za pascad da se otvori, da mu se ide na saucesce, da mu drze govor, da kazu bio je dobar, ozenio se ili udala se, ima je porod, nikad nikog nije za nogu izio. I ovako prostor unistavamo, jos treba grobnice za pse pravit!

Emi
Gost
Emi

Cim se odredi pop, frat I hodza. Za pokope I uzimanje para. Grad ce odgovoriti na inicijativu. Kena zivi u nasim secanjima. Moj zlatni retriver proslo je 8godina kako je uginula. A prije 23godine dok smo se setali sa njom bili smo ludaci I cudaci. A ovi danas su ljubitelji zivotinja. Vidite kako da se djeca sklone sa ulice I… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

То ће Мираш обављат јер због немања вјерника има времена.

Bole
Gost
Bole

Bolesno.

Send this to a friend