Društvo

Zabjelčanin prešegao kabl, građani bez interneta

Više od 800 domaćinstava na  Zabjelu ostalo je danas bez interneta, telefona i televizije, jer je Telekomov kabl, kako tvrde neki od žitelja Zabjela,  motornom šegom prekinuo mještanin Vanja Đurišić.

Ovo nije prvi slučaj kidanja kabla, jer je to učinjeno i prošle sedmice, kada su ekipe Telekoma sanirale štetu uz asistenciju policije.

Kompanija Telekom najavila je da će problem riješiti što je prije moguće.

“Radovi u Jerevanskoj će biti nastavljeni u najkraćem mogućem roku i kada se za to ponovo obezbijede uslovi i asistencija policije, kako bi omogućili nesmetano korišćenje servisa za sve korisnike sa Zabjela. Zbog postojanja očigledne namjere da uprkos radovima na sanaciji, kablovi ponovo budu prekinuti i servisi onemogućeni za gradjane Zabjela, Telekom radi na implementaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti za korisnike i kompaniju”, poručuju iz ove kompanije.

Napominju da je Telekom za velik broj korisnika sa Zabjela prethodno omogućio besplatne zamjenske servise, uslugu “TV za sve” i mobilni internet, a jedan broj korisnika prebačen je na optiku, pa mogu nesmetano koristiti sve servise kao i ranije.

“Nakon što su ekipe Telekoma prošle sedmice, uprkos olujnom nevremenu i otežanim uslovima, ulaganjem velikih napora i uz asistenciju policije uspjele da saniraju veliki dio štete koja je pričinjena na infrastrukturi u Jerevanskoj i povežu oko 820 korisnika na mrežu, kablovi su danas ponovo prekinuti pa su korisnici sa Zabjela ponovo ostali  bez servisa fiksne telefonije, interneta i Extra TV-a”, kažu u Telekomu.

Kao što je najavljeno, korisnicima će biti omogućeni besplatni servisi u trajanju od mjesec dana, a njihovi računi biće umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis.

Kompanija je otvorila i posebne besplatne telefonske linije: 067551100, 067551133 i 067556699 (besplatni pozivi iz Telekom mreže) kako bi korisnicima sa Zabjela omogućili da u svakom trenutku mogu dobiti najnovije informacije vezano za rješavanje ove situacije.

M.D. 

Send this to a friend