Društvo

Vučinić: SPC-u 40.000 da kupe mercedes; Džomić: Zenka Mihailu plaća i Total TV

Od 200.000 eura, koliko je budžetom Ministarstva za ljudska i manjinska prava opredijeljeno za pomoć vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, najviše novca prošle godine pripalo je Islamskoj zajednici u Crnoj Gori i to oko 54.000 eura. Crnogorsku pravoslavnu crkvu država je pomogla sa gotovo 50.500, a Srpsku pravoslavnu crkvu (Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka) sa 40.000 eura. Katoličkoj crkvi pripalo je 36.215 eura, a Jevrejskoj zajednici Crne Gore 19.500 eura, pišu Dnevne novine.

I dok iz Islamske zajednice nije bilo komentara, “ljuti protivnici” CPC i MCP saglasni su, makar u ocjeni da raspodjela pomoći vjerskim zajednicama nije pravedna.

Iz resora Mehmeta Zenke Dnevnim novinama su kazali da je na osnovu zahtjeva vjerskih zajednica u Crnoj Gori, a u skladu sa Kriterijumima za dodjelu materijalne pomoći vjerskim zajednicama, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u 2018. godini dodijelilo ukupno 200.000, ne precizirajući o kakvim kriterijumima je riječ.

Komentarišući prošlogodišnju raspodjelu novca iz budžeta, potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić kaže da je Zakonom riješeno kome su sredstva namijenjena, a da su budžetom predviđene ukupna sredstva, na šta oni ne mogu uticati. Ipak, raspodjelu ne smatra pravednom kad je, kako tvrdi, Beogradska patrijaršija, najbogatija organizacija u zemlji, “dobila čak 40.000 eura, a od voznoga parka njihovih popova i monaha ne bi se postidio ni Bundestag”.

“S ovim novcem, vjerovatno će ga uvećati i kupiti još jedan džip marke ‘mercedes'”, kaže Vučinić.

Imajući u vidu da je Zakonom riješeno da se svim crkvama i vjerskim zajednicama godišnje dodjeljuje pomoć, budžetom je, kaže Vučinić, predviđena više nego skromna suma, u ukupnom iznosu od 200.000 eura.

“Cinično je i razmišljati o nekim većim ili manjim iznosima, ili raspravljati kome je dodijeljeno najviše novca, kad je raspon između najmanjega i najvećega iznosa, svega nekolika hiljada eura. Ali je skandalozno je da se Zakonom predviđa pomoć Beogradskoj patrijaršiji, i ona po tome osnovu dobije nešto preko 40.000 eura. Ta organizacija, koja sebe zove Crkvom, ne samo što za račun Srbije predvodi ustanak protivu ustavnoga poretka, nego i novac stečen prodajom državne zemlje, od milodara iz Manastira Ostrog i šverca roba, vrećama iznosi iz zemlje i finansira cijelu Srpsku crkvu u toj istoj Srbiji. E nju svake godine naša država donira još i novcem iz budžeta”, poručio je potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC.

Sa druge strane, protojerej stavrofor dr Velibor Džomić, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske već godina ukazuje da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava vrši raspodjelu novčanih sredstava Crkvi i vjerskim zajednicama na osnovu nezakonitog akta koji je u suprotnosti sa Zakonom o državnoj upravi.

Naime, on tvrdi da Ministarstvo nema pravo da donosi opšti podzakonski akt koji se zove Kriterijum nego samo Pravilnik, a Pravilnik ne postoji.

“Umjesto Zakonom propisanog Pravilnika postoji Zakonom nepropisani nezakoniti Kriterijum u kome nema ni jednog jedinog kriterijuma na osnovu koga bi se vršila objektivna i društveno opravdana raspodjela budžetskih sredstava. Nažalost, Upravna inspekcija, a i drugi organi koji su nadležni za kontrolu trošenja budžetskih sredstava već godinama ne reaguju na nezakonito i diskriminatorno postupanje Ministarstva”, kazao je Džomić.

I prošlogodišnje postupanje Ministarstva u ovom pogledu ocjenjuje pristrasnim i diskriminatornim. Ministar Zenka je, dodaje, dao lični pečat tome i veoma je uspješan kada je diskriminacija u pitanju.

“Ne samo da nemam ništa protiv što se Zenka javno hvali da kao vjernik ide u džamiju i klanja džumu nego smatram da je lijepo što se javno iskazao kao vjernik. Međutim, iz izvještaja se vidi da on favorizuje Islamsku zajednicu. I neka je sa srećom kad ga je zapalo”, poručuje Džomić.

Ipak, koordinator Pravnog savjeta MCP kaže da javnost treba da zna da je Mitropoliji od Ministarstva u 2018. godini uplaćeno samo 2.842 eura i ni cent više.

Tvrdi i da ministar za ljudska i manjinska prava “favorizuje bivšeg sveštenika Miraša Dedeića i njegovu organizaciju”.

“Vidio sam da je Ministarstvo Dedeiću prethodnih godina uplaćivalo novac čak i za dodatne kanale za Total TV, za polomljena stakla i ko zna za šta sve nisu davali novac, a što nema nikakve veze sa vjerskim aktivnostima. Mislim da se Dedeićeva organizacija skoro u potpunosti finansira iz budžeta i zato sam prije neku godinu rekao da je to Vladina organizacija. Zenka se već pune dvije godine od kako je ministar pojavljuje kao veliki Dedeićev propagator i pomoćnik. I red je da se i to zna”, zaključio je Džomić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Super amario
Gost
Super amario

Ja Mislim iskreno Da Je ovo najgori portal Sto Na svijetu postoji.Ovo Je smijesno za Zadrugu,parove itd

Dejo region🕯
Gost
Dejo region🕯

Ja ću da doniram nešto crkvi. To sam odlučio.

Komsso
Gost
Komsso

Ko ono donira pozlacdni krst na hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgoricu ?
( mala pomoc ) Ima veeeeeliku kucu .

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ovim putem želim da čestitam 10 godina nezavisnosti prijateljskoj državi Kosovo!

Posrbica
Gost
Posrbica

Možemo li malo da dođemo dogodine u Prizren?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Davno je Kralj Nikola napisao:
,, Onamo, namo, da viđu Prizren,
Ta to je moje doma ću doć,
Starina mila tamo me zove,
Tu moram jednom oružan poć”

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Lud se ponekad izlijeci ali glup( spc) nikad

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Uvezeni sektasi

Montenegro
Gost
Montenegro

Ajde Stevo, ajde Džomiću, bježi vam Milo 25 komentara! Ne popuštajte, dvojica ste!

Dan
Gost
Dan

Vucinicu i Dzombicu. Zaobidjite nas. Iako nemamo nikakvog posla, sve je bolje nego li vas gledati. Zatvorite se u sobu pa kom obojci a kom opanci, pa cete manje laprdati

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Sekta spc odlazi iz C.G.

Grbavci
Gost
Grbavci

Ako Bog da. Na traktore!

Mesija
Gost
Mesija

Grbavci i Ssśal😀e recite mi u kojem ste ZOO-u donecu vam balu sena?

liberal
Gost
liberal

Popovi ne patisu imaju dupli sendvič jer su na portalu Vesti na jednu temu ovdje na drugu

LSCG
Gost
LSCG

Kad konkurisu za pare onda im Crna Gora odgovara, a koliko iznesu haraca. Nema ovdje mira dok Spc ne podje kuci

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Miran Rozajac…

Mesija
Gost
Mesija

OVim komentarom si dokazao da si iz istorije i geografije ima jedinicu nego zasto pises na Srpskom koji ti je …

Kako jeđ
Gost
Kako jeđ

Google moj google

freeMNE
Gost
freeMNE

Samo 300 komentara,znaci dobro se zivi!
Evo iskreno,zakleti sam crnogorac,ali bitange su i jedni i drugi(nemojte zamjeriti)

ever/forever
Gost
ever/forever

Tacno!!!! trebali bi svi da zive od donacija vjernika i zdravo. i manje politike,a kamoli pare van drzave i audi itd no Narod je narod.

Tomos
Gost
Tomos

Evo a neka se provjeri. Pojedina udruženja ljudi porijeklom sa ovih prostora u svome Grbu već su sklonili Krst i stavili druga Vjerska obilježja. Ne kažem da to nešto treda da tznači. Ali uz zvanični zahtjev u CG da se sklone Krstovi i obećanje da nikad od toga odustati neće, možda to prvo dobija smisao, a možda nije ništa. Nekada… Više »

Budoš
Gost
Budoš

Stevo, zeznu te onaj Borozan iz Muzeja… sve mi se čini da ćeš sledeće obraćanje imati sa pressa iz Spuža

Stevo mutni
Gost
Stevo mutni

Pa nije Stevo ronio po muzeju, no u Moraču!

Komsso
Gost
Komsso

SPC- u Mercedet
CPC- u Tomos

Milan
Gost
Milan

Stevo gura!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Evo zore, evo dana
Evo Duška i Milana
Kneževići, sivi tići
Ristovi ste Obilići
Duško snima, Pipun zove
Sve Ristove vitezove:
“Ristogorci, braćo mila
Udarimo svi na Mila!
Evo Meda i Mandića
Evo Marka Milačića
Evo Miška Perovića
I Nikole Ćalovića
(Đevojački Markovića)
A botovi naši vjerni
Za Rista su vazda spremni
Salama i malo hljeba
To je sve što njima treba!”

HVALA NA PRIJATELSTVU!😀

Polusrednja
Gost
Polusrednja

Možeš s bokserom Popovićem da razmjenjuješ stihove.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jesi se to vrnuo s pauze za sendvič?😎

Podgorica
Gost
Podgorica

Hahahaha Vrh

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Ja sam za da se u Crnoj Gori ujedine CPC i Islamska zajednica i za vrhovnog poglavicu izaberu Mihajla-Mićka i zajedno bi imali 100000 a kad se uzme provizija 97500

Zoran
Gost
Zoran

Velikosrpskoj mitropoliji i pukovniku amfilohiju treba zatvoriti kasu pa nek ih finansira df i rusi.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Mi ovih 40000 dnevno dobijemo od donacija,imamo puno vjernika a ne mini bus ko vi

Danko
Gost
Danko

Ti se ponosis sa time?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kad ima blesavih da sipaju u punu vreću, kod ovoliko sirotinje… I niko ne zna šta Risto radi s tolikim kešom, niti ga ko kontroliše.. A ovi koji misle da će parama datim Džomiću i sličnima kupiti mjesto u raju su priča za sebe.

Hasan prvi
Gost
Hasan prvi

necete ih imati jos dugo

Baki
Gost
Baki

Ne treba dat nikome zute banke I ovako nikome Perez ne placaju!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Укинути сва давања вјерским заједницама. Они који имају вјернике ће опстат, а они који су ту само да извуку из буџета и не треба да постоје

a eeeee
Gost
a eeeee

Budimo realni, samo vi Crnogorcima vratite otete bogomolje, pa cete viđeti đe su vjernici! Neka te vaše “realnosti” u koju se niko normalan ne bi smio zakleti. Batalite, vrijeme je!

Metlja
Gost
Metlja

Ne trabunjaj a eeee. Ne bi ti ga tamo niko usao. Uostalom nisu vase, tacnije, niste ih vi gradili.

Filipini
Gost
Filipini

Pa što misliš ko ih i čuva od vas takvih sem Crnogorci, ko se okuplja na Loženju Badnjaka sem Crnogorci. Ostavi ti se ti naših Svetinja i idi Mirašu

Terra nova
Gost
Terra nova

Kako to Filipinac, hramove i crkve čuvaju crnogorci kad oni ne postoje no ih je izmislio Djilas – tako kaze vaš Anfilohije – znate li vi uopšte što ste i ko ste ?

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Slazem se u potpunosti

Podgorica
Gost
Podgorica

Može samo da vratite oteto i izadjete iz crnogorskih objekta

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Niko ništa oteo nije, i broj naroda koji dolazi to dokazuje svakodnevno

Tomos
Gost
Tomos

Hoće da maknu Krst iz Crne Gore, a kso napadaju “samo” Mitropolita haha. Teže to ide. Mnogo se naroda okuplja pod Crnogorskom Mitropolijom, tu se ne gleda politička pripadnost to je jedino mjesto gdje smo svi Pravoslavci i da se osjećao da smo među braćom. Kada se raziđemo svako ima svoju partiju, ideje, porodicu, biznis… Ali to nam je zajedničko,… Više »

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Zastida i sramota,za svetu Mitropoliju Crnogorsko primorsku samo 2800 e ugasena drzavo a sekti od CPC i kablovska se placa.Ovo govori dovoljno da kad biste hramove prepustili sekti CPC oni bi se tu i zanavijek ugasili i nestali,jer u njih niko ulazio nebi,pa gdjesu ti vjernici CPC da doniraju novac da Miras i ostali ne zive na plecima drzave a… Više »

Oli
Gost
Oli

Siroti popovi spc,nemaju ni za gorivo da voze dzipove!Koga ti zezas ?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Sveštenici Crnogorske Mitropolije će nadam se imati sve što im treba, i mi ćemo se ponositi sa time znam to nije ništa u odnosu na Vatikan, ali nama je dosta

murko
Gost
murko

Sta ti je pojacana ishrana. Ne samo da ste skontali da ste pametni, nego i da su Njegos i Sveti Petar Cetinjski glupi. Zaveli ih, pa su umislili da su Srbi. Nije prvi put da se radjaju tako pametni Crnogorci, samo lojava im ta pamet i kratko traje. Sa odlaskom Turske izbledi, pa zasvetli ponovo za Austrougarske, a sada blista… Više »

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Sve ce to Bog uredit ili Alah kako rece deda mraz iz cpc kojemu se svi molimo

Komšija
Gost
Komšija

Svraća li Džoma još do Maše.

Tomos
Gost
Tomos

Nije se čuvala Crkva 500g da bi se tima istima od kojih smo je čuvali sada u miru da li na tacni. Ali kao ne dajemo je njima, nego Mirašu što nam vraća manjine Zenka parom, a naportalu drugi komentarima pomažu haha Ne valja im Njegoš ali JE Miraš dobar haha još samo da 90% Pravoslavaca ubjedite u to

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Pobrkao si nešto Tomose?!? 500 godina ste bili pod Turcima i jači je bio zakon prve bračne noći nego zakoni vaše crkve.

Tomos
Gost
Tomos

“U danima kad na Nikšić Crnogorci udariše, kad bijahu došli dani da ne bude Turski više, u logoru…” Drug, sem Cetinja u koji su isto Turci ulazili sva Crna Gora je bila pod Turcima. Vidi kada je oslobođena Podgorica, Ulcinj, Kolašin, Bjelo Polje, Berne i svo Primorje… Ako neš knjige što sigurno nemaš. Eto imaš WiFi pa provjeri…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakve gluposti od Tomosa i xxy. Postojala je država Crna Gora. Nekada mala, nekad malo veća, ali slobodna. Đe ste vi Srbi i na koga udarali. Nijeste postojali kao država. Ni pod jednu šljivu.Pod Turcima čučali 500 godina, u prvom ratu zamutili pa pobjegli, u drugom ubijali svoje.

Metlja
Gost
Metlja

Ne lupetaj Stara. Kakva drzava CG xD par sela iliti seoska zajednica.

Tomos
Gost
Tomos

Već sam rekao Cetinje samo, sve ostalo je bilo pod Turcima duže i po 10g i više u odnosu na Srbiju, jer vidim sa njom se mjeriš nešto, ne znam zašto. Ponosim se istorijom Crne Gore, ali je nema potrebe izvrćati bez obzira na razloge…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose, ne avetaj. Srbi nijesu imali državu 500 godina. Pogledaj mape iz tog vremena. Svuđe imaš Crnu Goru. Niđe Srbiju. Kako da se mjerimo sa Srbijom kad nije postojala. Tako se i srpskom crkvom upravljalo iz Stanbola, a naša je bila slobodna. Džabe srbuješ, istoriju ne možeš promijeniti.

Tomos
Gost
Tomos

Srbija je bila okupirana da i 90%Crne Gore, falim se sa ove 10%” i cijenim ih. Ali prije se oslobodio Beoograd 10g prije nego Podgorica, a već je bio jednom 1807g oslobađan. Ja se istoriji falim i ne pokušava da je mjenjam. Ni to da na nje ime Crna Gora dali Tuci…

xxy
Gost
xxy

Cijela CG osim Cetinja je bila pod Turcima a na Cetinje prva crkva Vlaska Crkva osnovali je Zlatiborci ,prvi stanovnici Cetinja dosli ispod planine Stari Vlah.Prve poturice na Balkanu upravo sa Cetinja Crnojevici.
Beograd oslobodjen prje Podgorice ,Niksica,Bara ,Ulcinja ,itd od Turaka .

Tomos
Gost
Tomos

Beograd je 10g ranije od Podgorice oslobođen od Turaka. Da ne pominjemo da je i 1807 bio u jednom periodu slobodan u Prvom Srpskom ustanku, to je zvanična istorija…

CrnogoracNK
Gost
CrnogoracNK

Koliko je DRPS sa svojim biznismenima iznio para iz države, koliko su fabrika ugasili, koliko su socijalnih slučajeva napravili, koliko nas koštaju neškolovani rukovodioci sudskih tužbi godišnje(vojska,policija,lokalne samouprave…), koliko su se pojedinci obogatili i kako, šta je sa Migovom kovertom, šta je sa Milovom revolving karticom…CDM kao i vazda huškačko novinarstvo, pih.

Tomos
Gost
Tomos

Evo kažu da Stevo i Miraš imaju dokaze da je na Cetinje bila rijeka i da su je Srbijanci uzeli 1918g, i traže da se vrati…

Zanago
Gost
Zanago

Sve ce se vratit,samo tvoja pamet tesko,

Tomos
Gost
Tomos

Traži 10% od Dunava i eto tebi i Mirašu..

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

pa mora islamska imati najvise kad im je dps dao sve..u svaka ministarstva svaki direktor je musliman.

Tomos
Gost
Tomos

Ne smeta mi neka imaju to religija koju poštujem, ali ako su dali Nvo Miraš mogli su i MANS-u…

andro
Gost
andro

Je li istina da SPC ima ugovor sa Darom bubamorom i ostalim pjevacima da im pjevaju po slavama i kad cekaju pravoslavnu novu godinu za dzabe a da tim pjevaljkama su svi grijesi oprosteni zauzvrat. Mada sam cuo od vecine da crkva i ne smatra da ima ista da im bude oprosteno

Gaga
Gost
Gaga

Istina je, dobro si čuo. Samo su još prekjuče dodali na spisak i JK.

Barski
Gost
Barski

Andro, mora da ti je Dejo iz Italije bližnji rod, nazovi ga da se ispričate!

CAR
Gost
CAR

Andro raduje me tvoje spontano priznanje da je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori SPC.

Tomos
Gost
Tomos

Oprost od grijeha ili ti indulgencija je Katolička praksa zbog koje se i desio raskol u Katoličanstvo na Protestante i Katolike, njima izgleda to nije bilo logično. Ne sam Oprost kao takav, već što se moralo platiti da bi se to i Oproostilo…provjeri…

Zanago
Gost
Zanago

Pa ovi iz spc imaju toliko grijehova da znaju kako im nikad nece bit oprosteno…Maca,Siljak,Kacavenda,Pahomije,Filaret…

Tomos
Gost
Tomos

Ne mogu vas sve edukovati na portalu pusti kvote, čitaj malo. Na desetine hiljada prijava i postupaka imaju druge religije, sudski okončati. Samo Bistonska Nadniskupoji do 2007 imala je 2.700 procesuiranih Sveštenika…

Danko
Gost
Danko

Red je i da se zna da je sve sto ti i tvoja organizacija ovdje radite 100% ilegalno pa nikome nista ! Ko bude imao vise para tome djevojka!

Ne znam
Gost
Ne znam

Vidi li ko uvale I propale sahte novog puta kroz Donju Goricu?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vidim ja, Sramno je da se 3 kilometra ne mogu završit dvije godine. I interesujeme ko je kome namjestio posa da radi. I najstrožije bih ga kaznio. Ali to ne umanjuje činjenicu da je srpska crkva okupatorska u Crnoj Gori, i da se bavi samo biznisom i politikom.

Ivica
Gost
Ivica

Okupiran ti je mozak sa SPC! Kako poveza put i Mitropoliju, oli objasniti?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Ivice, Kralju. Okupirana mi je država od SPC. Pa “stručnjače” Mitropolija je tema, a ne put kroz Donju Goricu. Stvarno su vam argumenti presmiješnji. Ne kaže se zaludu: Činjenice, vjekovni srpski neprijatelj.

Moje ime?
Gost
Moje ime?

Ispostavilo se da je Milo Đukanović imao lični račun u Atlas banci, bez ograničenja, koji je bio u minusu blizu 17000 €, a koji je pokrivao Duško Knežević od svojih para. Hahahahahahaha, gospodin, državnik…

Blazo
Gost
Blazo

Koja je frka oko “KOVERTE”!
CDM puca iz svih oruzja jutros..
Crkva, Podgoricka skupstina (by Novak Adzic),
uvodjenje CG jezika kao sluzbenoga u PG skupstini…
Haos!

Kotor
Gost
Kotor

Dobar dio Crnogoraca i danas drži da su Crnogorci Srbi. Naučna ispitivanja govore drukčije. Na osnovu relevantnih genetskih istraživanja Srbi su najbliži Hrvatima, zatim Bosancima, pa Makedoncima i Bugarima, pa (zamislite!) Rumunima, pa tek na kraju Crnogorcima.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Da dobar dio Crnogoraca i poslije velike pomoći manjina i dalje misle da Njegoš nije bio lud

Metlja
Gost
Metlja

Aha ispitivanja koja ste ti i Vucinic izveli ahhahaha

Radomir Putnik
Gost
Radomir Putnik

@ Kotor
O cemu pricas??? Rumuni su iz grupe romanskih naroda, znaci nidje veze sa Srbima.
Ali, kapiram ja to-bolest koja vas je uhvatila cini da ne birate sredstva. Ali, istoriju ne mozete ponistiti, neke stvari su aksiom, ma koliko se vi trudili da dokazete suprotno.

Kotor
Gost
Kotor

Radi se o genetici Radomire. Jesi li nekada čuo za genetiku? Ima veze sa naukom. Znam da ti je teško da prihvatiš, ali na sreću Crnogoraca, tako je kako je.

Reg
Gost
Reg

Istraživanje je pokazalo da su do Vojvodine svi Ilirskog porijekla, odnosno da mi i Srbijanci i Hercegovci nenamo razlike, (a i Nikšić je Hercegovina) i razlike se pojavljuju tek od Slovenije, eto da znaš

da bude jasno
Gost
da bude jasno

Reg, Nikšić je i tada bio Crna Gora, no đe s tobom pričati o tome?

Reg
Gost
Reg

Nikšić je Hercegovcina, pitaj nekog kad već ne znaš

da bude jasno
Gost
da bude jasno

Reg, ja moram znati, tu sam rođen i odrastao u Nikšiću, baš u Nikšiću, a što je s tobom, znamo dijagnozu – veljesrpstvo ugašeno…

Reg
Gost
Reg

Tim gore po tebe. Nije bitno da li imaš knjige u polici već kolko si ih pročitao. Eto vidimo jasno

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Da bude jasno, kada je Nikšić oslobođen od Turaka?

Williams
Gost
Williams

Bitno je da ne ličimo srećom na tebe.vi ste se Kotorani vjekovima uzimali izmedju sebe,tj.odive su išle kod strika najdalje da ih ne bi kakav cuca ili katunjanin ugrabili.ali su odive bile vještije pa su krišom grebale uz kanice da ih kakav Njeguš obide…😂😂😂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Radomire, ne priča on nego su Srbi prije 3-4 mjeseca objavili DNK istraživanje koje su radili. Najsličniji su sa Hrvatima. A sa Bugarima i Rumunima su sličniji no sa nama. I to malo sličnosti sa nama je zbog Crnogoraca koji su naselili Šumadiju. Sad ti ne znaš ko si, pa imaš problem.

Reg
Gost
Reg

Istraživanje je pokazalo da su do Vojvodine svi Ilirskog porijekla, odnosno da mi i Srbijanci i Hercegovci nenamo razlike, (a i Nikšić je Hercegovina) i razlike se pojavljuju tek od Slovenije

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, Reg pravi si Srbin. Kad ti činjenice ne odgovaraju, ti izmisliš neku glupost, i miran si. Ti bi da si Srbin ali ti genetika kaže drugačije.

Reg
Gost
Reg

Ne izmišlja već sam gledao istraživanje. A ti googlaj pa se javi

xxy
Gost
xxy

Dje su ti izvorni Crnogorci koji imaju drugaciji gen od Srba Stara Hercegovina ,Srbi,Katunska Nahija nastala naseljavanjem Hercegovaca poslije dolaska Turaka, Vasojevici ,Srbi,Zecani Srbi postojbina Nemanjica,Cetinje prvi naseljenici Zlatiborci i Zecani Crnojevici,Bokelji 3/4 Srbi 1/4 katolici ,Barani Pravoslavci SRbi ,Katolici takodje Srbi Nadbiskup Barski i Primas Srpski,Brdjani ,Bjelopavlici Srbi ,itd

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha xxy, bači taj Zabavnik, đavoli ga ponijeli. U Srbiji nema da je neko bio Srbin prije 200 godina. No kad bi maka poreklom: Crnogorce, Rome, Vlahe, Cincare, Hrvate, Bošnjake, Slovake, Rusine… shvatio bi da Srbi ustvari ne postoje.

xxy
Gost
xxy

Rumuni su romanizovani lokalni narod a imaju dosta Srpske i uopste Slovenske krvi,kao ogroman broj srpskih rijeci u danasnjem rumunskom jeziku.Glavna upitna rijec im je DA a kod romana je SI ili VI kod Francuza.
Veliki broj toponima je srpskog porijekla. Mjesto dje su Amerikanci postvili rakete nedavno zove se Deveselo .Selo nije rumunska rijec.

Dragan
Gost
Dragan

Mi smo nebeski narod

Reg
Gost
Reg

Da dobar dio Crnogoraca i dalje vjeruje Njegošu, koga se prozvali “genocidni”

a eeeee
Gost
a eeeee

Reg, ne brini ti za Njegoševu “genocidnost”, ne tiče se to Srba, pretresite vi malo Vuka i Dositeja, Crnogorci se vas ne tiču…to što vi umišljate, bolesno je.

Reg
Gost
Reg

Jedino Ga je Mitropolija branila od napada, a ti se zapitaj zašto Miraš ne napisa makar jedan red, ako ne tekst ili saopštenje a kamoli javno obraćanje povodom toga. Vi da čuvate nešto, ne sprdaj se

Tomos
Gost
Tomos

Jedino Ga je Mitropolija branila od napada, a ti se zapitaj zašto Miraš ne napisa makar jedan red, ako ne tekst ili saopštenje a kamoli javno obraćanje povodom toga. Vi da čuvate nešto, ne sprdaj se

Tomos
Gost
Tomos

Puni naziv Crnogorskog Mitropolita–“архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски, зетско-брдски и скендеријски и егзарх свештеног трона пећког и администратор буеносајреско-јужно-централноамерички”. Nigdje se ne pominje Srpski (pominje se Katoličkom poglacaru ali njemu ne smeta). Ali veliki kompleksi” malih” naoda…

samo pitam...
Gost
samo pitam...

A brcko-brzinski?

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Tomos, hahaha…ne budali, nijesmo naivni, u stvari, bili smo…To je uljez – srpska crkva, “Tomose”, časti mi!

Tomos
Gost
Tomos

Naravno da Vi niste naivni, to i ka em, ali sam se obraćao Pravoslavcima…

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Tomos, pa ćeš ti da mi imputiraš drugu vjeru i drugu crkvu…Živjela CPC, “državna crkva Crnogoraca”, a ovi uvezeni pravoslavci…haha, šta s njima? Neka narod odluči, ali crnogorsko ništa ne damo!

Tomos
Gost
Tomos

Pa to i kžem, beka narod odluči. Eto i ate Nvo Miraš 20g i kolko i a ljudi tamo. I što hoćeš da na silu otimate Manastire. Idite kod Miraša ko vam brani. I ako bude i 30%Pravaoslava jednog dana ramo tada možeš sa nekom tezom izaći. Ispred Hramova se i sada okupljaju Crnogorci…

Tomos
Gost
Tomos

Da bili, biće da vas je zeznuo Njegoš pa vam lopovska politika 90′, otvorila oči..

Terra nova
Gost
Terra nova

A ona zastava na cetinjskom manastiru koja nikad nije bila tamo – što o tome kažeš Tomosu ?

Tomos
Gost
Tomos

Smeta vama i Crnogorska i Krst na njoj, ali idete redom jednu po jednu mičete…

Terra nova
Gost
Terra nova

Mogu ti reći baš smeta zastava sa 4 ocila ili belegije kako oćeš jer tamo nikad nije bila a i neće je bit brzijeh dana.

Tomos
Gost
Tomos

S eta tebi i tima ured sa tobom Crnogorska, da vam ne smeta ne bi tražili da se sklone Krstovi sa nje

istina
Gost
istina

vrlo nekorektan naslov jer ko kasnije pročita tekst može vidjeti da Stevo kaže: “vjerovatno će kupiti jedan dzip marke Mercedes”. Al to je CDM , da se razumijemo.

Ratko
Gost
Ratko

Prosle godine kupili su mercedes C Klase.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Parizer dobro 400g 1,56e,koka kola dobro 2l 1,09e,majonez dobro 100g 0,50e,pileci parizer nasa kuca 1kg 2,56e,bevita 300g 1,40e AKCIJA-AKCIJA-AKCIJA-AKCIJA

Voli vas Voli
Gost
Voli vas Voli

A najvažnije, “dobro banane”?

Vojo
Gost
Vojo

Srbi na aparate🤣🤣🤣

Posrbica
Gost
Posrbica

Brate, da nemaš bocu infuzije viška?

dali
Gost
dali

Naši mediji kad treba da se priča o pomirenju mediji bace ovako po neku spicu i eto rasprava ali do krvi bukvalno.Nije mi jasno da ovaj Vučinić može uopšte da priča na ovu temu a još nejasnije što mu ne smeta da islamska zajednica u Crnoj Gori dobija najviše a po broju vjernika ima puno manje nego Srpska Pravoslavna Crkva… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

dali, da skratimo priču – SPC je NELEGALNO u Crnoj Gori!!! I tačka.

Ratko
Gost
Ratko

Okupacione vjerske snage u Crnogorskim crkvama.Konandant Risto morackj minhauzen.

Filipini
Gost
Filipini

Crnogorska Mitropolija je u sred Crne Gore đe joj je i mjesto

a eeeee
Gost
a eeeee

Filipini, čak je i me ukrala…

Filipini
Gost
Filipini

Da okupirali su Crnu Goru Petrovići, ko vam vjeruje, niko

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Filipini, miliš li to na Kralja Nikolu, kojem su tvoji Srbi zabranili da se vrati u okupiranu Crnu Goru.

TEMSI
Gost
TEMSI

Vjernici islamske religije 5 puta dnevno posjećuju džamiju i obavljaju vjerske obaveze. Pravoslavni vjernici posjećuju crkvu jednom, do desetak puta godišnje. U tome je razlika.

da bude jasno
Gost
da bude jasno

TEMSI, nešto si pobrka, pravi pravoslavni Crnogorci idu u crkve o crkvenim i porodičnim praznicima,i po ličnoj potrebi, a ne vozaju kolovojnice …batali ti to, no mi čekamo NAŠE crkve!

da bude jasno
Gost
da bude jasno

dali, nije problem pomirenje, ali kad vrate crnogorske bogomolje, ne prije!!!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Džomiću idi u svoju državu Srbiju,nemoj da nam tumačiš Crnogorske zakone.Prvo nijesi državljanin ove države,nemoj da zaboraviš i ove svoje popove iz Bosne i Srbije napunili ste se.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Jeste Crnogorski Mitropolit i 90% našeg Sceftenstva

Ratko
Gost
Ratko

Pitam drzavne organe ko Dzomicu produzava dozvolu boravka,on je stranac i podlijeze zokonu o strancima.

Tomos
Gost
Tomos

Rifko, produža vam u je isti onaj ko predužava svim onim Turcima, jasno zašto ti to ne smeta, što po informaciju od prije 6mj imaju preko 1.000 registrovanih firmi..

oteto-prokleto
Gost
oteto-prokleto

nekada su govorili:
“Ali tebe naš Olimpe pravi,
Crna Goro, ubježište Srba!…
a sad…

Kotor
Gost
Kotor

Ko je govorio? Sima Milutinović Sarajlija koji je doveden u CG da bude učitelj Njegošu kad je ovaj imao 14 godina.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

A ko ga je doveo, Petar Prvi, da li je on imao možda 14g pa da nije znao koga dovodi, ne sprdaj se

Kotor
Gost
Kotor

Zažalila je CG za vijek vjekova što su ga Petrovići doveli.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nije Ona, no okupatori. Kome Njegoš smeta zna se da mu Omer paša Latas odgovara. I uredu, legitimno je to, ali nemojte nas ubheđivati u to

citatnik
Gost
citatnik

Crna Gora, Petar Prvi je rekao da je Sima odnekud “dolutao”, a vi me demantujte…

demantnik
Gost
demantnik

Sigurno, pa su morali da ga prime i da vjeruju sve što priča? Makse, ne avetaj!

da bude jasno
Gost
da bude jasno

demantnik, čitaj pomalo dokumenta…imao je sreću jer je bio opismenjen, a za ostalo se lako saglasiti, bolje da nije dolazio…

demantnik
Gost
demantnik

Čitam dosta, citatniče, odje ti je dovoljna i prosta logika. Zašto bi pismeni čojek, dolutao baš odje, medju nepismene? Zašto su morali da mu vjeruju, ajde Njegoš, imao je 14 godina? Sveti Petar je bio vrlo pismen i nimalo naivan, ako se slažemo!

Tomos
Gost
Tomos

Da da odnekud dolutao haha

oteto-prokleto
Gost
oteto-prokleto

upravo taj, a danas…uzeli su nam svetinje i pljuju po nama

Filipini
Gost
Filipini

Svetinje su zahvaljujući Crkvi i sačuvane, i obe i ime i jezik i Vjeta

Džoma Dirka
Gost
Džoma Dirka

Šta o ovom i ostalim pitanjima ima da kaže naš uvaženi mitropoljit Amfilohije i njegov drug pravnik Džomić? Valjalo bi da čujemo njihovo mišljenje kao i stav profesora Radulovića i gospodina Marka Milačića. Takođe ne bi bilo loše da se javi i gospodin Emilo Labudović kao veliki poznavalac ovih pitanja u CG. Ibro javi se i ti!

Prijatno
Gost
Prijatno

Evo Darko šalje užinu! Topla!

Džoma Dirka
Gost
Džoma Dirka

Džoma, koji Darko?

Darko
Gost
Darko

Ja sam brate, evo mi ti i Duka iz usta uzimate! Prijatno vam bilo.

a eeeee
Gost
a eeeee

Džoma Dirka, uh,uh, uh, čuveno CRNOGORSKO prezime Džomić…..a, hahaha…pi!

Jovanka
Gost
Jovanka

Ahaha sve su pare! Sve! Samo para pa ce bit i zdravlja…

BadnjakZaPoneti
Gost
BadnjakZaPoneti

pipun radi sa drvima, pa mora nekako puniti budžet

Serdar_ meeeee
Gost
Serdar_ meeeee

A dje te nose danas, drvezino?

SiNer
Gost
SiNer

Skretanje pažnje sa lopova iz DPS, ali ne ide. Dolaze promjene, pa hapšenje Mila, Duška, Miga, Katnića, Stankovića…

Joo
Gost
Joo

Cekaj da se resi prvo izdaja od opozicije….milioni iz Rusije…..drzavni udar……da opozicija objasni odakle pare da skoro svaki ima po desetak stanova, vecinom u BG…….polako….redom…..

leon
Gost
leon

Ne samo stanove, Pipun ima đevojku u BG. Jest da je saradnica GRU ali šta da se radi? Ljubav sa službom je čudo.

Kotor
Gost
Kotor

Pa ćeš ti iz srbije to da rešiš?

Pol
Gost
Pol

I gasenje najvece NVO prevare CPC!Vucinicu shvatas li da ste dobili 50 000 kao NVO a mitrop.crnogorsko primorska 40 000!I jos se zalite?Sotone!

Cuca
Gost
Cuca

ne bih vam ja nista dao nego i uzeo sve

Titograd
Gost
Titograd

Što čini sekta Ristova, jado moj.

Reg
Gost
Reg

Davno je bilo to “Titograd”, slobodno možeš staviti “Tuzi”

Titograd
Gost
Titograd

Titograd je bio grad dok nijesu došli džiberi sa sela i raširili se. Kako si se osjećao kad si došao u Titograd i prvi put vidio semafore?

Reg
Gost
Reg

Ka u Pariz

Titograd
Gost
Titograd

Reg, bogoti, jesi li odio malo gore kod svojia za ove praznike?

Reg
Gost
Reg

Što obridaste da neko nije trebao svoje obilazi da ima po popisu preko 1.000 Turskih firmi u Crnoj Gori. Obja ite ko e tar, pa o tome ste i vi u CDM-u pisali

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ma lako je Regu bilo da se navikne na semafore. Sa asfaltom je je ima problem. Jo se nijesu navikli da smeće ne bačaju kroz prozor. A ne valja mu država.

Reg
Gost
Reg

Da poslije Turaka je ostala Venecija, pa ste se imali bi đe nsučiti

....
Gost
....

Blago tebi, Stara, povede te Meta u velegrad, ne pitah te odgovara li ti voda?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ugroženi je danas Krst u Crnoj Gori nego za vrijeme Osmanlija. Tada je bilo 4 nahije i ti koji su tu bili ti su ga čuvali, a sada im gurnuše Nvo Miraš i sada se Krst i sa te strane napada. Nesebično pomognuti onima kojima je vazda i smetao

Joo
Gost
Joo

Mislis da srbijanski nindze u mantijama u otetoj crkvi Crnogorskoj rade za krst?…..pa hahahahahahahahaha

Reg
Gost
Reg

Pitaj nekog starijeg iz familije, svi Pravoslavni Sveštenici su u crnom. I Katolički sem Pape

Ratko
Gost
Ratko

Srpski popovi su sahranili Boga i Isusa jer rade sve protiv njih i njhovog ucenja.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ne sprdaj se

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pitam 12-i put. Oće li mi neko napisati kada se pominje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, prije 1918-e godine. Konkretno. Ne ko je osnovao koju Mitropoliju i đe je ko rukopložen.

jovan
Gost
jovan

Niđe je nije bilo u CG dok je njihov kralj aleksandar nije ustoličio 1920.

Reg
Gost
Reg

Kralj Aleksandar je veći Crnogorac od tebe. Rođen je na Cetinju u Staroj Crnoj Gori a đed mu je Kralj Nikola

Titograd
Gost
Titograd

Reg, ne budali…

Reg
Gost
Reg

Vidi se ko iznosi neistine od nas dvoje

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Reg, i Stefan Nemanja je rođen u Zeti (dok su bježali). Kršten kao katolik, pa su Nemanjići porušili i papalili Zetu. Slično je Aleksandar uradio. A imaš pisanje Nikole, kad ga je unik Aca pitao zašto on ne može da bude Crnogorac. Nikola je reka: ” Ne nijesi Crnogorac, ti si Srbin…” No vi slušate samo što vi Amfilohije reče.

Tomos
Gost
Tomos

Ne nije kršten kao Katolik to nije tačno. Crkva se pdboila 1054g a kod nas tek 100-150g kasnije, čitaj malo..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Jovane, ko je osnovao Mitropoliju?

Tomos
Gost
Tomos

A ja 13 put odgovaram. Kako je mogao Njegoš biti planiran za Tron Pećki ako nije ista Crkva u Pitanju. I zar je nelogično da ako je Njegoš mislio da je Srbin i svi uključujući možda i najvećeg Kralja Nikolu, da je i Crkva sa preznakom Srpska.Zar je čudno ako Kralj Nikola piše u Zborniku Crnogorskom 1911g da u CG… Više »

Pol
Gost
Pol

…najmidrija Srpska glava…

Ratko
Gost
Ratko

Najmudrija srpska glava.Sloda Milosevic.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Willi i Tomos, znači nema pomena srpske crkve u Crnoj Gori ili možda ima ali vi za to nijeste čuli. Zašto u svim dokumentima piše Crnogorska pravoslavna crkva. Čak i u srpskom Tomosu iz 1922-e piše “Avtokefalna Crnogorska Crkva”. Smiješni su vam odgovori.

Williams
Gost
Williams

Druže Stari Podgoričanine nijesi ti kriv što ne znaš,ako imaš volje naučićeš.ako budeš slušao Steva mrka kapa.1877 godine je oslobodjen Onogošt-Nikšić.tada dio stare Hercegovine prilazi Crnoj Gori.mi smo do tada imali svoju crkvu.svako selo.i gluposti oko 1918 nas ne interesuju.ni prije a ni posle Crna Gora nam ništa nije dala a kamoli crkvu neku podigla.put nijesmo imali do kraja 80… Više »

Williams
Gost
Williams

Posto se uporno praviš lud ajde da ti odgovorim da ne bi pitao 13 put.ni jedna pravoslavna crkva na teritoriji današnje opstine Nikšić do njegovog oslobodjenja nije bila Crnogorska jer područje cjelokupnih Banjana,Oputne Rudine,Vilusa,Grahova i Krivošija jer nisu bili u sastavu Crne Gore.a to je priznaćeš mnogo prije 1918.isto važi i za Boku i Grbalj.sve smo sami podigli,čak smo neke… Više »

Pol
Gost
Pol

Neka si im objasnio da vise ne lupetaju!Poceli su da mjenjaju istoriju pa ce i ovo ako potraju stici na red.Sramota sta dozivi ovaj narod!

citatnik
Gost
citatnik

Williams, ĐE NAUČI TO, AMANATI? Čija crkva je obavljala obrede na tom području? Crnogorska!!! Crnogorska, svi dokumenti to tvrde! A ti buncaj koliko oćeš.

Tomos
Gost
Tomos

Citat… O tome ne znaš ništa…

Williams
Gost
Williams

Ahaa….vršio je neki tvoj Imam sigurno…Amanati…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, da ti odgovorim. Valjda znaš da je Vladika Vasilije nosio titulu Egzarha pećkog trona (valjda znaš da je Pećka Patrijaršija-srpska). U poslanici Svetog Petra Cetinjskog od 1822. Crnogorcima i Brđanima, između ostalog piše i : Jer je ono srpska crkva svog slavenoserpskog naroda, koju naši cari podigoše i naši patrijarsi ogradiše. Pošto se stalno pozivaš na Duklju, da li… Više »

citatnik
Gost
citatnik

Oprem dobro, da ja tebi, univerzalni, odgovorim: “i sluga”, znači, po potrebi, jer nijesu srpski popovi mogli preskočiti u CG. Znaš ti to dobro, no MANIPULIŠEŠ!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Citatnik, budi malo jasniji.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet Oprem krivotvoriš Petra I, ka što si proba Danila. No si ufaćen. Niđe u rukopisu Petra I nema pomena Srbima. To što vi dopišete, normalni ne računaju. Ne znam kad su došli u Moraču i okle su došli i jesu li odnekle došli. To nikom nije bitno bez vama što prodajete Crnu Goru.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, svako može da nađe poslanicu Svetog Petra Cetinjskog, koju je on 1822.godine uputio Crnogorcima i Brđanima. Kao što se iz naslova poslanice može vidjeti, on tvoje pretke ne smatra Crnogorcima. A valjda znaš, pošto slaviš slavu Aranđelov dan, da je tvoj predak Bogić Moračanin i da je u Moraču došao tokom 16. vijeka.

Ratko
Gost
Ratko

Znas li sto znaci egzah.Nauci nesto.

Tomos
Gost
Tomos

Egzarh znači da upravo nije Autokefalan taj na koga se odnosi, vec da je počinjem. I ta titula nije nasledna i zna se samo da je dobio jedan. Pogledaj malo google jer za razliku od mene nemap knjige o tome

Mirko budvanski
Gost
Mirko budvanski

Ti ne znaš ni kako se piše Egzarh!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ratko, znaš li ti šta znači Egzarh?

Ratko
Gost
Ratko

Nikada prije 1918 god.A srbi zaboravljaju da se njihov kralj Aleksandar(Aco palikuca) Krstio u Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Smeta vam Krst, a kao smeta jer JE Srbski kao i svi Petrović

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Prirodno je da oni koji su uvjek napadali Crkvu, Njegoša da i dalje to rade, ali te samo čudim da oće neko od “naših” da im se pridruži. Ali kao ne napadaju oni Crkvu već Mitropolita haha “spuštavah se ja na vaše uže”

Tomos
Gost
Tomos

Prije bih direktno Manastire i Crkce dao Vatikanu, nego Nvo Miraš. Jer će ih i on dati za 10g najdalje dati Vatikanu, ali u te 10g bi se uništilo Vjerski blago Crnogorske Mitropolije. Bolje direktno Vatikanu, on zna to da cijeni…

mirko
Gost
mirko

inace znas li sto cini SPC od nasih manastira i crkvi, samo sto ne postave eloksiranu

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mirko, Mitropolija obnovila i izgradila preko 600 hramova u Crnoj Gori. Eto to radi.

Tomos
Gost
Tomos

Ta to i Smeta. Stalno bas podsjeća sa smo Pravoslavci…

mirko
Gost
mirko

i kakve koristi imamo od toga? sem sto su uveli da se pliva za krstom sto nikad crnogorci nisu radili. A to sto su obnovili bolje da nisu dirali, jer je kic. Bolje da da daju, kad su vec tako dobri, nesto sto stvarno koristi gradjanima. S vremena na vrijeme daju neki auto bolnici a nauku ne priznaju. Popovi voze… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Nije bilo na Cetinju rijeka rada, pa nisu ni plivači tačno. Ali sada možemo

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Ima na Cetinje rijeka, ima! Svi znaju!

Tomos
Gost
Tomos

Da bila je i onda su je 1918g Srbijanci ponijeli za Srbiju, to je ledeće da kažu…

andro
Gost
andro

Bilo je rijeka u ostatku CG pa se nije plivalo, no oce da sto budemo slicniji srbima. A nikakvih ni temperamentom, ni shvatanjima ni nicim ne licimo medjusobno bez sto nam je religija ista

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Andro, možda ne znaš, u moskovskoj regiji je za praznik Bogojavljenja oko 500.000 ljudi plivalo za Časni krst.

Tomos
Gost
Tomos

U kom ostatku 450g samo je bilo Cetinje i 4 brda bilo Crna Gora a u sve drugo su Turci zauzeli i ulazili…Misliš na Ivanova Korita da to može…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mirko, da si vjernik znao bi kakva je korist od obnove hramova. Čisto da napomenem da crkva u Pg svakog dana obezbjeđuje oko 200 obroka, provjeri koliko manastir Ostrog daje pomoći onima koji mu se obrate, kao i crkvene opštine u ostalim gradovima. A valjda bi država trebala da se bavi socijalnom politikom. Da nauku ne priznaju nije tačno.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Oprem dobro, opireš se ti dobro uz pomoć crnogorskih crkava… No, što ćeš kad ih vratiš vlasniku?

Tomos
Gost
Tomos

One su u Crnoj Gori đe su vazda i bile i tu u sve veće broju dolazi Pravoslavni stanovništvo Crne Gore zbog kojih i postoji…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crnogorko, ti hramovi su vjekovima vlasništvo Mitropolije. Nadam se da ne bi voljela, da u njima služe anatemisane osobe, adventisti, katolici, ateisti…

andro
Gost
andro

pa samo pogledaj koliko to kosta crkvu a koliko dobijaju, najbolje je da sve pare uzmu za sebe. Sto se tice nauke pitaj Kacavendu u sto vjeruje a takvih ima masu u svim religijama. Samo ispiranje mozga ljudima i kontrola. Najjace mi je kad vidim na slavu nedje pod sator GoGo igracice na sto a dolje sjedi pop

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Andro, odakle ti znaš koliko para dobijaju? Te pare koje dobijaju su od priloga vjerujućeg naroda, niko nikoga ne prisiljava da li će dati prilog i koliki će on biti. Možda si ti nekada razgovarao sa Kačavendom i pitao ga u šta vjeruje, ja nisam. Zašto nekada ne pođeš do manastira u kome su monasi i popričaš sa nekim od… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Samo u Bostonskij Nadniskupoji je do mislom 2007g javno procesuirano 2 700 Sveštenia, da ne idem dalje i za druge religije. Pa neću ništa ružno reci protiv te institucije, jer to ne znači ništa..

a eeeee
Gost
a eeeee

Oprem dobro, KAKVA IDIOTSKA PRIČA O “OBNOVI” MANASTIRA….ZNATE VI TO DOBRO…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

A eeee, znaš li šta si htio da kaźeš?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Htio je da kaže beeeeee, pa mu ojde!

Tomos
Gost
Tomos

Ono što ne razumiješ ili izuči do kraja kako bi shvatio, ili ne diraj…

citatnik
Gost
citatnik

Oprem dobro, HAHAHAHA, MORA DA cRNA gORA NIJE IMALA DOVOLJNO CRNOGORSKIH HRAMOVA PA SU AMFIJEVCI POSADILI SRPSKE, DA BRŽE NIKNU. Pi, na što smo spali!

Tomos
Gost
Tomos

Petrovići su bili Srbi, pa otuda i Srpski Hramovi…

a eeeee
Gost
a eeeee

Tomos, Petrovići NIJESU BILI NIKAKVI SRBI, NO SIPAŠ NEISTINE!!!

Tomos
Gost
Tomos

Oni svojom rukom pisali a 1911g ukucaj Zemljopis na google u CG 300.000 “sve pravih i čistih Srba većonom Pravoslavaca” pa se prepiri sa Kraljem Nikolom da “sipa neistine” ja smo onaj ko vjeruje više njemu no Zenki recimo…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Citatnik, na šta si ti spao ne znam, ali znam koliko je u Mitropoliji obnovljeno hramova poslednjih 30 godina.

Tomos
Gost
Tomos

Gotovo da nema koji nije tušem više puta

Tomos
Gost
Tomos

Znam samo da Ikoma Filarmosa sa koje je ukraden najveći dragulj je u državnom vlasništvu, znam da su muzeji iz kojih fali na hiljade ekspoata u državnom vlasništvu. Znam da je onaj Manastir za koji novinari nisu znali pa napadali Mitropoliju zbog neodržavanja isto u državnom vlasništvu. Ovo znamo i ja i ti..

mirko
Gost
mirko

pa ne branim ni ja to, to je sramota i za to treba neko krivicno da odgovara, ali njima se ne cudim takav smo narod. Ali se cudim crkvenim licima koji propagiraju da treba biti posten i skroman, a oni u manastir dovode ratne zlocnice i kriminalce a sami popovi voze dzipove, grade raznorazne crkve umjesto da to doniraju u… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Pogledaj po Italiji, i svuda po svijetu i za druge religije ko dolazi u te Objekte. Najmanje se može prigovoriti bičo kojoj Pravoslavnog Crkvi…

Tomos
Gost
Tomos

Znam čuva, i uvećava

Crna Gora
Gost
Crna Gora

500 godina jarma i pravilo prve bračne noći. Znaš li što o tome Tomose? Koje ti je porijeklo?

Ratko
Gost
Ratko

Setali opanke oko kuce 500godina.Age ,begovi…

Darko
Gost
Darko

Djed ti, pradjed, čukundjed…500 godina…Bogomi su imali posla, Ratko.

citatnik
Gost
citatnik

Tomos, nemaš ti ođe što da “daš”, no da VRATIŠ VLASNIKU!!!

Tomos
Gost
Tomos

Vlasništvo Crnogorskih Manastira je Crnogorska Mitropolija…

Tomos
Gost
Tomos

Često pitam isto.. Sa li neko u a da je Nvo Miraš išta uradila na podršci Pravoslavlju. Znamo svi na desetine stvari usmerene protiv Pravoslavlja, uklanjanje Krsta Sa Sat Kule, Crkve sa Rumije i sl. Ali mi treba makar jedan tekst, rečenica a da je za Pravoslavlje…i njima sati da čuvaju Manastire…

Crna Gora
Gost
Crna Gora

500 godina jarma i pravilo prve bračne noći. Znaš li što o tome Tomose? Koje ti je porijeklo?

Tomos
Gost
Tomos

Meni ja i Njegošu, a ti se zamisli

a eeeee
Gost
a eeeee

Tomos, HAHAHA, “Meni ja i Njegošu, a ti se zamisli”, JE LI TO ONO: Hoću da ti govorim o sebi povodom Šekspira?! Ti i Njegoš!!!!!! Mnogo je mačku goveđa glava! Je l da?

Tomos
Gost
Tomos

To znači da djelim njegovo mišljenje, odnosno ako On griješi i ja griješim. A do sada pogriješio nije..

brat Srbin
Gost
brat Srbin

Mnogo te to peče, navodna Crna Gora! Sigurno ima razlog, i ti ga znaš.

ghghghg
Gost
ghghghg

A da se pitaju gradjani prvo? Prekinute sponzorisanje vjerskih organizacija!!

Tomos
Gost
Tomos

500g smo uspjeli da Je sačuvamo, sada im je nudimo na tacni

Crna Gora
Gost
Crna Gora

500 godina ste pod Turcima. Ne izmišljaj.

Tomos
Gost
Tomos

450 – 500g, ali svi zaokružuju, kako koji grad. Pogledaj kada je oslobođena Podgorica od Turaka ako ne znaš, Nikšić, Kolašin, Bjelo Polje, Ulcinj…. Moraš malo da čitaš pa da komentarišeš, eto ti i Google ako knjige nemš. Meni “đed” pamti Turke kada su se povlačili

Crna Gora
Gost
Crna Gora

500 godina jarma i pravilo prve bračne noći. Znaš li što o tome Tomose? Koje ti je porijeklo?

Tomos
Gost
Tomos

Ka i Petrovića

Alfa 2
Gost
Alfa 2

No coment….

xyz
Gost
xyz

Da bi NVO, bilo koja, dobila pare od Vlade, treba da kandiduje neki projekat sa detaljnom elaboracijom!? Kako se NVOCPC našla na spisku vjerskih zajednica, može li neko da objasni?

Atos
Gost
Atos

Ova Nvo Miraš je proekat te Vlade, i znaju zašto su je izmislili

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Podjele da bi opstali

a eeeee
Gost
a eeeee

xyz, ne upoređuj Crnogorsku pravoslavnu crkvu sa okupatorima, nesrećo!

xyz
Gost
xyz

a eeeee, zamisli da ja i dva tri druga registrujemo NVO Ivan Crnojević i tražimo da nam se “vrati” Cetinjski manastir!? Valjda vidiš razliku?

Filipini
Gost
Filipini

Da može na teme Pravoslavlje, Katolicizam, Islam da na portalu samo polemišu ti o kojima se radi, bilo bi pravilnije. Ovako se jasno vidi da je 60% Pravoslavaca Crnogorske Mitropolije, 30% nepravoslavaca i za nekih 10% nisam siguran

Tomos
Gost
Tomos

I ne samo što Zenka plaća portal, već su pripadnici te grupe “manjina” vjerovatno zbog uloženog novca u NVO Miraš, i najaktivniji na portalu u napadanju Crnogorske Mitropolije i ostalih simbola Crne Gore. Pod nikovima tipa Nikšić, Boka, Berane, Podgorica, Vasilije, Raxovan, da asocira na Pravoslavlje

Williams
Gost
Williams

Dragi Stevo,od tolike brige za Crnu Goru tačno će ti skočiti pritisak.od pogrešnog ministarstva tražiš pare.vi ste samo NVO,niste vi isto što je Islamska zajednica,Katolička crkva,Jevrjejska zajednica i Mitropolija Crnogorsko Primorska.vi ste više kao dobrovoljno vatrogasno drušvo.vjerske zajednice uglavnom žive od dobrovoljnih priloga vjernika pa vi što dobijete od svojih nek vi je prosto.samo bojim se da ne bi bilo… Više »

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Neće pritisak, oće takulin!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Razmišljao sam zašto sada opet Stevo napada Crnogorsku Mitropoliju, tajming je interesantan.i sjetim se sa prije neki dan bio tekst o ĆIRILICI. A da je Crnogorska Mitropolija, stala u odbranu nje

samsung s2
Gost
samsung s2

a jesul i vjerskim zajednicama dat novac u kovertama

Region
Gost
Region

Treba ponuditi CDM-u da sa njim neko pola-pola otvori neku Crkvu, neka on piše tekstove i da pdjwmumo godišnje po 25.000€. Uslov je plj… po Crnogorskoj Mitropoliji, a to je ako jedino što radite

Roh
Gost
Roh

Uzalud skretanje teme sa lopovluka DPS a, uskoro u zatvoru Milo, Katnic, Migo, biznismeni koji su nezakonito finansirali DPS…

Filipini
Gost
Filipini

54.000€ za Islamsku zajednicu, 50.000 za Nvo Miraš i 2.800€ za Crnogorsku Mitropoliju haha uspravna Crna Gora

Evivač Husnija
Gost
Evivač Husnija

Ispravno, Crnogorska Mitropolija nije NVO!

Filipini
Gost
Filipini

Da li je Islamska, mislim da nije ni ona. Nije ni Katolička Crkva aki ti to naravno ne smeta

Evivač Husnija
Gost
Evivač Husnija

Nijesu ni Filipini, da prostiš! A naš Miraš reče: Alah je veliki. Njimu se svi molimo.

Filipini
Gost
Filipini

Da nije Nvo tipa Nvo “Za zaštitu Skadarskog jezera” nije toliko ozbiljna i nema toliko članova, ali dobro možda i bude

Sistem
Gost
Sistem

Katolici se fale bogastvom Vatikana. Prave posebna vozila za Papu “Papobil” . A kod nas bi ovi kao Stevo najradije da nam Sveštenici idu bosi

Tomos
Gost
Tomos

I Džomić ne treba da zamjera Zenki zašto “favorizuje” Nvo Miraš pa Miraš traži da se skloni Krst sa Sat Kule, traži da se skloni Crkva sa Rumije. Kada su tražili uklanjanje Krsta sa Grba i Krsta sa Zastave, nije im smetao. Kada su retki da je Njegoš “genocidan” bio je miran. Naravno da će mu Zenka pomići, ko ne… Više »

razocarang i
Gost
razocarang i

Kada cemo definitivno postati Drzava ? Zasto Ustavni Sud dozvoljava,rasipanje novca poreskih OBVEZNIKA,grupici koja se predstavlja kao Vjerska zajednica,pod plasto NRPOSTOJECE CPC. Kako moze,grupa manipulatora,kojoj je do Crkve stalo ko do LANSKOG snijega ,svake godine,iz frzavnog budjeta,vrsiti nakaznu propagandu ,sve da bi se DOMOGLA crkvenih dobara,uz veliku pomoc pojedinih politicara,koji ocegledno imaju dogovor,o podjeli narodnog blaga. Takodje,treba ispitati rad Ministra… Više »

ravna ploca
Gost
ravna ploca

Crkve samo ispiraju mozak narodu i kontrolisu ga. Pogledajte kako zive sva svjestena lica bilo koje religije, najjaci posao. Dodje mi da upisem bogosloviju.

Marv
Gost
Marv

Skretanje sa bitnijih tema .. a dje je koverta?

Tomos
Gost
Tomos

Dalje, piše “ljuti protivnici SPC i CPC” haha… Kako može i stitucija stara 1.000g da bude “ljuti protivnik” sa Nvo starom nekoliko godina, Sprdnja…

Tomos
Gost
Tomos

Kaže, Stebo misleći na vozni park “a ovim novcem će ga VJEROVATNO uvećati”.. Sve im je ovako, lupetanje, nagađanje, špijanje, laganje…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Džmić koji je doša u Crnu Goru “peglicom” i šupljih džepova, sada širi no duži iz džipa tamnih stakala, uči Crnu Goru što treba i kako treba.

Tomos
Gost
Tomos

Mogao si ti i stopom da je puto ao, jed ako vi se vjeruje. U svakom slučaju što se religija tiče, Pravoslavni Sveštenici mogu nesmetano po svijetu da putuju kako hoće, ako ti taj detalj što znači…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose, ili si glup ili se praviš glup. Srpska crkva se bavi isključivo biznisom: Prave stanove za tržište, imaju hotele, poslovne prostore… i iznose desetine miliona godišnje iz Crne Gore. Još čekam da napišete đe se srpska crkva pominje u Crnoj gori prije 1918-e.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, ako je za tebe biznis to što su hramovi Mitropolije puni naroda nedjeljom i praznicima, onda si u pravu. Kao što vidiš, tvoja NVO ne radi nijedan dan, osim ako izdaju poneko saopštenje. Nego, nikako da odgovoriš, kada su i odakle tvoji preci došli u Moraču?

Tomos
Gost
Tomos

Ovo nije moj nivo ali uredu, gotovo svake godine ljetujem u objektu Katoličke vjerske zajednice u Boki, i što treba da ih optužim za “biznis”. Ne sprdaj se, i ti u Petnjici da možeš bi to radio…

razocarang i
Gost
razocarang i

Stara Podgorico.mnogo se eksponiras a malo znas.Dobro bi bilo,za tebe,a i za citaoce portala ,da napravis jednu godinu pauze.Mislim da je to dovoljno vremena da udjes,koliko toliko u zivot i funkcionisanje Religija. Na pocetku,da cu ti polazne osnove,sto se tice vjerskog biznisa. Katolicka Crkva u Hrvatskoj raspolaze sa preko 50 hotela,u svim turistickim mjestima i vecim gradovima. Cak u vrijeme… Više »

andro
Gost
andro

i da kupuju kola od 100000 eura. Naravno da mogu. Ali pitanje je je li to u redu? Treba Kacavendu pitat on je prava osoba za ta moralna pitanja

Tomos
Gost
Tomos

I avion su naručili….

Pracka
Gost
Pracka

Izmisljena “crkva” je dobila 50H. Koja nema dva vjernika i koja bi da pravi novu naciju? Aloo bree, kakav je to nacin. Dukljani idite nedje drugo pa pravite novu rasu (crveni hrvati) , CG je drzava crnogoraca i srba a ne dukljana.

TEMSI
Gost
TEMSI

Ko pravi novu naciju? Ne laprdaj! Crnogorska nacija je starija od srpske nekoliko stotina godina. Mućni tom glavurdom!

Džoma Dirka
Gost
Džoma Dirka

Šta o ovom i ostalim pitanjima ima da kaže naš uvaženi mitropoljit Amfilohije i njegov drug pravnik Džomić? Valjalo bi da čujemo njihovo mišljenje kao i stav profesora Radulovića i gospodina Marka Milačića. Takođe ne bi bilo loše da se javi i gospodin Emilo Labudović kao veliki poznavalac ovih pitanja u CG.

Prijatno
Gost
Prijatno

Eno se Darko žali da prigovaraš za obrok. Te neslano, te hladno… Ajde, ajde, Duka jedva čeka!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Prijatno, šta ćeš od priloga danas?

Prijatno
Gost
Prijatno

Možeš sad pjevat, kad si se nabuca. Nemamo isti jelovnik, ti, Darko i lažni Ibro imate povlastice!

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Zabraniti ovom Vučiniću da se pojavljuje u medijima.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Serdar_mne, zabraniti Džomi da se vrati kući u Kragujevac! Navalila četničija na Crnu Goru…dokle?????

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

I albanija isto, sta mislis Crnogorski oro???

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Pare na sunce Srbi. Da vidimo koliko ste steknuli para za unistavanje CG u nekOM novom ” TERORISTICKOM AKTU “

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Idi u Ul i ba i se tvojima

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Stevice Brateeeeee

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Naravmo da je nepravedna raspodjela finansiskih sredstava, sva ova sredstva opredjeljena kao pomoc treba usmjeriti kao i mnogo druga na povecanje min. zarade na barem 500€. Narod samo cuti i glrda a sve ove krvopije(pocev od politicara pa na dalje….) kao nesto svadjaju se i bore se za bolji zivot i prava tog istog naroda. I vi iz CDM vise… Više »

Sigurica
Gost
Sigurica

Alooo Šojići…. Đe su pare???

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Ne griješite se, samo iznajmljivanje kostima iz muzeja košta poprilično para! Još kada putujući cirkus krene sa tendom(šatrom), troškovi dodatno rastu! Najbolja tačka dje je glavni glumac Miraš, glumi Mitropolita, a Stevo mu suflira, uz pratnju evivača košta enormno! A vi se žalite na Total TV? Ma ‘ajte!

Koverta
Gost
Koverta

Za Steva I Miraša 50.000. Još se kao nešto bune. Vjernika ionako nemaju.

PTT
Gost
PTT

je li stevo izvukao kakovi starozavjetni dukljanski mač iz kamena , dobor bi dosao za enterijer za vilu da ne rečem koju.

crnogorac
Gost
crnogorac

Ovo je udarna vijest u državi koju potresaju kriminal i korupcija? Rekao bih vam sram vas bilo ali za to morate imati obraza.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

crnogorac, daleko si ti od Crnogorca, nemaš ti za to alat! Živjela CPC na vjeki vjekova!

PTT
Gost
PTT

oće li bit kakovih radnih mjesta u onu vilu na goricu.

PTT
Gost
PTT

oće li bit što o četnjacima danas ? da ne propuštim štivo.

Hilssa
Gost
Hilssa

Koga briga za ovo, nego da vidimo dalje šta ima Duško Knežević.

vojvodank
Gost
vojvodank

Ajmo malo o kovertama cdm dosta je bilo podjela i crkvi nemoj da ste neobavijesteni
vrijedjate inteligenciju.

Joko
Gost
Joko

Nikada nije postojalo veće zlo u CG od sekte spc.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Joko …. ljubim te u oko.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Jeste i trajalo je 500g

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Joko, isto to je tvrdio Mustaj kadija u Gorskom vijencu. I njemu je smetao svako ko ,, Krstu služi, a Milošem živi”.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Oprem dobro, u kojoj crkvi je kršten Aca Palikuća?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crnogorko, na koga ,,Acu” misliš?

Crmnicani
Gost
Crmnicani

Okupatorska organizacija, pogledajte Dzomica pravis izvanjac

PTT
Gost
PTT

a velečasni žika smederevac ?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Zna se ko je u CG okupator, znaju to Crrmničani. Niko tamo nije protiv SPC, to znam lično

NIkola
Gost
NIkola

treba ukinut sve crkve i sve religije

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

I ja se slazem sto se tice NVO CPC.

Jovanović
Gost
Jovanović

Bruka i sramota. U Crnoj Gori živi 70% pravoslavaca, a od toga 90% su pripadnici SPC, a kad se pare daju iz budžeta od poreza koje plaćaju ti građani i vjernici, onda SPC dobije najmanji dio. Dajte vi pare iz svoga džapa, kao Knežević što vam je davao, a naše pare dajte našoj crkvi.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Po “tvojoj statistici” DF i ostale četničke partije bi dobijale sve izbore sa ubjedljivom većinom. Jesi li ti radio istraživanje? Zanimljivi procenti.

Galeb
Gost
Galeb

Rekao mu je Dzomic iz ,,pouzdanih” izvora.Prica se u Valjevo.

G-aleb
Gost
G-aleb

Brate moj, pouzdani!

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Bravo za CDM. Forsirati ove teme i najbolje bi bilo da o njima pišu Andrej Nikolaidis, Šok Radojičić, Bokser Popović, Ranjo Djonović, Blagota Eraković, Živko Andrijašević, Novak Adžići i Stevan Vučinić. Da se usmeri pažnja naroda na bitne i krucijalne stvari !!! Upotrebiti sva sredstva za onesvješćivanje nepismenog i pomalo priglupog naroda….

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ibro Dirka, čast ovim ljudima sa “tvog” spiska, slobodno im dodaj sve nas, prave Crnogorce koji se otvoreno stide tebe i takvih!

Meta Aljpi Aljb
Gost
Meta Aljpi Aljb

I tebi ću kapicu, vaterpoljističku, ka i njima! Hairli bilo.

Oli
Gost
Oli

Ibro,brini ti o tvojoj, Beogradskoj patrijasiji

C G
Gost
C G

Van iz Crne Gore! Ovdje ima mjesta samo za dobronamjerne ljude, ovaj nije takav!

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Vucinic?Zenka? Na nijh mislis?

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Jedan dan CDM o SPC …
Drugi dan CDM o Srbiji i Srbima …
Treći dan CDM o SPC …
Četvrti dan CDM o Srbiji i Srbima …
Peti dan CDM o SPC …
Šesti dan CDM o Srbiji i Srbima …
Nedeljom o SPC , SRBIJI i Srbima …

Stevo mutni
Gost
Stevo mutni

A žališ se da Srbi nijesu zastupljeni?

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Dobro de pustite crkve no sto bi sa snimcima koje izbaca Dusko Knezevic najbolji prijatelj Mila Djukanovica? Cim prigusti svadjate narod vec odavno ustaljenim nacinom sa crkvama. E dosta je bilo valjda smo se vise opametili.

sveti tajo
Gost
sveti tajo

U Crnoj Gori je doslo vrijeme da drzava opredeljuje najvise novca islamskoj zajednici…xaxaxa bravo Crna Goro,Lovcen nam je otac sveti …strasno.Pazi ovu zlobu of vucinica ,stidi se ,radis protiv svog naroda ,Mirasa odrzavaju drugi vjerski pripadnici?Pa koji to pravoslavac moze progutati,da nam to rade jer nas vole i zele nam dobro…Stevo I grupacija oko njega put Dobrote jer kad ovo… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

” tajo”, ostavi ti Vučinića na miru. Svaka mu čast za pregalaštvo i borbu za očuvanje crnogorske časti Crkve naših prađedova. Od mene mu ljudski blagoslov za ovaj sizifovski trud, za časno mjesto Crnogorca u crnogorskoj državi. Da je sreće pa da svi Crnogorci budemo Stevo i sačuvamo i vratimo sve što je naše! Bogomi će mnogo toga zavisiti baš… Više »

Send this to a friend