Društvo

Zainteresovani da se uključe u raspravu o Zakonu o radu

Ilustracija

Ministarstvo rada i socijalnog staranja pozvalo je zainteresovane da se uključe u javne konsultacije o Nacrtu zakona o radu kojim će biti propisati odnosi  između poslodavaca i zaposlenih.

Pravo na učešće u raspravu imaju svi zainteresovani organi, organizacije, udruženja i pojedinci.

“Predlozi, sugestije i komentari na Nacrt zakona mogu se dostaviti na adresu Ministarstvu rada i socijalnog staranja i na e-mail: [email protected]”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu.

Javne konsultacije o Nacrtu zakona trajaće 20 dana od objavljivanja javnog poziva na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave.

Zakon o radu je krovni akt koji propisuje odnose između poslodavaca i zaposlenih.

Premijer Duško Marković kazao je ranije da je jasno da postojeći Zakon o radu nije dobar i da ga treba prilagoditi potrebama Crne Gore kada je u pitanju tržište rada.

„Planirali smo da u četvrtom kvartalu usvojimo taj zakon i znamo šta su ključni nedostaci. Uradićemo sve da oni budu eliminisani. Vjerujem da ćemo krajem ove godine imati dobar zakon“, rekao je Marković.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je ranije da radna grupa priprema nova zakonska rešenja u oblasti radnog zakonodavstva.

“Postoje neka otvorena pitanja, ali je i visok stepen saglasnosti kada je riječ o primjeni evropskih direktiva. Eksperti međunarodne organizacije rada i Evropske komisije pomoći će nam da nađemo kompromise”, kazali su iz Ministarstva.

 

Send this to a friend