Društvo MIHAILO VOLKOV: USPJELI SMO DA VRATIMO POVEZANOST MLADIH SA VOJSKOM CRNE GORE

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Volkov

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo još 141 kanditata. Riječ je o vojnicima po ugovoru, koji će biti raspoređeni u Pješadijskom bataljonu, Bataljonu za borbenu podršku i Cetu za vezu i elektronsko ratovanje. Pored toga, podsjećamo, u aprilu ove godine primljeno je 79 vojnika po ugovoru.

Prema riječima generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Mihaila Volkova, navedene brojke su rezultat višegodišnjeg nastojanja tog resora da stvori imidž Vojske Crne Gore kao poslodavca od izbora.

Na tom putu, naročito se vodila briga o savremenim trendovima i o preferencijama nove generacije milenij alaca.

“Deset godina uspješnih reformi, od sticanja nezavisnosti i formiranja Vojske Crne Gore je rezultiralo ostvarenjem jednog od glavnih državnih spoljnopolitičkih ciljeva pridruživanje Sjeveroatlantskom savezu. Zadatak, vrlo intenziviran u prethodnim godinama, bio je kreiranje imidža Vojske kao poslodavca od izbora, posebno prateći puls nove generacije milenijalaca i njihove preference u dijelu zapošljavanja”, kazao je Volkov u razgovoru za Dnevne novine.

Ipak, kako je istakao, nikada nije zaboravljena istorijska uloga Vojske i njenog značaja za društvo.

“Ključnu ulogu, odnosno olakšavajuću okolnost u približavanju Vojske i vojne profesije je predstavljao istorijski kontekst i značaj Vojske za društvo, što je svakako svrstavalo na posebno mjesto u umovima građana i što se taj osjećaj prenosio iz generacije u generaciju. Svi znamo da je ekivalent službe u Vojsci služba državi, ogroman zadatak, satisfakcija i odgovornost. Suvišno je podsjećati da biti vojnik u Crnoj Gori, oduvijek je bila posebna čast, da su vojna tradicija i ljubav Crnogoraca prema svojoj državi, kao osnovna zajednička vrijednost, opšte poznate činjenice”, napominje Volkov.

Prema njegovim riječima, nemjerljiv je doprinos crnogorskog ratnika stvaranju slobodarske Crne Gore koja je, iako mala, uspješno odolijevala mnogo jačim neprijateljima.

“Biti pripadnik Vojske Crne Gore znači biti onaj koga krase epiteti poput čojstva i junaštva, plemenitosti, humanosti, hrabrosti, požrtvovanosti, jednom riječju, svih najboljih ljudskih osobina. Uz sve navedeno, biti vojnik u Vojsci Crne Gore, znači biti ambasador mira, znači biti onaj koji ima duboko razvijen osjećaj patriotizma i svijesti o tome da je Vojska sinonim očuvanja mira, stabilnosti i mirnog sna svih građana Crne Gore”, navodi Volkov.

S druge strane, kako ističe, uklapajući se u moderni kontekst, Vojska Crne Gore koja jača u skladu sa savremenim trendovima, danas predstavlja instituciju koja mladima, prije svega, nudi karijeru kroz izuzetan profesionalm razvoj.

“Karijerne mogućnosti su obezbijeđene i naravno namijenjene svima u sistemu u skladu sa njihovim ambicijama, željom za usavršavanjem, odgovornošću i profesionalizmom. Pored profesionalnog, znamo da Vojska utiče i na lični razvoj stvaranjem zdravijih, spremnijih i sposobnijih generacija, posebno zahvaljujuci sportu, koji ima veliku ulogu u životu jednog vojnika. Takođe, razvoj drugih vještina kao što su liderske sposobnosti, timski rad i slično nije zanemarljiv”, napominje Volkov.

Uzimajući u obzir ove dvije polazne osnove, istorijski i moderni kontekst, Volkov ističe da je Ministarstvo odbrane, u prethodnom četvorogodišnjem periodu, vrlo koordinisanim i planskim aktivnostima, uspostavilo nesvakidašnju direktnu komunikaciju sa mladima, dozvoljavajući najboljima službu i stvarajući saradnju putem zajedničkih projekata sa srednjoškolskom populacijom. Rezultat je, kako kaže, zavidan, s obzirom da je veliki broj mladih ljudi ušao u sistem.

“Najbolje je ilustrovati činjenicama, pa je tako od 2016. godine 60 kadeta upućeno na obrazovanje na najprestižnijim vojnim akademijama u savezničnim državama, dakle 60 budućih perspektivnih oficira, sa izuzetnim akademskim i vojnim referencama. Samo u 2020. godini upućeno je 24 kadeta, što je najveći broj do sada (očekuje se upućivanje kadeta na vojnu akademiju Turske)”, kazao je Volkov.

Osim toga, u trogodišnjem periodu primljeno je 515 vojnika po ugovoru, samo u 2020. godini 220, a po zadnjem oglasu najveći broj, 141.

“Važno je napomenuti veliku bazu prijavljenih kandidata iz kojih je moguće izabrati najbolje. Starosna struktura, iz razloga što je riječ o najbrojnijoj kategoriji kadra, znatno je smanjena, što je jedan od strateških ciljeva koji se odnosi na podmlađivanje kadra i stvaranje agilnije Vojske koja je spremna da odgovori zahtjevima koji se podstavljaju pred nju”, objasnio je Volkov.

Danas se, ističe, možemo pohvaliti najmlađim i najraznovrsnijim vojnim kadrom do sada, jer su preduzete aktivnosti uticale na poboljšanje starosne i polne strukture, što povratno utiče na sposobnost Vojske.

“Iako je veza mladih sa Vojskom oslabila ukidanjem obaveznog služenja vojnog roka, možemo se usuditi reći da, zahvaljujući rezultatima koji govore sami za sebe, kao i istraživanjima javnog mnjenja, povezanost se vratila u pravi kolosijek, na mnogo bolji i kvalitetniji način”, zaključuje Volkov.

Volkov navodi da je dobrovoljno služenje vojnog roka, koje se implementira od prošle godine, završio 151 vojnik.

“Na taj način se stvara baza rezervnog sastava, međutim povratno imamo i veću povezanost sa licima koja su završila dobrovoljno služenje jer veći broj njih aplicira kasnije za službu u Vojsci. Koliko je primljeno u najnovijem pozivu u okviru koga smo raspisali 50 mjesta, biće poznato u narednim danima, a mogu samo reći da ih je više nego što smo tražili”, predočio je Volkov.

141 VOJNIK PO UGOVORU PRIMLJEN JE NAKON POSLJEDNJEG KONKURSA VOJSKE CRNE GORE

lako je veza mladih sa vojskom oslabila ukidanjem obaveznog služenja vojnog roka, možemo se usuditi reći da, zahvaljujući rezultatima koji govore sami za sebe, kao i istraživanjima javnog mnjenja, povezanost se vratila u pravi kolosijek, na mnogo bolji i kvalitetniji način

Zadatak, vrlo intenziviran u prethodnim godinama, bio je kreiranje imidža Vojske kao poslodavca od izbora, posebno prateći puls nove generacije milenijalaca i njihove preference u dijelu zapošljavanja

Send this to a friend