Društvo

Za sanaciju mosta u nikšićkoj Župi oko dvije hiljade eura

Nikšić

U selu Bjeloševina, u Župi Nikšićkoj, počelo je saniranje mosta na glavnoj saobraćajnici ka tom kraju, a radove vrijedne oko dvije hiljade eura finansira Opština iz budžeta.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa Nikšićka, Dragoljub Radulović, saopštio je da su mještani na sanaciju tog mosta čekali 20 godina i podsjetio da su radovi uslijedili nakon njihovog zahtjeva i dogovora sa lokalnom upravom.

“Dosadašnje stanje predstavljalo je veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju, a u minulim godinama se na tom mjestu dešavao veliki broj saobraćajnih nezgoda, od kojih neke sa teškim posledicama”, rekao je Radulović.

On je ukazao da je to samo jedna od mnogih kritičnih tačaka na glavnoj saobraćajnici prema Župi i najavio da mještani uskoro očekuju i početak sanacije klizišta u selu Liverovići.

U Župi je prethodnih dana, shodno dogovoru sa ranijeg sastanka rukovodstva opštine Nikšić i Savjeta mjesne zajednice, nastavljeno asfaltiranje seoskih ulica u Kutima, Oblatnu i Zagradu, što je preostala obaveza iz prošle godine.

“Do kraja jula održaće se sastanak predstavnika Opštine i mjesne zajednice kada će biti precizirane prioritetne ulice za asfaltiranje u ovoj godini, shodno prethodnom dogovoru kada je definisano da će ista dinamika biti i u narednoj i 2020. godini. Tako će se znatno poboljšati seoski putevi koji su bili u veoma lošem stanju”, saopštio je Radulović.

Savjet je sa Opštinom dogovorio da se do septembra uradi i glavni projekat za saobraćajnicu prema Župi Nikšićkoj, kada će se održati sastanak sa predstavnicima Vlade Crne Gore, opštine i firme Uniprom metali koja eksploatiše rudu iz tog kraja, kako bi se za te radove obezbijedilo novac.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend