Društvo

Vozovi od Bara do Bijelog Polja i nazad saobraćaće po starom redu vožnje

Ilustracija
Ilustracija

Lokalni vozovi br. 6102 i 6103 na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar i nakon 15. januara nastaviće da saobraćaju po starom redu vožnje – saopštili su iz Željezničkog prevoza.

Riječ je o polascima u 9.38 časova iz Bijelog Polja za Bar i u 15.30 časova iz Bara za Bijelo Polje.

Podsjećamo, njihovo ukidanje bilo je najavljeno za 1. januar zbog rekonstrukcije pruge ali je odgođeno do 15. januara na osnovu odluke Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za željeznicu.

Iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da Uprava vodi pregovore sa izvođačem radova.

“Ponudili smo kao opciju pomjeranje termina polazaka ovog para vozova. Čeka se zvanično obavještenje od Uprave za željeznicu po ovom pitanju, a do tada ovi vozovi nastavljaju da saobraćaju prema važećem redu vožnje. Očekujemo rješenje koje će biti u najboljem interesu građana Crne Gore tako da se omogući izvođenje radova, a istovremeno zadrži postojeći broj polazaka na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar”, kazali su iz Željezničkog prevoza.

Iz Željezničke infrastrukture objašnjeno je da je izmjena reda vožnje neophodna, te da bi važila do ljeta, do kada očekuju da se završi rekonstrukcija mostova i tunela na pruzi Vrbnica – Bar, 13 mostova i osam tunela.

Na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar svakodnevno postoje po tri polaska iz Bijelog Polja i Bara. U prosjeku, po vozu se preveze oko 80 putnika, dok je vikendom taj broj veći. Na godišnjem nivou na ovoj relaciji preveze se oko 80.000 putnika. U zimskom periodu i u vrijeme praznika broj putnika na toj relaciji se povećava.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mileta pileta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileta pileta
Gost
Mileta pileta

Ko to tamo pjeva ide od Bara do Bijelog polja i nazad !!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend