Društvo

Vuković: Krivokapić dobio stan od 123 kvadrata, a ja otplaćujem kredit narednih 17 godina

Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je tokom današnje sjednice lokalnog parlamneta da živi u stanu koji je uzeo na kredit i kojeg će otplaćivati narednih 17 godina, a da je premijer Zdravko Krivokapić dobio stan od 123 kvadrata, u koji nikada nije ušao. Vuković je poručio da su mnogi koji su problematizovali pitanje dobijanja stanova pod povoljnim uslovima, sada najglasniji u kritikama.

Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Božović prethodno je kazao da su u preduzeću “Sportski objekti” stanovi podijeljeni bez zakonske procedure, odnosno bez konkursa i da to njega boli. On je naveo da je od osam stanova, šest na konkurs objavljeno, ali su dva mimo toga dodijeljena.

“Od ta dva, jedan je dobio direktor Vojislav Marković, a drugi njegova saradnica. Marković je 2009. godine dobio stan od Dječijeg saveza. Ne bi trebalo da stanove dobijaju oni koji su ih već dobili”, poručio je Božović.

Vuković je poručio da, ukoliko je direktor Sportskih objekata dobio stan mimo procedure, pretpostavlja i da postoje pravni mehanizmi da stan bude oduzet.

“Niko nema pravo, dok sam ja gradonačelnik, da se ponaša osim po zakonu. Ali, možda boli neke druge ljude što sličan princip važi i na državnom nivou, pa Vas ne čujem da govorite o tome. Ja sam univerzitetski profersor, živim u stanu koji sam uzeo na kredit, otplaćivaću ga narednih 17 godina. Predsjednik Vlade je od tog istog Univerziteta dobio stan od 123 kvadrata u koji nikad ušao nije. Zato jer ima imovinu prijavljenu u drugoj opštini. Zbog čega, zbog poreza, i čitava Crna Gora zna”, rekao je Vuković.

Božoviću je poručio da to javno kaže, kako bi dokazao da je onaj isti odbornik kakvog ga pamti – korektan i onaj koji vodi kvalitetan politčki dijalog.

“Moj kolega, profesor 123 kvadrata stan pored kuće u Herceg Novom, a ja stan na kredit narednih 17 godina. Možemo redom. Neki koji su probelmatizovali to pitanje, a dobili su stanove od države vrijednosti 100 hiljada a plaćali 20.000 eura, sada su najglasniji. Mene bi bilo sramota, a to ne može da kaže predsjednik Vlade i neki koji će se prepoznati u mojoj diskusiji”, jasan je Vuković.

J.L.

21

avatar
1000
17
4
0
 
20
Feđa PerovićTihanaBeharovic serifRuzaLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Feđa Perović
Gost
Feđa Perović

Zar premijer ne živi u kući iza “RadojaDakića”, zar premijer nema vilu “Sloga” u Bijeloj sa pet apartmana, nelegalnu, koju izdaje i ne plaća porez na tu djelatnost, zar…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovaj je jos i populista !

Straska
Gost
Straska

Svi sto dodjose odnekuda odmah dobijaju i posao i stan a rodjeni podgoricani cekaju po birou za posao i nemocno gledaju kako se tretiraju kao neradnici i nesposobnjakovici dokle ce ovo biti ovako i postojili iko da nas zastiti od nepravde

Nada Bojanić
Gost
Nada Bojanić

Ivane,budući Predsjedniče Crne Gore!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

varos
Gost
varos

Mlad si pa ces ga na vrijeme otplatiti.

Elektra
Gost
Elektra

I to bez konkursa

Mileva
Gost
Mileva

E moj gospodine Vukovicu.Jos mi neznamo ko je na vlast.Zalosno je, sto se desava.Svaka ti cast.

Crni
Gost
Crni

Najgoreu svemu ovome je sto ste vi svi isti

DaFi
Gost
DaFi

Ugrožena srbadija.. Evo primjera kako su “ugroženi”. A ima primjera zaista i previše… Gradonačelniče vama svaka čast

Milena
Gost
Milena

Ponosna sam sto makar postenj covjek vodi ovaj grad

Ranko Radza
Gost
Ranko Radza

Moj Ivane, oni misle da nema postenog politicara. Svaka ti cast, kapa dolje za sve sto radis za ovu Podgoricu!

Realnost
Gost
Realnost

Ugrozeni srbin dobija stanove, a crnogorac otplacuje kredite, kakva paralela 🙂

Marta
Gost
Marta

Tako je Gradonacelnice! Krivokapic i Bosnjkak dobili stanove za male pare, a najglasniji su sa tezom da ostali vise ne mogu dobijati stanove po posebnim uslovima. Kazu oni da sad svi treba da dizu kredit ako hoce stan (na cijeli iznos cijene stana). Zasto oni nisu ako je to tako jednostavno sa nasim primanjima?

Kaca
Gost
Kaca

Tako je ! Konacno neko da kaze istinu. Toliko o ugrozenim Srbima

Dobrila
Gost
Dobrila

Kako se ugrozeni i premijer i Branka Bosnjak isto. I ona je stigla stan da dobije

mislim
Gost
mislim

Ivane Krivokapic ima petoro djece,zasluzio je i veci.

Ruza
Gost
Ruza

Ima i sa vise djece pa su na socijalu.

Tihana
Gost
Tihana

Okle sad petoro? Sto čine ovi vjernici, kote se kao zeke…

Broj 1
Gost
Broj 1

Bravo, Ivane!

Joksim
Gost
Joksim

Treba istinu pricati,ja radim na Ucg,pr.Krivokapic ga je dobio pod istim uslovima kao i svi profesori,iako se meni kao obicnom radniku nije svidio nacin dodjele jer nismo imali sanse u dodjeli,a najbitnije je da je taj pravilnik donijeli ljudi pripadnici tvoje partije,a mnogi su Dps kadrovi dobii stan i plus kredit,vi bar znate kako se posteno dijele stanovi,samo neznam dje… Više »

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

De abazovic da pokrene postupak kako je krivokapic dobio stan a ne zivi u njemu ? Hajde abazovicu vidis sta tvoja druzina radi ? Poker ni abazovicu kako je knezevic i mandic JOS na slobodi ?

Send this to a friend