Društvo

Za kotorsko Osnovno tužilaštvo lažna prijava požara nije krivično djelo

Kotorskoj Službi zaštite i spašavanja sinoć je u 22 sata i 19 minuta telefonom dojavljen požar na stambenom objektu u dobrotskom naselju Kamp.

“Za nekoliko minuta na lice mjesta, koje je dojavom naznačeno, stiglo je osam vatrogasaca sa dva vozila. Spasiocima je ostalo da konstatuju da na pomenutoj lokaciji nema požara, da ne gori montažna kuća i da je dojava bila lažna”, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Kako je istakao, ovakvo ponašanje onoga ko je lažno prijavio požar, zbog čega je na noge podignuta jedinica i upućena na teren, mora biti sankcionisano.

“Uznemirena je i javnost, jer se požar na stambenim objektima oglašava zvučnim signalom, odnosom sirenom, kada je u pitanju ova vrsta požara”, objašnjava Mandić.

Nije normalno da se neko poigrava sa Službom zaštite i spašavanja na ovaj način, kaže kotorski komandir, jer se mobiliše značajan dio jedinice.

“Što bi se dogodilo da se i na drugim lokacijama zaista dogodio požar ili neki od oblika hazarda, na kojima je potrebna reakcija kompletnog sastava. Zbog nečijeg hira ili loše namjere, što će se svakako utvrditi istragom, moralo je da se angažuje ljudstvo i tehnika i da se obezbijedi popuna jedinice i njena potpuna mobilnost za vrijeme trajanja intervencije”, navodi.

Mandić je kazao da je kotorskoj policiji podnio prijavu protiv lica sa čijeg je telefona upućen poziv Službi zaštite i spašavanja.

To lice, objasnio je on, nije iz Kotora, ali zbog dalje istrage nije želio da iznosi druge podatke.

“Zbog činjenice da je montažno naselje Kamp proglašeno visokorizničim kada su požari u pitanju, u stanje pripravnosti je stavljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Perasta”, kazao je Mandić.

On je saopštio da je na lice mjesta došao gradonačelnik Kotora Željko Aprcović, kao i pripadnici kotorske policije i komunalne policije.

Skala radio nezvanično saznaje da kotorsko Osnovno tužilaštvo lažnu dojavu nije okarakrerisalo kao krivično djelo.

Ko bi bio odgovoran da se tokom odlasku na intervenciju, na osnovu lažne prijave, dogodila saobraćajna nesreća, sa teškim posljedicama po ljudstvo i tehniku i da li je ovo poruka onima bez savjesti da se ne boje ruke pravde, pitanje je za pravosudni sistem Crne Gore.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
LjutaMongroCika mikiPravnikSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Ma samo ga debelo udariti po novčaniku! 1000€ kazne i nikad više neće se igrati!

Cika miki
Gost
Cika miki

Ovo bez krivicne prijave ne moze zaustavit ove ljubitelje cg, u suprotnom sudije koji ovo ne uzmu za ozbiljan prekrsaj i krivicno ne procusiraju, neka ustupe stolicu sudiji koji ce radit svoj poso

Pravnik
Gost
Pravnik

Jeste li čitali onu bajku o pastiru koji je dva puta obmanjivao seljane da mu je vuk napao ovce,pa treći put kad mu ih stvarno napade niko mu ne priteče u pomoć,te mu vuk pojede sve ovce!?Pazite lažni dojavljivači da se i vama to ne desi!

Ljuta
Gost
Ljuta

Seljani nisu bili placeni kao vatropirci

Sova
Gost
Sova

Svi naši problemi bi se riješili ako bi u tužilaštvu i sudstvu sjedjeli neki roboti bez duše.

Ljuta
Gost
Ljuta

E ba sudije i tuzioci imaju dušu

Niki
Gost
Niki

Oooo kukavno CG tužilaštvo ugašeno!

Send this to a friend