Društvo

Vlahović: Hvatanje vukova ulicama Podgorice može biti turistička atrakcija

Turistička ponuda Podgorice mogla bi uskoro da bude obogaćena hvatanjem vukova ulicama Glavnog grada, pa bismo na taj način stali rame uz rame sa Pamplonom, španskim gradom, koji je poznat po uličnoj koridi, poručuje izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Dragoje Vlahović, nakon što je u prethodnih dva dana prijavljeno da su na ulicama Glavnog grada uočena dva vuka.

<<<Podgorica: U dvorište porodične kuće ušao vuk<<<

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

Turistička ponuda Podgorice mogla bi uskoro da bude obogaćena hvatanjem vukova ulicama Glavnog grada, pa bismo na taj način stali rame uz rame sa Pamplonom, španskim gradom, koji je poznat po uličnoj koridi. Ipak, ono što nas razlikuje od Pamplone jeste činjenica da se njihova korida održava u okviru zakonskih regilativa, dok bi se naša jurnjava sa vukovima morala sprovoditi ilegalno.

Ipak, mišljenja sam da to ne bi predstavljalo nikakav problem, s obzirom na činjenicu da vlasnik dvadesetak vukova u podgoričkom naselju Vranići već dugo godina uspijeva da izbjegne zakone, jer njegov zološki vrt, kako ga naziva, i pored ogromnog broja prijava građana i organizacija za zaštitu životinja, nadležne inspekcijske službe ne posjećuju. Zašto je to tako, ostaje nam samo da pretpostavimo.

Naime, mještani Tološa i Vranića već dva dana žive u strahu od vukova koji šetaju pomenutim naseljima, a koji su pobjegli iz „kazamata“ koji je u vlasništvu podgoričanina Aleksandra Novovića. U tom bezuslovnom i neregistrovanom skloništu, mimo svih zakonskih odredbi, Novović već godinama drži dvadesetak vukova, za koje komšije kažu da su izgladnjeli, pa često pobjegnu u potrazi za hranom po okolnim naseljima.

Bezbroj puta do sada podnošene su prijave protiv Novovića zbog ilegalnog držanja vukova u gradskom naselju, mučenja životinja i slično, ali je on uvijek uspijevao proći nekažnjeno, jer nadležne inspekcijske službe nisu pristajale na to da odrade svoj dio posla. To i ne čudi, ako znamo da za podobne zakoni ove zemlje ne važe, te ako uzemo u obzir da se Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja u Crnoj Gori ne sprovodi ni nakon dvanaest godina od njegovog donošenja. Ipak, nadam se da i za oblast dobrobiti i zaštite životinja dolaze neka bolja vremena, a ja lično, kao neko ko se godinama time bavi, uradiću sve da pomenuti zakon bude dopunjen i maksimalno, a ne selektivno sprovođen.
Dragoje Vlahović

18

avatar
1000
15
3
0
 
18
AlexSumarAtlas1985VanzemaljacPGEksplicitno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alex
Gost
Alex

Drugi talas borbe protiv kovida: Vukovi su krenuli u borbu protiv korone, sto znaci ne izlazite vise uopste iz kuca! Sad vam ni maske vise ne mogu pomoci!

Sumar
Gost
Sumar

Ne znaju ovi nadlezni dje ce sa njima kad ih oduzmu

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Zodra , brat iz bloka!!!

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Covjek je monstrum, on se izivljava nad tim zivotinjama. Licno znam, u kakvim uslovima ih drzi, nesnosan smrad se na 500 metara osjeca. Pored svih vapaja komsija, i dalje mu nista ne mogu..

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Nije vuk toliko strašan koliko je strašna nemoć države da riješi ovaj ,u suštini, mali problem…decenijama…

Lepi
Gost
Lepi

😂😂😂😂🤦‍♂️

Komšija
Gost
Komšija

Na Kamenicu imas oglas ako ga nijesu makli u međuvremenu “Prodaje se vuk koji pije Nikšićko pivo”.

Ivan
Gost
Ivan

Znas li od kad toga nema

Maris
Gost
Maris

Postovani Vlahovicu eto ti pa se pridruzi hvatanju vuka upotpuni turisticku atrakciju grada

Maris
Gost
Maris

Ovo je strasno.Zamislite situaciju da se sretnete oci u oci sa izgladnjelim vukom.Strah nas je pustiti djecu van dvorista no ni to nije sigurno jer u potrazi za hranom uskacu u dvorista.Apelujem na nadlezne da ucine nesto dok ne bude kasno jer je ovo drugi dan da bjeze iz sklonista nesavjesnog vlasnika

Marko
Gost
Marko

Neće ti taj vuk ništa niti je gladan niti išta zna jer je podignut u 5 kvadrata i najradije bi bio mrtav no kod ovoga monstruma. Problem je što mu država dopušta da to radi ovim jadnim životinjama.

Atlas1985
Gost
Atlas1985

A zamisli da vuk naidje na dijete koje šeta pašče,razbuca bi ih ka kesu.

Xoxo
Gost
Xoxo

Šaljivdžija je pravi

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Zaista sramota da neko usred grada drži vukove u kavezu. Pih, stoko.

Fundina
Gost
Fundina

Duboko sam podijeljen sta mi je odvratnije, … brdjanin ukrotitelj vukova iz Tolosa, ili ova najezda golobrade djecine koja se dobro slika na instagramu, otvara NGO sa aspiracijama ULjarevic Calovic i jalovo baca satire i soli pamet.

Musliman BA
Gost
Musliman BA

Ima ovo i lepsu stranu,tu su makar živi u šumi bi ih ulovili lovci !

A evo
Gost
A evo

Sprda li se ovdje ko?

Mirko
Gost
Mirko

E jada crna kad ovaj “brani” zivotinje! Nemoj ih ti branit kumim te Bogom!!! Aj opet idi u posjetu azilu u Beranama pa slazi da je sve super, sram te bilo

Send this to a friend