Društvo

Vučinić: Nije kriv inspektor, kriva je administracija

stevo-vucinic-1389559017-426389_1.jpg

Izvještaj inspektora za kulturna dobra, na temelju koga je Tužilaštvo odlučivalo o krivičnoj prijavi protiv Mitropolije crnogorsko-primorske podnijetoj zbog gradnje u manastirskom kompleksu na Prevlaci kod Tivta, bjelodani je primjer zavjere protiv Crne Gore, koja moćnom organizacijom iz pozadine, u konačnom, gura državu u slom ustavnoga poretka i propast, ocijenio je za Pobjedu koordinator Crnogorskog pokreta Stevo Vučinić.

Komentarišući odluku Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, koje je prošle sedmice odbacilo krivičnu prijavu ove organizacije, Vučinić je istakao da “nije kriv inspektor” koji je “u izvještaju napisao da se na Prevlaci ne gradi, nego su samo izvršeni zaštitni konzervatorski radovi”

“Krive su visoke adrese koje su decenijama pokrovitelji, inspiratori i inicijatori zločinačkom djelovanju Beogradske patrijaršije, uperenom protiv crnogorske kulturne baštine. A njihovi instrumenti, u vidu inspektora, što voljno što nevoljno, oblikuju takvu politiku u zakonsku formu”, kategoričan je Vučinić.

Kotorsko tužilaštvo je u postupku “na osnovu izjašnjenja inspektora za kulturna dobra Uprave za inspekcijske poslove utvrdilo da su izvođeni određeni zemljani radovi, ali da su imali za cilj da spriječe obrušavanje ostataka zida Crkve Svetog Mihaila arhanđela”, te ocijenilo prijavu Crnogorskog pokreta neosnovanom.

Zapažanja inspektora, kako je, pak, kazao Vučinić “opovrgavaju snimci dovršene krstionice nad morem i betoniranih objekata nad samim lokalitetom, koje je objavila sva štampa i portali”.

“Dok svako slovo iz obrazloženja toga izvještaja zrca podmuklim cinizmom. Dakle, na tivatskoj Prevlaci ne vrše se konzervatorski radovi, nego se namjerno razaraju temelji dukljanskoga manastira Svetoga arhanđela Mihaila i nadgrađuje buduće sjedište Bokokotorske episkopije Beogradske patrijaršije”, istakao je Vučinić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Dukljanski u Boki? Zemljo otvori se! Ajde Stevice,gnjuraj po nahijama,ostavi se Boke i nas Bokelja svih vjeroispovjesti.

Danko
Gost
Danko

Zaludu ! Para busi dje burgija nece!!! Da imamo vise para morali bi da platimo inspektora da napise kako jeste! Vazda bilo, vazda bit ovdje!!!

Region
Gost
Region

Vatikan kažeš nema para, od kad

Peka
Gost
Peka

Nikako Stevica da preboli lovu koju SPC ubira od svojih vjernika ..nikako da shvati da te love ne bi bilo ukoliko bi sjutra sve crkve i manastiri pripali Mikailu, iz prostog razloga što niko dolazio ne bi. Ljudi bi se radije na livadi pomolili Bogu, nego kod njegove ekipe iz CPC ( Comunistička Pravoslavna Crkva, naslijednica nekadašnje crnogorske udbe)

CPC vjernik
Gost
CPC vjernik

Dok god se nasa sveta CPC ne okane tebe i Raspopa Mirasa nikad mi necemo imat nasu svetinju CPC.Djeste god modli posijaliste mrznju,klevete,ogovaranje ko sta radi a ujedno i pljacku.Kakva smo mi to crkva gdje god da osnujemo nas stub crkovni prvo se bira Blagajnik.Stevo molimo te idi u penziju ti i huskac Milo Vujovic…Zivjela nasa CPC

Boris
Gost
Boris

piiiiiiiiiiii

cgpg
Gost
cgpg

strašno je koliko su naših crkava i manastira svetosavci preuredili i promijenili , a sve zahvaljujući mudrom ćutanju “velikih Crnogoraca” na vlasti

CPC ZELENAS
Gost
CPC ZELENAS

Organizovali smo skup CPC i dogovorili se da vodimo svoju brigu Stevo,ti ponovo tudje probleme drobis.

