Društvo

Voda u većem dijelu Kotora nije za piće, zaslanilo izvorište u Orahovcu

Izvorište Orahovac iz kojeg se snadbijeva veći dio kotorske opštine je zaslanilo i voda na području Starog grada, Dobrote, Orahovca, Perasta i dijelom Risna nije za piće.

Kako javlja Skala radio, snoć je došlo do zaslanjenja ovog izvorišta i pripremljen je sistem za preuzimanje vode iz Regionalnog vodovoda i tokom dana se očekuje da će zaslanjena voda biti zamijenjena novom.

Kako je kazao Velemir Dragić, tehnički direktor u gradskom Vodovodu, posao će potrajati i teško je reći kada će Kotorani dobiti pitku vodu.

“To zavisi od djelova grada i oni djelovi sistema koji su više udaljeni kao Orahovac, Perast i Risan će duže vremena imati zaslanjenu vodu za razliku od Starog grada i Dobrote, koji će brže dobiti vodu ispravnu za piće”, dodao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Regionalni vodovod ?????

Jasno sve
Gost
Jasno sve

To ti je duga i teška priča o kojoj novinari ne smiju da pišu – bar ne na ovom portalu. Kotor je grad sa najskupljim kubikom vode, najvećim vremenom potrebnim da se kolima stigne od tačke A do tačke B (oko 40 minuta za pola kilometra), te bezdušnom betonizacijom svakog kvadratnog milimetra. Zlatio se gusar Barbarosa naspram legata DPS-a i… Više »

Send this to a friend