Društvo

Za rehabilitaciju u Igalu skoro tri miliona eura

Institut Dr Simo Milošević u Igalu

Na rehabilitaciju u Institut “dr Simo Milošević” u Igalu prošle godine upućeno je 4.095 crnogorskih građana, što je Fond za zdravstveno osiguranje (FZZO) koštalo oko tri miliona eura, saopšteno je Dnevnim novinama iz Fonda.

Naime, preliminarni podaci Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore za 2018. godinu, pokazuju da je najviše osiguranika u Igalo upućeno iz Podgorice, a najmanje iz Šavnika. Na rehabilitaciju u Igalo poslati su zbog, kako je rekao DN portparol Fonda Amer Ramusović, ortopedskih implantanata zglobova kukova i koljena, te akutnog infarkta miokarda.

U odnosu na 2017. prošle godine na rehabilitaciju u Igalo upućeno je skoro sedam odsto više osiguranika što je, kazao je Ramusović, državu koštalo više za skoro 96.000 eura ili 3,41 odsto.

“Prema preliminarnim podacima za cijelu 2018. godinu na rehabilitaciju u Institut “dr Simo Milošević” Igalo upućeno je 4.095 osiguranika što je u odnosu na 2017. godinu više za 265 osiguranika ili za 6,92 odsto. Za rehabilitaciju osiguranika Fonda u 2018. godinu, Institut “dr Simo Milošević”Igalo fakturisao je 2.909.610,29 eura što je za 95.942,12 eura ili za 3,41 odsto više nego u 2017. godini”, precizirao je Ramusović.

Najviše osiguranika na rehabilitaciju u Institut “dr Simo Milošević”Igalo, kako je istakao, uputio je Konzilijum za medicinsku rehabilitaciju (Igalo) a najviše osiguranika upućeno je zbog ortopedskih implantata zglobova kukova i koljena 812, Akutnog infarkta miokarda 487, multipla skleroza 366, 307 osiguranika po osnovu dijagnoze Spastična cerebralna paraliza, 67 Cerebrovaskularne bolesti i slično.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujović D.
Gost
Vujović D.

Ovako je bilo dok je vodio dps. Ako jr kupi Žarko ce tek da vidimo.

Podgorica
Gost
Podgorica

Imala sam privilegiju da koristim usluge Instituta preko Fonda. Prezadovoljan sam se vratio u PG. Sve je na vrhunskom nivou. Bravo za menadzment.

budala
Gost
budala

“Imala” I “prezadovoljan” zensko ili musko?

Send this to a friend