Društvo

Zabranjena vožnja bicikala i električnih trotineta u Tivtu

Foto: Opština Tivat

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat saopštio je da se na gradskom šetalištu obala Pine, ulici Maršala Tita i šetalištu Iva Vizina od 19 do 23 časa svakog dana zabranjuje saobraćaj za bicikle i električne trotinete.

“Navedena mjera se sprovodi uslijed povećanog broja korisnika gorenavedenih prevoznih sredstava na šetalištu, koji se kreću velikom brzinom i time ugrožavaju bezbjednost šetačima, a naročito izazivaju opasnost za djecu”, istakli su u Opštini Tivat.

Električni trotinet, foto: Pixabay

U toku je, dodaju, postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije kojom se definiše navedena zabrana i po kojoj će postupati nadležni organi.

“Ovom prilikom molimo korisnike navedenih prevoznih sredstava za razumijevanje, jer cilj nam je prvenstveno bezbjednost, kako djece i šetača, tako i samih korisnika ovih prevoznih sredstava”, poručuju iz Opštine Tivat.

48

avatar
1000
32
16
0
 
44
Sa morske obale369TivcaninMarionšetač
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sa morske obale
Gost
Sa morske obale

Treba zabraniti djece da voze bicikle i trotinete, jer se od djece i njihove vožnje ne može ići bezbijedno šetalištem ni u Kotoru. Šetališe nije dječje igralište, a djeca nisu punoljetna lica da mogu učestvovati u saobraćaju.

šetač
Gost
šetač

Valjda posle Tivta zabrane i u Herceg Novom na Šetalištu jer postaje preopasno tokom cijelog dana

Commentator
Gost
Commentator

A oce li ko zabranit skutere?

Vidoje
Gost
Vidoje

Svaka čast! Treba primijeniti na čitavu državu, posebno na primorje.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Zar je ovolika gužva. Kao na sliku.

Kotor
Gost
Kotor

Dako se ko sjeti pa da istu mjeru zabrane sprovede i u Kotor, jer izinusmo, pogotovo u Dobroti na šetalištu.

Jelena
Gost
Jelena

Treba uvoditi red , da od pinočea buke ,galame ne bude.Zatokomunalna policija treba dežurstva da ima , pijanih , nevaspitanih pun Tivat.Nocni klubovi , diskoteke , proizvodnja bilo koja noću, van grada.Pozdrav za bivšeg gradonačelnika Kankarasa, koji je imao u njega i znanja kako treba Tivat da funkcioniše, da štiti interese gradjana.Nema više toga.!

Slavko
Gost
Slavko

Ovo prigradsko naselje jos postoji?

Marion
Gost
Marion

Ja ne znam da li se vi sprdate da ovo podrzavate ili ste ozbiljni. Umjesto da zabranjujemo auta, razvijamo gradski prevoz, i da gradimo biciklisticke staze, mi suprotno radimo. Stvarno u ovoj drzavi nema napretka pa da imamo sve pare ovog svijeta kad smo zatucana nacija

Haris
Gost
Haris

Gradski prevoz aaaaahahahahahahaha pa nije ti Tivat Berlin da mu treba gradski prevoz, na šetalište nemaju što tražit prevozna sredstva.

Marion
Gost
Marion

U normalnim drzavama manji gradovi su povezani gradskim prevozima. Npr mogu se povezati Herceg Novi, Tivat i Kotor, cijela Boka bi mogla biti povezana sa vise linija i tako bi bilo manje guzve, i manje auta i losih autobusa koji zagadjuju okolinu. I treba graditi biciklisticke staze u svakoj mogucoj ulici i treba neka pravila uvesti za bicikliste koji brzo… Više »

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Podji malo po rivi u tivat ili u Porto poginuces od trotineta bicikli ne mozeš prosetat ko covjek. U Portugal je zabranjeno korištenje el.trotineta. korzo sluzi za setnju a ne voznju bicikli trotineta i slicno.

Sa morske obale
Gost
Sa morske obale

Niko nije protiv bicikli i trotineta, ali se ne voze šetalištem kada je šetalište prepuno. Posebno ovo rade djeca sa dozvolom roditelja. Oni i prave problem, ne prave odrasli. Ja sam biciklista, vozim preko šetališta, ali kada je gužva posebno u večernjim i noćnim satima, biciklo vodim pored sebe. Što se biciklističkih staza tiče, bilo bi odlično da ih ima… Više »

Emil
Gost
Emil

Stari tivatski hajduci. Ka sto ste vjekovima odlucivali. Kakva bicikla i trotineti. Svaka cast!

Fiume
Gost
Fiume

Napokon, potez za pohvalu

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Ekološka država 😂😂😂

Sefket
Gost
Sefket

Tivat mora izbaciti sav saobracaj iz grada.

Rajko
Gost
Rajko

Bravo

369
Gost
369

Ok samo jos i u Kotoru donji put ako mozete nekako da regulisete jer se setati ne moze.

Pjer
Gost
Pjer

Tacno tako

mojsilović
Gost
mojsilović

Narod šetača, da nije trotineta ne bi ni znali koliko vas je. Vi ste svi Milovi.

369
Gost
369

Dodji malo prosetaj donjim pute, povedi dijete ili trudnu zenu pa ces da promijenis misljenje.

Send this to a friend