VukMamdušić
Gost
VukMamdušić

Stevo , Stevice jesam li ti rekao da komunista je uvjek ateista pa ti ne da ne mozes da das doprinos Crnogorskoj Crkvi sa raspopom Dedejicem nego neces da das ni 1 euro da makar sazidate jednu crkvu i sad ti krivo sto Mitropolika Crnogorsko Primorska obnavlja Crkve i pravi hramove nemoj Stevo, Stevice ovaj gore sve vidi pusti se… Više »

Toni
Gost
Toni

Napisao sam ovo najmanje tri puta na ovom portalu – blizu Nikšića im je čovjek poklonio zemlju za izgradnju hrama, a taj plac, koliko vidim, nije ni od korova očišćen. A ima tome daće tri godine.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodin Vučinić je ,,zaboravio” da kaže da je upravo na Miholjskoj prevlaci kod Tivta, Sveti Sava prije tačno 800 godina osnovao Zetsku Episkopiju, koja je preteča naše Mitropolije. Gospodin Vučinić nije jedini ,,pravoslavac”, (mada srećom veoma ih je malo)u Crnoj Gori, kome smeta obnova i podizanje pravoslavnih objekata.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jurodivi Stevo na aparatima

amo
Gost
amo

A sto se ne oglasi Amfilohije povodom ove tragedije sto ucinje njegov pop,a zna da blati drzavu i sve one koji se osjecaju crnogorcima.Dje ste sad posrbice da odgovorite,bice i za pogibiju jedne familije i momka kriva CPC ili mozda Milo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nema Amfilohije za to vremena. Mora se sravnit prošla godina. Stanovi za tržište, hoteli, poslovni prostori i vašar koji je od Ostroga napravio. Sad se pune džakovi eurima i spremaju se za Srbiju. A ovog mrča što je za njega radio posa, će ladno niz vodu puštit.

Ve$a je magare
Gost
Ve$a je magare

Stara…, šta ti dodje Ve$a? Koliko zajedničkih osobina imate.

Tomos
Gost
Tomos

Trebao bi, mogao bi, i morao bi da se obrati, i to lično, tamo gdje treba kod tih Familija, onako kako zaslužuju te Familije, ali ne tebi.
Ponovo bez poštovanja pokrećeš temu, i uvlačiš te ljude u priču kojoj joj nije tu mjesto. O Stevu, renoviranju Crkve i insprkcijama, što je sramota…

murko
Gost
murko

Kada bi ova ideološka trvenja preveo na moderan jezik, mogao bih da sastavim fudbalske timove suprostavljlenih Crnogoraca. Moj tim su Crnogorci koji nisu negirali svoje srpstvo. Na zalost 11 je malo, moraću mnoge dobre da izostavim. Sa protivničkim timom je lakse, tu su sve poletarci, jer njihov tim donedavno nije ni postojao. Casna starina i najumnija glava je Nikolaidis. On… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Ovi tvoji srbi sto tobos igraju za CG samo bi davali autogolove,ovi Ristovi…

Filipini
Gost
Filipini

Napravi ti tim stavi Zenku na go

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Murko, da li stvarno misliš da si smiješan. Što bi narod reka: blago ti u pamet.

Toni
Gost
Toni

Selektor je Baletić iz Nikšića, to mu je zanat. Trenira košarkašice, a pomalo daje i na kamatu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto cini okupatorska sekta.spc u cg..Ogromam broj jos sjedi u ksncelariama i.radi na stetu CG…
..

Prc CG
Gost
Prc CG

Jedini okupator u CG ste vi sektaši ,koji bi da budu ono sto nikad nisu.Jedini okupatori u CG je vladajuća garnitura,jer nam je okupirala osnov čovjekovog opstanka a to je dostojanstvo,dovela nas na rub egzistencije a ujedno dozvoljava sekti kao sto ste vi da mlati praznu slamu i izmišlja koje kakvu crkvu…..!!!

Oluja 2
Gost
Oluja 2

Okupatorska sekta. Ali nećete još dugo. Oluja 2!

Tomos
Gost
Tomos

Da li je moguće da ovaj portal objavljuje ovakve komentare. Da li mislite da se to ne može slikati i čuvati i jednog dana da morate objašnjavati to
Zašto potencirate rasnu, vjerski i bilo koji mržnju…
Očekujete da se neko hvata na to i da odgovori, sličnom retorikom. Sramota…

Djoko
Gost
Djoko

Dobro me nasmija,vi uopste nemate medjuvjersku,medjurasnu mrznju…vi cim ste za svece proglasili popa Macu i Siljka,cetnicke koljace odmah ste se sami svrstali uz Sotonu

Tomos
Gost
Tomos

Pomješao si nešto drug, a to što ti je nešto smješno, bravo…

Tomos
Gost
Tomos

Mislim na konkretan komentar, a mogu navesti na stotine imena da je potrebno, ali nije…

Tomos
Gost
Tomos

Polemisati, da poželjno je. Ali bez mržnje prema bilo kome..

yugo
Gost
yugo

Nije kriv Vučko, kriv je Bog.

Send this to a friend