Društvo

Vuković: Glavni grad partner u izgradnji novih zdravstvenih ustanova

Formiranje zajedničke radne grupe sačinjene od predstavnika Glavnog grada i Kliničkog centra Crne Gore u cilju pružanja kvalitetnijih usluga i stvaranja boljih uslova u okviru te zdravstvene ustanove za sve građane dogovor je današnjeg sastanka gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i direktora Kliničkog centra Crne Gore Jevta Erakovića.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivirati saradnju dvije institucije i kroz zajednički angažnam stručnih gradskih službi i menadžmenta Kliničkog centra rješavati sve potrebe i probleme koji su od interesa za građane i podizanje zdravstvenog sistema na viši nivo.

Gradonačelnik Vuković je istakao da rukovodstvo Kliničkog centra može da računa na bezrezervnu podršku nove gradske uprave, kako u pružanju servisnih usluga nadležnih gradskih službi, tako i u dijelu realizacije kapitalnih investicija kao što je izgradnja novih klinika i zdravstvenih ustanova u Podgorici jer je to interes svih građana glavnog grada.

On je saopštio da je Klinički centar posebno važna institucija i da će Glavni grad biti pouzdan partner u rješavanju dogovorenih zajedničkih aktivnosti kako bi unaprijedili postojeće stanje i ambijent Kliničkog centra, uzimajući u obzir njegov značaj, ne samo za Podgoricu nego i čitavu Crnu Goru.

Direktor Kliničkog centra Eraković je zahvalio Gradonačelniku na razumijevanju i podršci i upoznao ga sa najznačajnijim aktivnostima i planovima Kliničkog centra u narednom periodu koje će doprinijeti većem kvalitetu zdravstvenih usluga i efikasnijem radu ustanove na čijem je čelu.

On je izrazio uvjerenje da će saradnja Glavnog grada i Kliničkog centra na obostrano zadovoljstvo ubuduće biti još intenzivnija i posvećena opštem interesu jer je Klinički centar srce zdravstvenog sistema naše države.

M.D.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend