Društvo

Za podzemni prolaz u Kotoru dali 90.000, a niko ga ne koristi

Foto: Skala radio

Podzemni prolaz u kotorskom naselju Dobrota liči na napušten prostor, zapušten i prljav, sa zidovima ispisanim raznobojnim grafitima i prizemnim porukama.

Tuda više niko ne prolazi, pa čak ni đaci, zbog kojih je prolaz uglavnom građen, iako je osvijetljen.

Izgradnja pothodnika u Dobroti počela je prije šest godina radi bezbjednosti djece i sigurnog prelaska izuzetno frekventne saobraćajnice na putu prema osnovnoj i srednjim školama u ovom kotorskom naselju.

Opština je tada za izgradnju prolaza izdvojila 90.000 eura.

Foto: Skala radio

Lokalna uprava je tada smatrala da bi pothodnik umnogome riješiti dugogodišnji problem saobraćaja u ovom dijelu naše opštine, gdje je gotovo svakodnevno dolazilo do kolapsa, budući da je u blizini put prema školama.

Kako je za Skala radio kazao Rato Brajković, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, o prolazu je razgovora i da ovih dana će ih intenzivirati.

“Jedan od prijedloga je da se poslovni prostori daju nekome na korišćenje, nekome ko će voditi računa o pothodniku i održavati ga. Biće u funkciji i video nadzor, tako da će se spriječiti dalja devastacija ovog prostora, koji konačno mora biti stavljen u funkciju”, poručio je on.

12 Komentara na "Za podzemni prolaz u Kotoru dali 90.000, a niko ga ne koristi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend